Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ;

ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΣΕΒΑΣΘΗΣΑΝ!

_______Τελικά στη σημερινή Ελλάδα οι κρατούντες σε όλο το φάσμα της Διοικήσεως δεν γνωρίζουν όρια στον αγώνα τους εναντίον της Εκκλησίας! Με κάθε μέσο καί τρόπο βάλλουν κατά της Μητρός Εκκλησίας. 
* Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης κατήργησε την προσευχή από τις Κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, καθώς επίσης και την έπαρση της Σημαίας!  
*Η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου μετέτρεψε το μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας!  Το τελευταίο μέγιστο κατόρθωμά της είναι ότι στο διδακτικό βιβλίο των θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου αφαιρέθηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο της Παναγίας μας! "Οι συγγραφείς του βιβλίου, αφού αποφάσισαν ότι είναι περιττό για τους μαθητές του Γυμνασίου να διδαχθούν για την Παναγία, τά Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση  του Κυρίου......περιέλαβαν ενότητες όπως  "ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ"  Επίσης "στο νέο βιβλίο εξισώνουν τον Χριστό με τον Αλλάχ και αφαίρεσαν την Ανάσταση" γράφει η εφημερίδα "Δημοκρατία" της 23ης Δεκεμβρίου λήγ. έτους.  
________Στο σχέδιο αυτό της εγκαθιδρύσεως του κοσμικού Κράτους, δηλ. ενός άθρησκου Κράτους προστέθηκε τώρα και η Δικαιοσύνη! Την παραμονή των Χριστουγέννων το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ!
________Το γεγονός μας εξώργισε αφάνταστα. Θα ήθελα να μεταφέρω εδώ τη σχετική λαϊκή παροιμία: "Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν!" Διακόπτουμε λοιπόν σήμερα Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις μας για να προβάλλουμε την διαμαρτυρία μας, που απεστάλη  στις 24 Δεκεμβρίου στον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυρία Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Σας τα παραδίδουμε στη συνέχεια.  Ο Θεός σώζοι την Ελλάδα!
_________Έχουμε επίγνωση της θέσεώς μας. Είμαστε μικροί καί ασήμαντοι για να μας υπολογίζουν οι κρατούντες. Χρήσιμη μια τέτοια ώρα θα ήταν η τοποθέτηση του Παναγιωτάτου  Οικουμενικού Πατριάρχου κ Βαρθολομαίου, ως φυσικού προϊσταμένου του π. Εφραίμ, όπως επίσης και η τοποθέτηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Αυτών των υπεροχικών εκκλησιαστικών Προσώπων η φωνή θα ήταν ηχηρή και αποτελεσματική. Θα ήταν, εγράψαμε, αλλά δυστυχώς δεν ακούγεται! Σσσσ! Το αγαπημένο μας Φανάρι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κοιμάται! Ησυχία, παρακαλώ!  Ο δε Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος εσχολίασε το ζήτημα στον κύκλο των "στενών" συνεργατών του. Αντλούμε την πληροφορία από την "Romfea.gr".
Ιδιαίτερα προβληματισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.
Σε στενούς του συνεργάτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε:
«Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω».
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 
Αίγιον, 27 Δεκεμβρίου 2011
+ Ο  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

******

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ
ΔΕΛΤΊΟΝ ΤΎΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


  a.α.110/2011                                                     Αίγιον, 24/12/2011


ΑΙΣΧΟΣ!

«ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ!»
           
Τα λόγια αυτά είπε κάποτε ο επικληθείς Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου, ο πάππος του σημερινού!
Τα θυμηθήκαμε σήμερα, όταν πληροφορηθήκαμε, ότι οι ενεργούντες την Ανάκριση για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, απεφάσισαν την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου πατρός ΕΦΡΑΙΜ!
 Δεν μας ενδιαφέρει η ουσία της υποθέσεως. Έχουμε όμως τη γνώμη, ότι ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο Ηγούμενος Εφραίμ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ! Ἀρα η Απόφαση για την προφυλάκισή του είναι ΑΔΙΚΗ! Υπηρετεί την σκοπιμότητα και όχι την αλήθεια ή το δίκαιο! 
Εντάσσεται στο γενικό κλίμα «κτυπάτε την Εκκλησία!».
Το γεγονός αυτό μας έθλιψε βαθύτατα. Οι Δικαστές δεν εσεβάσθησαν ούτε την ιερότητα των ημερών! Γι αυτό και ετολμήσαμε μια ἐντονη διαμαρτυρία. Με Fax αποστείλαμε σήμερα το παρακάτω κείμενο πρός τόν Υπουργό Δικαιοσύνης καί πρός τήν Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
                                                          ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 
FAX 

