Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


Η ΕΡΤ ΕΚΛΕΙΣΕ!


_______Κατ' αρχήν θέλω αν διευκρινίσω πως κάθε φορά που δημιουργείται μια νέα στρατιά ανέργων πονάμε και συμπάσχουμε μαζί με τους! Διότι η απώλεια της εργασίας μας σημαίνει δυστυχία! Διαταράσσει την οικονομική κατάσταση μιάς οικογενείας, οδηγεί σε αδιέξοδα, επιφέρει διχόνοια και γκρίνια μέσα στην οικογένεια, προκαλεί άγχος με όλα όσα αυτό συνεπιφέρει. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της ΕΡΤ εκφράζουμε την συμπάθειά μας προς όλους, όσοι διέρχονται την δοκιμασία της απολύσεως. 

_________Αλλά γιατί να μη κλείσει η ΕΡΤ, εφόσον τόσα χρόνια όσοι είχαν την ευθύνη αρνούνταν να την εξυγιάνουν εις πείσμα κάθε κρίσης, οικονομικής ή και θεσμικής; Συνέβαιναν εκεί πολλά παρατράγουδα: Ας θυμηθούμε μερικά: 

1. Διεπράττετο και εκεί μια μεγάλη σπατάλη του δημοσίου χρήματος! Παρακάτω θα διαβάσετε τον κατάλογο μερικών στελεχών και το ύψος της αμοιβής των. Είναι λογικό ένας Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ να παίρνει μισθό 324.000 € το χρόνο, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να παίρνει σε ένα χρόνο 25.000, όσα παίρνει ο δημοσιογράφος μόλις σε ένα μήνα, δηλ. 2.000 € ; Ποιά είναι λοιπόν τα στοιχεία της υπεροχής ενός τηλεπαρουσιαστή της ΕΡΤ, ο οποίος παίρνει 25.000 € κάθε μήνα  από την ΕΡΤ και γιατί άραγε να υποβαθμίζεται και να ευτελίζεται τόσο πολύ ο εκάστοτε Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ με τις μηνιαίες αποδοχές του να μη ξεπερνούν το ποσόν των 2.000 €; Αυτό  το αίσχος έπρεπε κάποτε να σταματήσει!

2.  Όλα τα κόμματα είχαν μια αστείρευτη δεξαμενή, την Κρατική Τηλεόραση, όπου μπορούσαν να διορίζουν τα "δικά" τους παιδιά! Έτσι Υπουργοί των εκάστοτε Κυβερνήσεων μπορούσαν, χωρίς τις τυπικές διαδικασίες που ακολουθούνται για άλλους εργαζόμενους, (ΑΣΕΠ κλπ). να διορίσουν τον γυιό τους, την ανεψιά τους, την γυναίκα τους, την αδελφό τους κ.ου.κ. Οι Υπουργοί κάποτε έφευγαν, αλλά οι διορισμένοι συγγενείς τους έμεναν στην ΕΡΤ!  Και μαζί μ’ αυτούς προστίθεντο και οι συγγενείς και φίλοι και των νέων εκάστοτε υπουργών και βουλευτών, (αντιστοίχως με ό,τι γίνεται και με τους υπαλλήλους της Βουλής), οι οποίοι ωστόσο στην ΕΡΤ προσλαμβάνονταν ως ορισμένου χρόνου συμβασιούχοι, αλλά  στην πορεία διεκδικούσαν και αυτοί την μονιμοποίηση, την ώρα όμως που οι από πριν  «μόνιμοι» αναγκαστικά, παραγκωνίζονταν, μη βρίσκοντας ως και γραφείο για να  κάτσουν και έτσι σταδιακά, ελλείψει πραγματικού αντικειμένου εργασίας κάποιοι δεν προσέρχονταν καν στην εργασία τους, αλλά όμως συνέχιζαν να μισθοδοτούνται, όντας παροπλισμένοι….Έτσι λοιπόν αυξάνονταν οι στρατιές των εργαζομένων στην ΕΡΤ καί οι παχυλοί μισθοί εξακολουθούσαν να καταβάλλονται, οδηγώντας στις σημερινές στρατιές αντίστοιχα των απολυμένων.

