Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

"ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ...." (2ον)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΧΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,  
ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΑ!


__________Στην προηγούμενη ανάρτηση μας (28.11.2011), αναφερθήκαμε εκτενώς στο φαινόμενο, ότι μετά την εκούσια ή την αναγκαστική αποκαθήλωση του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, (του «κοσμαγάπητου» και λαοφιλούς Δημόσιου Άνδρα, τον οποίον περιφρουρούσαν χίλιοι πεντακόσιοι (1.500) τόσοι αστυνομικοί, κάθε φορά που ήταν ανάγκη να μετακινηθεί εκτός Αθηνών), πολλοί άρχισαν να γράφουν εναντίον του. Σας παραδώσαμε ήδη την ανοικτή επιστολή του Αρχιμανδρίτη π. Τιμοθέου Ηλιάκη. Σήμερα προχωρούμε και σε μια άλλη δημοσίευση.Αναφέρεται στα πολυδάπανα και γεμάτα χλιδή ταξίδια του τέως Πρωθυπουργού στο Εξωτερικό με χρήματα από τα Μυστικά Κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, δηλ. ενός Λογαριασμού, όπου δεν κρατούνται αποδείξεις, τιμολόγια κλπ. 
_____________Δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε κείμενα, τα οποία καταφθάνουν στον υπολογιστή μας, όπως το παρακάτω. Επαναλαμβάνουμε, ότι δεν μπορούμε ούτε να τα επιβεβαιώσουμε, ούτε όμως και να τα αποσιωπήσουμε. Για την ανάγκη της ενημερώσεώς σας και μόνο τα αναδημοσιεύουμε και αφήνουμε τον καθένα από σας να συναγάγει τα δικά του συμπεράσματα. Είσθε ελεύθεροι, λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, είτε να τα αποδεχθήτε, είτε και να τα απορρίψετε. Σήμερα σας παραδίδουμε το δεύτερο κείμενο.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2011 

***********************
Ταξίδια χλιδής του ΓΑΠ από τα μυστικά κονδύλια.
Το κρυφό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, 
οι λιμουζίνες με ξενόγλωσσους οδηγούς
και τα παραστατικά που δεν δόθηκαν ποτέ!

______Μείζον θέμα παράβασης σωρείας διαδικασιών του υπουργείου Εξωτερικών ως προς τους σκοπούς χρήσης και ως προς τα παραστατικά πιστοποίησης των απόρρητων πιστώσεων (των λεγόμενων «μυστικών κονδυλίων») ανακύπτει μόλις λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία. Η «Δημοκρατία» φέρνει σήμερα στο φως συγκλονιστικές πληροφορίες, από τις οποίες προκύπτει ότι, ως πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου -την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβάλει σε αιματηρές και αδιέξοδες θυσίες την ελληνική κοινωνία- περνούσε «χλιδάτα» τριήμερα στο εξωτερικό, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και υπό συνθήκες περίεργης μυστικότητας. Μέχρι και οι οδηγοί που μετέφεραν αυτόν και τη συνοδεία του απαγορευόταν να γνωρίζουν ελληνικά, οπότε τα ερωτήματα για το αντικείμενο αυτών των ταξιδιών μεγαλώνουν! 
_________Συνειδήσεις που ξυπνούν και γλώσσες που λύνονται εστιάζουν σε πρώτη φάση στο ταξίδι του κ. Παπανδρέου, του τότε υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και πολυμελούς αντιπροσωπίας κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών στην Ουάσινγκτον, από τη Δευτέρα 8 ως και την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010. Δεύτερο ζήτημα, για το οποίο προκύπτουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες πληροφορίες, ανοίγει από τα ταξίδια άτυπου συμβούλου του τέως πρωθυπουργού σε χώρες της ΝΑ Μεσογείου. 
__________Αλλωστε παραμένει ανοιχτό και το γενικότερο θέμα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων κατά την προηγούμενη διετία, για το οποίο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή, τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και οι δύο διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών (και έμπιστοι φίλοι του) Δημ. Δρούτσας και Στ. Λαμπρινίδης δεν έχουν δώσει ακόμη ικανοποιητικές και πειστικές εξηγήσεις. 
__________Το πρώτο ταξίδι του κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργού, στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται περίπου έναν μήνα μετά το συνέδριο του Νταβός, όπου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προσφυγής στο ΔΝΤ, και περίπου 15 ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που οριστικοποίησε το τριμερές σχήμα δανεισμού της Ελλάδας, την τρόικα. 


Βερολίνο και Παρίσι.
__________Πριν από την Ουάσινγκτον, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, ο τότε πρωθυπουργός και οι βασικοί υπουργοί του επισκέπτονται, στο Βερολίνο, τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και την Κυριακή 7 Μαρτίου, στο Παρίσι, τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί. Η ελληνική αντιπροσωπία μεταβαίνει απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα στην Ουάσινγκτον. 
___________Οι επίσημες συναντήσεις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ διαρκούν από τη Δευτέρα έως το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Παπανδρέου και ορισμένοι στενοί συνεργάτες του «χάνονται» από τους δημοσιογράφους έως το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαρτίου. Ο τότε πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου, οπότε και σπεύδει, την τελευταία στιγμή, στη Βουλή για την ορκωμοσία της δεύτερης θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. 
___________Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών δεν έλαβαν ποτέ τα ΧΕΠ (Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής) ούτε και την έκθεση λογιστικής τακτοποίησης για την απόδοση δαπανών του συγκεκριμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα εισιτήρια και όλα τα άλλα έξοδα της αποστολής εξοφλήθηκαν από τα μυστικά κονδύλια, ενώ οι σχετικοί νόμοι και οι εσωτερικές διαδικασίες του υπουργείου Εξωτερικών απαγορεύουν την κάλυψη τέτοιων δαπανών από τις απόρρητες πιστώσεις! Από τη στιγμή δε που δεν υφίστανται ΧΕΠ και λογιστική τακτοποίηση, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια ποσά πληρώθηκαν και σε ποιους από τα μυστικά κονδύλια.
_________Η χλιδή, κατά το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε νοικιάστηκαν λιμουζίνες από εξειδικευμένη εταιρία, με την πρόσθετη υπόμνηση ότι οι οδηγοί τους δεν θα πρέπει να μιλούν ελληνικά. 

Στο κόλπο και σύμβουλος του Παπανδρέου.

__________Το δεύτερο μείζον ζήτημα, σε σχέση με τα μυστικά κονδύλια, εντοπίζεται στα ταξίδια άτυπου συμβούλου του κ. Παπανδρέου παλαιότερα στην ΠΓΔΜ, από τις αρχές του τρέχοντος έτους στην Αίγυπτο και το Ισραήλ και, πολύ πρόσφατα, στην Τουρκία. Οι περιοδείες του άτυπου συμβούλου (που διέθετε επίσημη ιδιότητα κατά την υπουργική θητεία του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών από το 1999 ως το 2004) χρηματοδοτήθηκαν και πάλι από τις απόρρητες πιστώσεις.
________Με την εξαίρεση του κ. Παπανδρέου και της αρμόδιας διαχειρίστριας των απόρρητων πιστώσεων του Γραφείου Πρωθυπουργού, ούτε άλλο πρόσωπο στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε και τα μέλη της Επιτροπής Απόρρητων Δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών έχουν στοιχεία για τα ποσά που εκταμιεύτηκαν και για τους σκοπούς που εξυπηρέτησαν κατά τα ταξίδια του άτυπου συμβούλου.
ΠΗΓΗ: 
http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=21723748174962618