Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ! ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.

_________Η οικονομική κρίση έχει ανατρέψει την ισορροπία της ζωής μας! Είναι συνώνυμη της δυστυχίας, μιάς ατόφειας και ακατέργαστης δυστυχίας!  Παρά το γεγονός, ότι λύσεις υπήρχαν! Οι Ρώσσοι είχαν προσφερθή να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Ήσαν πρόθυμοι να μας χορηγήσουν μια μεγάλη βοήθεια, αλλ΄ ο τότε Πρωθυπουργός μας κ. Γεώργιος Παπανδρέου το αρνήθηκε! Είχε δεσμευθή σε άλλα κέντρα αποφάσεων! Εκεί που είχε μεταβή δυό φορές προ των εκλογών καί μια ακόμη φορά μετά την εκλογική του νίκη! Είχε λοιπόν δεσμευθή σε ξένα κέντρα αποφάσεων! Γι αυτό και δεν ετόλμησε το μεγάλο άλμα! Έτσι μας παρέδωσε στην απαραμύθητη φτώχεια. Ο χείμαρος της μεγάλης φτώχειας δεν ήλθε ακόμη! Πλήν όμως έρχεται!  Δήτε στη συνέχεια α) σχετικό σημείωμα του κ. Θανάση Αυγερινού, β) Επιστολή του ελληνικής καταγωγής Ρωσσοπόντιου κ. Ιβάν Σαββίδη, Μέλους της Ρωσσικής ΔΟΥΜΑ και γ) ένα συγκλονιστικό περιστατικό φτώχειας και δυστυχίας από τη γειτονική μας Πάτρα. Στη συνέχεια βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, αγαπητοί μου αδελφοί καί φίλοι.
Αίγιον, 22 Δεκεμβρίου 2011
+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
  ************

Υπόγεια διπλωματία με θύμα ομογενή βουλευτή στη Ρωσία

 
 
 
 
 
  
Rate This
Quantcast
Θανάσης Αυγερινός
Μια πρωτοφανή ιστορία υπόγειας δράσης του ελληνικού ΥΠΕΞ για την υπονόμευση των ομογενειακών και εντέλει των εθνικών συμφερόντων στη Ρωσία αποκαλύπτει με ανοιχτή επιστολή του στον…. πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Εξωτερικών Σ. Δήμα ο ομογενής βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης.
Ο γνωστός ομογενής πολιτικός στρέφει ευθέως τα βέλη της κριτικής του εναντίον του αρμόδιου για τα ομογενειακά υφυπουργού Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος προσέγγισε πρόσφατα -και πριν από τη δημιουργία της νέας ελληνικής κυβέρνησης- υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσίας, που επισκέπτονταν την Ελλάδα, ζητώντας τους να «με εμποδίσουν να εκφράζω τις προφανώς ενοχλητικές για την τότε ηγεσία του απόψεις μου, διότι υποτίθεται ότι βλάπτω την ελληνορωσική συνεργασία», όπως αναφέρεται σε πρώτο πρόσωπο στην επιστολή.
Ο κ. Σαββίδης σημειώνει τη γενικότερη διαπιστωμένη απροθυμία της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου να αξιοποιήσει προτάσεις ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία, αλλά και να διερευνήσει δυνατότητες δανειακής υποστήριξης της χώρας από τη ρωσική κυβέρνηση, ειδικότερα κατά τη συνάντηση Παπανδρέου-Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2010, η οποία απέβη κατά γενική ομολογία άκαρπη. Ακολούθησε η διαπιστωμένη επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων και η αποδεδειγμένη από τις σχετικές ανακοινώσεις της δυσαρέσκεια της Μόσχας, η οποία οδήγησε σε πολύμηνο πάγωμα των διμερών σχέσεων, με περισσότερες αναβολές και ακυρώσεις και ελάχιστες ή καθόλου επισκέψεις ελλήνων υπουργών στη Ρωσία. Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι ότι ο βαλλόμενος για τουλάχιστον αντιδεοντολογική, αν όχι αντεθνική, συμπεριφορά, εναντίον ενός επιφανούς ομογενούς Δ. Δόλλης είναι και ο ίδιος προερχόμενος από την ομογένεια και συν-πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, που πρόκειται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες έπειτα από σχεδόν πλήρη αδράνεια 18 μηνών.
Οπως κατόρθωσε να διασταυρώσει από έγκυρες ρωσικές πηγές η «Κ.Ε.», ο Δ. Δόλλης «κάρφωσε» τον Ι. Σαββίδη τον Οκτώβριο στον πρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και προσωπικό φίλο του Β. Πούτιν, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, ο οποίος διοργανώνει ετησίως το διεθνές φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών» στη Ρόδο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε σε νυχτερινή συνάντηση από τον συνομιλητή του να εμποδιστεί ο Ι. Σαββίδης «να μιλά εκ μέρους του Βλ. Πούτιν», δηλαδή να «κλειστεί το στόμα» του γνωστού ομογενούς, ο οποίος είχε σφόδρα ενοχλήσει το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι ο Β. Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, για τα οποία δεν ενδιαφέρθηκε η ελληνική πλευρά. Οπως πολλοί θα θυμούνται, έπειτα από εκείνες τις δηλώσεις του Ι. Σαββίδη, ο τότε πρωθυπουργός είχε σπεύσει αυθημερόν να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Βλ. Πούτιν για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι «όλα βαίνουν καλώς», αν και συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο στις ελληνορωσικές σχέσεις, που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι θα βγουν από το λάκκο, όπου έχουν θαφτεί, με παρόμοιες συμπεριφορές και… δόλια επιτελικά στελέχη στο ΥΠΕΞ.