3. Ως τυπικό παράδειγμα έστω το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδος της 16ης Ιουνίου:  Πρόσωπο, που σήμερα κατέχει Κυβερνητική θέση, και καταγγέλλει αυτό το καθεστώς που προείπαμε,  καταγγέλλεται από τους πρώην συναδέλφους του και  ο ίδιος  για τα εξής καταπληκτικά: "Το 1994 ένας ευειδής νεαρός, 31 χρόνων, έφτασε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχοντας στις αποσκευές του......τις συστάσεις του Υπουργού πατέρα του....Ο νεαρός....εμφανίσθηκε στην τότε διευθύντρια Ειδήσεων και προσελήφθη ως φέρελπις παρουσιαστής ειδήσεων. Αρχικά το νομικό του καθεστώς ήταν Σύμβαση έργου με την Εταιρεία.... Στα τέλη του 1995..του δόθηκε η ευκαιρία να μετεκπαιδευθεί  στο CNN. ....Η διαφορά σε σχέση με άλλους εργαζομένους ήταν, ότι πληρωνόταν συγχρόνως από τήν ΕΡΤ και μάλιστα για 57 ημέρες εισέπραξε 9.500 δολάρια, εκτός από τα εισιτήριά του για να μεταβεί στην Ατλάντα και επί πλέον 5.600 δολάρια για τις διανυκτερεύσεις. Κρίσιμη λεπτομέρεια είναι  ότι είχε προηγηθεί η  μονιμοποίησή του......σε μια εποχή που δεν γίνονταν προσλήψεις....". Εάν, λοιπόν, όλα αυτά, που αντιγράφουμε εδώ από την κυριακάτικη εφημερίδα,  είναι αλήθεια,  τότε στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την θέληση και τη πυγμή που επέδειξε  για την μεγάλη απόφασή του να ξεκαθαρίζει επιτέλους την αμαρτωλή ΕΡΤ, την οποία  οι προκάτοχοί του όχι μόνο απέφευγαν επισταμένως να κάνουν, αλλά συντηρούσαν την αρρώστεια, υπό ένα και μόνον όρο όμως: ότι αυτός ουδέποτε είχε προβεί σε παρόμοιους αμαρτωλούς διορισμούς!

4. Ας συνεχίσουμε την εξιστόρηση των πολλών αμαρτιών της ΕΡΤ με συγκεκριμένα γεγονότα και αριθμούς. "Τον Μάϊο του 2010 απασχολούνταν στην ΕΡΤ 3.500 μόνιμοι και 1047 συμβασιούχοι, δηλαδή 4.547 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων" (αντλούμε τα στοιχεία αυτά και πάλι από την κυριακάτικη έκδοση μεγάλης Αθηναϊκής εφημερίδος).

5. Καλά λοιπόν τους πληρώνουμε! Αλλά για ποιό λόγο; Για να μας ειρωνεύονται ασύστολα μερικοί απ’αυτούς στα πρωϊνά Δελτία της ΝΕΤ;

Μήπως για να μας κατηχούν στην αριστερή κουλτούρα του αθεϊσμού, και του δικού τους «προοδευτικού» «lifestyle»; Αφού οι ίδιοι δεν είχαν ούτε τη διάθεση ούτε την προαπαιτούμενη «παιδεία» και συναίσθηση σεβασμού προς το σύνολο των τηλεθεατών τους, μήπως θα ήταν καλύτερα πρώτα να διδαχθούν  τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς, του αυτοσεβασμού κλπ.  και έπειτα να εμφανίζονται στο "γυαλί" κρίνοντας τους άλλους, που δεν ανήκαν στη δική τους «ιδεολογία» και βεβαίως  εκτός του  εαυτού των;!