   Η απόφαση περί προφυλακίσεως του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ όχι μόνο μας ελύπησε βαθύτατα, αλλά καί μας έχει καταπλήξει!
  Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι επιρρεπής σε εξωτερικές πιέσεις και σκοπιμότητες! Την θέλουμε να είναι αφοσιωμένη στο καθήκον της και να αποδίδει αληθινή δικαιοσύνη! Να είναι τυφλή και ακριβοδίκαιη. Μας λυπεί το γεγονός, ότι με την χθεσινή Απόφασή της υποκύπτει στο γενικό σχέδιο «κτυπάτε την Εκκλησία» κάθε φορά που το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει κλυδωνισμούς! Γιατί η Δικαιοσύνη δεν ελέγχει τα Μέλη του Κοινοβουλίου για το «πόθεν έσχες» των καταθέσεών τους! 
Γιατί δεν δραστηριοποιείται για την διαλεύκανση του σκανδάλου των Γερμανικών υποβρυχίων!
Γιατί δεν αναζητεί και δεν προφυλακίζει τους καταχραστές του Δημοσίου πλούτου; 
Την ώρα που μεγάλοι κλέφτες του εθνικού πλούτου, επιχειρηματίες, μεσάζοντες, διατελέσαντες Υπουργοί και πολλοί άλλοι υπεροχικοί παράγοντες του πολιτικού συστήματος παραμένουν ανενόχλητοι η Δικαιοσύνη εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της σε ένα εκκλησιαστικό Πρόσωπο, τον οποίον ούτως ή άλλως παραμένει κλεισμένο στους τοίχους μιάς ιστορικής Μονής του Αγίου Όρους! Ο Βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος από του Βήματος της Βουλής προέβη σε φοβερές καταγγελίες! Γιατί η Δικαιοσύνη δεν τις ακούει;
 
Κύριε Υπουργέ,
και Κυρία Πρόεδρε,  
Ο Ηγούμενος π. Εφραίμ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ, ώστε να καθίσταται 
αναπόφευκτη  η προφυλάκισίς του! Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προς 
ανάκληση της αδίκου αυτής αποφάσεως, η οποία σημειωτέον ελήφθη την 
παραμονή των Χριστουγέννων!  
Παρακαλώ ελευθερώστε την Δικαιοσύνη για να σωθή η Ελλάδα μας!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
______________+ O ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ________


 
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG
http:/www.pentapostagma.gr/2011/12/facebook_24.htmlΠρος Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρωθυπουργό Ελληνικής Κυβέρνησης Εισαγγελέα Αρείου Πάγου 24 Δεκεμβρίου 2011 Εξοχώτατοι, Καταδικάζουμε το απεχθές δικαστικό «έγκλημα» που συντελέστηκε στην Αθήνα στις 23 Δεκεμβρίου 2011 εναντίον της εκκλησίας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Το μίσος και η αδικία που χαρακτηρίζουν την απόφαση για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ αποδεικνύονται από τα ακόλουθα σημεία:
_____1 Η χρονική στιγμή της απόφασης. Παραμονή Χριστουγέννων. 
_____2 Οι κινήσεις εντυπωσιασμού που οργανώθηκαν για αποκλεισμό του Αγίου Όρους με ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας τη στιγμή που ο δικηγόρος του Γέροντα δήλωσε δημόσια ότι ο Γέροντας θα παρουσιαστεί εκούσια στην Αστυνομία. 
_____3 Η ποινή της προφυλάκισης αποδίδεται σε πρόσωπα επικίνδυνα να επαναλάβουν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. 
_____4 Στην ακρόαση της υπόθεσης που προηγήθηκε της απόφασης, αναφέρθηκε ως «επιχείρημα» για την προφυλάκιση η πρόσφατη επίσκεψη του Γέροντα στην Ρωσία συνοδεύοντας την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, κατά την οποία εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου, Πρωθυπουργού και Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Δημοκρατίας, βγήκαν στους δρόμους. 
______5 Εδώ και 3 και πλέον χρόνια που ερευνάται η υπόθεση, δεν έχει προκύψει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.
______6 Η κατηγορία κατά του Γέροντα είναι ηθική αυτουργία την στιγμή που οι υποτιθέμενοι αυτουργοί έχουν αθωωθεί.
______7 Εδώ και 3 και πλέον χρόνια που ερευνάται η υπόθεση, ο Γέροντας έχει ταξιδέψει επανειλημμένα μετ’ επιστροφής και αν είχε πρόθεση να φυγοδικήσει θα το είχε κάνει. 
______8 Το πνευματικό πρόσωπο του Γέροντα τιμάται και εγκωμιάζεται διεθνώς και αποτελεί εξαίρετο πρεσβευτή της Ελλάδος στο εξωτερικό. 
______9 Οι αποκαλυφθέντες πλέον εγκέφαλοι της σκευωρίας έχουν επιβραβευτεί με υπουργικούς θώκους και επιχειρούν πάση θυσία να αποδείξουν την ορθότητα των δόλιων ενεργειών τους.
______10 Η Ελλάδα μαστίζεται από αποδεδειγμένα, ευρέως γνωστά σκάνδαλα, τεραστίων διαστάσεων, τα οποία μένουν ατιμώρητα και οι αυτουργοί όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά κατέχουν και πολιτικά αξιώματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση είναι εντεταλμένη πολιτική ενέργεια που στοχεύει στην διαπόμπευση του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας. Σας καλούμε να ενεργήσετε για την ανατροπή της