Πηγή: http://diaggeleas.wordpress.com/2011/12/15  

                                     Β΄                                        
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα και όλους τους Έλληνες απέστειλε ο βουλευτής της 4ης και 5ης Συνόδου της κρατικής Δούμας, Ιβάν Σαββίδης, στην οποία καταγγέλλει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλη για εθνική προδοσία.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Σαββίδη, στην οποία αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε βοήθεια από τη Ρωσία:


«Στις δύσκολες στιγμές, που περνά η Ελλάδα, θα ήθελα κατ' αρχάς να εκφράσω την αμέριστη στήριξη σύσσωμης της ελληνικής Ομογένειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τόσο στην κυβέρνησή Σας, που έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο, όσο και στο σύνολο του ελληνικού λαού, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Θα ήθελα επίσης να Σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική Ομογένεια από την Περιφέρειά μας, όπως είμαι βέβαιος και κάθε Έλληνας του εξωτερικού από κάθε γωνιά του κόσμου, είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε και να ενισχύσουμε κάθε πρωτοβουλία, που θα δίνει πνοή στην ελληνική οικονομία και θα συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Όπως επανειλημμένως έχω δηλώσει, αγαπητέ κ. Παπαδήμο, πολλοί από τους ομογενείς Έλληνες διαθέτουν οικονομικά μέσα, επιρροή και διασυνδέσεις στις κοινωνίες, όπου ζουν και θα μπορούσαν με τον τρόπο τους να κινητοποιήσουν περισσότερες δυνάμεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα, πράγμα που ισχύει πολύ περισσότερο για την Ομογένεια της Ρωσίας, μιας χώρας με ακατάλυτους ιστορικούς και πνευματικούς δεσμούς με την ιστορική πατρίδα όλων μας.

Είναι προφανές ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε ενοχληθεί από τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου προς εκείνη να αξιοποιήσει τη δύναμη των ομογενών, προσκαλώντας τους να αποκτήσουν ομόλογα, ιδιοκτησίες ή να επενδύσουν στην Ελλάδα και προπαντός από τις απορίες, που έχω συχνά εκφράσει σχετικά με την απροθυμία του κ. Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία.

Πράγμα, που διαφάνηκε άλλωστε και κατά τη μία και μοναδική συνάντησή του με το Ρώσο πρωθυπουργό Β. Πούτιν το Φεβρουάριο του 2010, αλλά και την πλήρη αδιαφορία του να διερευνήσει τις δυνατότητες δανειακής υποστήριξης από τη ρωσική κυβέρνηση, πολύ πριν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί που οδηγήθηκαν σήμερα.

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση, όμως, πληροφορήθηκα ότι ο αρμόδιος για την Ομογένεια και τη διεθνή οικονομική συνεργασία της Ελλάδας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριος Δόλλης απευθύνθηκε πρόσφατα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι επισκέπτονταν την Ελλάδα, ζητώντας τους να με εμποδίσουν να εκφράζω τις προφανώς ενοχλητικές για την τότε ηγεσία του απόψεις μου, διότι υποτίθεται ότι βλάπτω την ελληνορωσική συνεργασία.
΄
Θα προκαλούσε θυμηδία, αν δεν ήταν τραγικό, το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός - προερχόμενος μάλιστα και ο ίδιος από την Ομογένεια - αντί να προωθεί τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας και να αξιοποιεί κάθε πρόσωπο και κάθε δύναμη, σπεύδει να συκοφαντήσει και να προσπαθήσει να «κλείσει το στόμα» ενός πολιτικού ελληνικής καταγωγής, που δραστηριοποιείται σε μια χώρα τόσο σημαντική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, όπως η Ρωσία.

Θα ήταν εντελώς κωμικό, αν δεν προκαλούσε απεριόριστη θλίψη, το γεγονός ότι ο «παραπονούμενος» στους Ρώσους αξιωματούχους υφυπουργός είναι και ο αρμόδιος επικεφαλής από ελληνικής πλευράς της ελληνορωσικής διυπουργικής επιτροπής, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει ξανά μετά από ενάμιση χρόνο, προσφέροντας άλλη μια εύγλωττη απόδειξη της επιβεβαιωμένης ραγδαίας επιδείνωσης των ελληνορωσικών σχέσεων κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον κ. Γ.Παπανδρέου.