  Και τέλος ίσως θα πρέπει μερικοί εξ αυτών, να μάθουν να είναι σοβαροί στην εκτέλεση της αποστολής των. Να είναι σοβαροί τόσο στην εκφορά του δημόσιου λόγου τους, όσο και στην έκφραση του προσώπου τους!  Οι άνθρωποι σήμερα είμεθα αρκετά κουρασμένοι από τα καθημερινά μας προβλήματα. Είναι άραγε ανάγκη σε κάποια  πρόσωπα των τηλεπαρουσιαστών της δημόσιας τηλεόρασης, που συνεχώς και με προκλητικότητα μας νουθετούν υπό   τύπο  "ξερόλα" (=τα ξεύρουν όλα), είναι ανάγκη λοιπόν στα πρόσωπά τους να βλέπουμε "γκριμάτσες" που είτε μας τρομάζουν, πρωί- πρωί, είτε απλώς μας απωθούν; Άλλοτε με την ειρωνεία, άλλοτε με  απαράδεκτα σχόλιά τους, άλλοτε με ένα υπεροπτικό ύφος, που μας θυμίζει εωσφορικό εγωϊσμό, πλήττουν από θέση ισχύος κιόλας,  το δημόσιο αίσθημα ή και απωθούν τους τηλεθεατές! Κατά βάσιν ο Θεός τους έδωσε καλό παρουσιαστικό!  Γιατί είναι ανάγκη λοιπόν να μας προκαλούν αποστροφή; Θα σας παρουσιάσουμε, λοιπόν, εδώ μερικές τέτοιες εκφράσεις προσώπου κάποιων γνωστών τηλεπαρουσιαστών της ΝΕΤ, για να μας καταλάβετε. Ας αρχίσουμε με την ομορφιά των προσώπων! Ο Θεός τους έδωσε ομορφιά! Τούς έδωσε χαριτωμένα πρόσωπα! 
 Παρατηρήστε τώρα και κάποιες «on camera & on air» εκφράσεις τους, με τις οποίες και τον εαυτό τους αδικούν και τον τηλεθεατή ενοχλούν!

 _________Σε αντίθεση με «τηλεοπτικά πρότυπα», όπως τα παραπάνω, εμείς εδώ στην Αιγιάλεια είχαμε ως τώρα την ευλογία του Θεού να βλέπουμε στις οθόνες μας ως ανταποκρίτρια της ΕΡΤ σε σοβαρά γεγονότα, μια κατά πάντα αξιοπρεπή γυναίκα, σεμνή, ευγενική και συνετή δημοσιογράφο, την κυρία,  την δική μας κυρία Αθανασία Σταμοπούλου. Η περιπέτειά της ιδιαιτέρως πολύ μας έχει λυπήσει.


________Όσο σκληρό, λοιπόν, και αν είναι το μέτρο της  ολικής καταργήσεως της «εταιρείας» ΕΡΤ άχρι συστάσεως της νέας Δημόσιας -για όλους όμως-  Ραδιοτηλεόρασης, για πολλούς λόγους, πολύ περισσοτέρους των όσων εμείς περιγράψαμε, ήταν ένα αναγκαίο για την εξυγίανση, γενναίο μέτρο,  για να ξεριζωθεί εκ βάθρων  ένα αμαρτωλό κατεστημένο, που οι προηγούμενες «τοποθετημένες» διοικήσεις του επί όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο αρνούνταν εμπράκτως να εξυγιάνουν, αλλά σκοπίμως για «παραταξιακούς και κομματικούς λόγους» συντηρούσαν.

 _______Ένα «αμαρτωλό» διεφθαρμένο –όπως όλοι κατά καιρούς δημόσια κατήγγειλαν δίχως όμως να κάνουν και κάτι γι αυτό-, Καθίδρυμα, που πλήρωναν όλοι οι Έλληνες, κάποιων «βολεμένων» ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους  ούτε τον εαυτό τους εσέβοντο, ούτε την περίοπτη θέση τους, ούτε το αξίωμά τους, που είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα, ούτε βέβαια και το τηλεοπτικό κοινό τους. Μακάρι κάτι καινούργιο, προ πάντων δε κάτι το υγιές να δημιουργηθεί αύριο! 
Αίγιον, 19 Ιουνίου 2013
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 
******************

Oλο το μισθολόγιο της ΕΡΤ πριν από τρία χρόνια -Κυκλοφορεί μέσω twitter [λίστα]