Δικαιούμαι να συμπεράνω ότι ο κ. Δόλλης δεν θα προχωρούσε σε αυτού του είδους την εις βάρος μου παρέμβαση προς τη ρωσική κυβέρνηση και την ηγεσία της, εάν δεν ήταν εν γνώσει του τότε προϊσταμένου του υπουργού επί των Εξωτερικών και του τότε Πρωθυπουργού.

Δικαιούμαι επίσης να παραδώσω στην κρίση Σας και στην κρίση της ελληνικής κοινής γνώμης, κατά πόσον άνθρωποι αυτού του είδους και πολιτικοί αυτής της ποιότητας μπορούν να κατέχουν κρίσιμα αξιώματα, όπως οι σχέσεις με τους Ομογενείς και η διεθνής οικονομική συνεργασία.

Θα ήθελα να Σας διαβεβαιώσω, κ. Πρωθυπουργέ, ότι παραβλέποντας ανθρώπους, που σχεδόν ήδη ανήκουν στο παρελθόν της Ελλάδας, δεν θα πάψω να καταβάλλω εμπράκτως κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας, δύο χωρών, που επισφράγισαν τους δεσμούς τους με την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Θα ήθελα επίσης να διαβεβαιώσω τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και τον αδελφό ελληνικό λαό, ότι οι Ομογενείς από τη Ρωσία και την πρώην Σοβιετική Ένωση θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται ενεργά για την ευημερία της Ελλάδας και να εργάζονται συστηματικά για την προώθηση της συνεργασίας της ομόδοξης χώρας τόσο με τη Ρωσία, όσο και με όλες τις χώρες του μετασοβιετικού χώρου, όπου υπάρχουν και αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας ελληνικές κοινότητες.

Παρακολουθώ με αγωνία την οικονομική και κοινωνική δοκιμασία της Ελλάδας και εύχομαι από καρδιάς στους Έλληνες σωφροσύνη και καλή τύχη στις περαιτέρω επιλογές τους, οι οποίες και θα επαναφέρουν την ευημερία στην ιστορική μας πατρίδα.»

Ιβάν Σαββίδης
 Πηγή: http://forza-grecia.pblogs.gr/2011/11/iban-sabbidhs-prodoths-o-papandreoy.html
                                    Γ΄                                                 

 

Γροθιά στο στομάχι λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα είναι το δράμα που ζει ένας άνεργος πατέρας από την Πάτρα. Άνεργος εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει να ζήσει την οικογένειά του. Και αποφάσισε να αποχωριστεί 4 μέλη της.
      

Θυμίζει τις δύσκολες μέρες του ’50, όταν οι γονείς αναγκάζονταν με πόνο ψυχής να αποχωριστούν τα ίδια τα παιδιά τους, μόνο και μόνο για να τους εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή, ένα πιάτο φαγητό και ρούχα. 

Το ίδιο συμβαίνει τώρα, 60 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2011. Ένας 45χρονος πολύτεκνος πατέρας έμεινε χωρίς δουλειά όταν η σύμβαση του, ως υπάλληλος σε εταιρία σεκιούριτι, έληξε, γράφει η Espresso. Έψαξε, αλλά δουλειά δε μπόρεσε να βρει. Και τώρα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η οικογένεια του Δημήτρη Γασπαρινάτου ζει σε ένα δωμάτιο χωρίς φαγητό, νερό, ρούχα.

Από τη στενοχώρια του, η γυναίκα του λύγισε και δε μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Τα 10 παιδιά του, πεινάνε κι εκείνος πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του: να δώσει τα τέσσερα μικρότερα παιδιά του σε ίδρυμα. 

«Βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου τα δίνω για να έχουν μια καλύτερη ζωή. Δεν είμαι τεμπέλης. Το ψυγείο είναι άδειο κι όταν τα βλέπω να κλαίνε από την πείνα, θέλω να πεθάνω», δηλώνει στην Espresso ο 45χρονος πατέρας. 
Μέσα στην απελπισία του, χτύπησε την πόρτα του Δήμου Πατρέων και υπήρξε κινητοποίηση, ενώ η πρόεδρος της ανατολικής δημοτικής κοινότητας του δήμου, Κανέλλα Σολωμού κατάφερε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και τις επόμενες μέρες τέσσερα από τα παιδιά της οικογένειας, ο Ευθύμης (10 ετών), η Αριστέα (8 ετών), ο Νικόλας (7 ετών) και ο Ανδρέας (6 ετών), θα μεταφέρουν στο ίδρυμα «Σωτήρ» της Κεφαλλονιάς.

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=112690&catid=3