Τους υψηλούς μισθούς ορισμένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ -προ Μνημονίου- είχαν δημοσιεύσει έντυπα προ τριετίας και η λίστα διακινείται εκ νέου μέσω διαδικτύου. Είναι οι αποδοχές  τους σε ετήσια βάση. Ολόκληρη η λίστα των προ Μνημονίου μισθών στην ΕΡΤ:Λ...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,  324.000 - Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΟΙ..............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,  324.000
Χ............... - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,  218.976
ΤΣ..............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,  176.400
ΤΣ...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, 143.514
Ν................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,  136.800
Β.................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, 126.000
Ζ.................- ΤΗΛΕΠ/ΣΙΑΣΤΗΣ,     120.000
Ν................- ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ,        114.000
Π................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, 113.880
Τ................ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, 113.516
Χ................- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ,     105.600
Α............... - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,          104.400
Κ................- Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,102.002
Λ................- ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠ.,   98.400
Π................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,    96.000
Ρ.................-ΣΥΝ/ΣΗ.ΦΩΤ.ΑΡΧΕΙΟΥ,94.286
Ν............... - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,     87.600
Α................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,      84.000
Γ.................- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ,         84.000
Κ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,      84.000
Κ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,      84.000
Π................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,      78.840
Τ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       78.840
Τ................- ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ,         76.066
Γ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       75.420
Β................- ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ,        75.000
Κ...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       72.000
Κ...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       72.000
Π...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.       72.000
Χ...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       71.520
Π...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       70.956
Ν...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       70.800
Μ..............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,        70.080
Ζ...............- ΣΥΝΤΗΡ ΦΩΤ.ΑΡΧΕΙΟΥ,68.985
Α...............- ΜΗΧ//ΦΙΚΗ ΥΠ//ΡΙΞΗ,   66.000
Ζ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       66.000
Σ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       66.000
Β................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       65.880
Α................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       64.800
Κ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,      64.800
Μ...............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       64.800
Π................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,       64.800 

 Π................- Πρόεδρος Δ/Σ,              347.659,98 
Υ................- Γενικός Διευθυντής,      279.362,38  
Λ................-Εντετ/νος Σύμβουλος,    257.033,14 
Κ................-Εντετ/νος Σύμβουλος,    256.174,39 
Μ................- Γενικός Διευθυντής,     249.234,42 
Α.................- Γενικός Διευθυντής,     249.161,32 
Ι..................- Γενικός Διευθυντής,     227.626,98 
Π................- ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί,   215.603,00 
Γ.................- Γενικός Διευθυντής,     210.002,64 
Κ................- Ειδικών Θέσεων,          153.562,50 
Μ................- ΠΕΔ6 Δικηγόροι,          152.363,49 
Α.................- Ειδικών Θέσεων,         150.050,87 
Σ.................- Ειδικών Θέσεων,          138.600,00 
Λ................- Γενικός Διευθυντής,     136.500,02 
Σ.................- Ειδικών Θέσεων,          132.344,80 
Σ.................-  ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ., 130.773,76 
Π................- Ειδικός Σύμβουλος,       128.524,18 
Κ................- Ειδικός Σύμβουλος,       128.472,40 
Κ................- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,122.244,29
Ζ.................- Ειδικός Σύμβουλος,       122.066,25 
Β.................- Ειδικός Σύμβουλος,       121.481,67 
Δ.................- Ειδικών Θέσεων,           118.305,42 
Π.................- Ειδικός Σύμβουλος,       118.093,13 
Μ................- Ειδικών Θέσεων,           115.621,26 
Α.................- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,114.749,26 
Π.................- Ειδικών Θέσεων,           112.812,50 
Σ.................-Ειδικός Σύμβουλος,         101.427,50 
Σ.................- Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,   99.141,81 
Κ................- Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,   99.075,30 
Κ................- Ειδικός Σύμβουλος,           98.635,92
Ο................- Δημοσιογράφοι Εσωτερ.    98.437,53 
Π................- Ειδικός Σύμβουλος,         102.786,56  
Π................- ΠΕΔ6 Δικηγόροι,               95.143,64 
Κ................-  Ειδικών Θέσεων,             92.634,38
Λ................- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,      90.023,49
Κ................-  ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,     89.434,41
Γ.................- ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι,      88.917,77 
Σ.................- ΚΤΕΠ6β Ηχολήπτες Κ/Φ, 86.861,43 
Δ................-Ειδικών Θέσεων,                86.356,68
Μ...............- ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι        86.022,49 
Τ................- ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,        85.974,65 
Β...............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,     86.661,78 
Π...............- ΚΤΕΠ2α Δ/ντές Παραγ.,     84.265,45 
Φ...............- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,        83.307,23 
Π...............- ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,        83.114,99 
Κ...............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,    82.547,29 
Κ...............- ΠΕΤ1β Πολιτικοί Μηχ.,      81.275,80 
Ρ................- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,       81.210,43 
Κ...............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,    81.181,27 
Μ..............-  ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,       80.526,40
Μ...............- Ειδικών Θέσεων,               80.518,57 
Π................- Ειδικών Θέσεων,               80.093,07 
Κ...............- Ειδικών Θέσεων,                79.800,00 
Α ..............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,   78.498,82
Δ ..............- Ειδικών Θέσεων,                78.096,34
Ρ...............- 
Ειδικός Σύμβουλος             76.943,76 
Μ..............- Ειδικών Θέσεων,                76.932,53 
Μ..............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,     76.764,18 
Χ..............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,      76.683,80 
Κ..............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,      76.683,78 
Τ...............-  Δημοσιογράφοι Εξωτερ,     76.463,79
Κ..............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,      76.463,76 
Σ...............- Ειδικών Θέσεων,                 76.422,64 
Φ...............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,    76.285,76 
Ν...............- Ειδικών Θέσεων,                76.243,57 
Λ..............- ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,         73.303,71
Π..............- 
 ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί,         70.902,69
Π..............- Δημοσιογράφοι Εξωτερ.,     70.216,83 
Ζ...............-  ΚΤΕΠ1α Σκηνοθέτες,         70.100,92 
Φ..............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,    69.750,03 
Α..............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ,     69.512,55 
Φ..............-  ΠΕΔ6 Δικηγόροι,                 69.121,04
Τ...............- Δημοσιογράφοι Εξωτερ,      68.710,30 
Α..............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ,     68.509,37
Φ...............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ,    68.305,59
Β...............-  ΠΕΤ1δ Μηχανολόγοι,         68.251,60
Ε...............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,    67.923,13 
Μ.............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ. ,    67.921,90
Φ..............- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,          67.720,85 
Π..............-  Ειδικών Θέσεων,                 67.500,00
Π..............-  Ειδικών Θέσεων,                 67.403,38
Κ..............-Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,      66.900,97
Α..............- 
 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,         66.605,94
Κ..............- ΠΕΔ6 Δικηγόροι,                  66.454,35 
Γ...............-  Δημοσιογράφοι Εξωτερ.,     66.440,16 
Μ..............- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,         66.343,26 
Μ..............- ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,         66.035,63 
Π...............- ΠΕΔ6 Δικηγόροι,                 65.846,71 
Λ..............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,      65.529,79 
Φ...............- ΚΤΕΠ-Μ1 Εικονολ. (Μ),     65.414,54 
Π...............-  ΠΕΔ6 Δικηγόροι,                 64.493,78
Κ..............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,     64.091,27
Τ...............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,      63.984,39 
Λ..............- ΠΕΔ6 Δικηγόροι,                   63.848,06 
Β...............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ,      63.731,27
Π..............- ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,           63.295,46 
Χ..............-  ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,          63.100,72
Μ.............- ΔΕΤ1α Ηλεκτρονικών,           62.800,25 
Κ.............- Δημοσιογράφοι Εξωτερ.,        62.741,29 
Τ..............-  ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι,           62.699,76
Π..............- Σκηνοθέτες,                            62.384,19 
Β..............-  Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,       61.875,04
Π..............-ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,             61.380,07 
Γ..............- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,            60.955,66 
Σ..............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,        60.581,55
Κ.............- ΠΕΔ6 Δικηγόροι,                     60.507,19
Σ...............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ,        60.224,53
Μ.............-  ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,           60.171,42
Μ.............- Ειδικών Θέσεων,                    59.625,01 
Π..............- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,           59.467,40 
Α..............- ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,           59.325,11 
Μ.............- Δημοσιογράφοι Εσωτερ.,       59.062,53 
Γ...............- ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί,            58.923,62 
Γ...............- ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,           58.791,48 
Μ..............- ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,           58.376,57 
Α..............- ΠΕΔ5 Γιατροί,                         57.937,55 
Κ..............- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,           57.936,80
Π..............- 
 ΠΕΔ5 Γιατροί,                        57.906,20 
Μ.............-  ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,           57.703,09  
Λ.............- ΔΕΤ-Μα Ηλεκτρονικών,          57.667,50 
Κ.............- Ειδικών Θέσεων,                     57.656,25 
Κ.............-  ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών,            57.565,06
Κ.............- ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.,             57.381,93 
Π.............- ΔΗΜ/ΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ),        64.547,00
Μ............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-,              64.500,00
Μ............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ                 64.200,00
Ι...............- ΕΠΙΣΤ. ΣΥΜΒ.ΕΚΠΟΜΠΗΣ   63.600,00
Ν.............- ΔΗΜ/ΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ),         63.072,00
Μ.............- ΔΗΜ/ΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ),        63.000,00
Μ.............- ΔΗΜ/ΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ),         63.000,00
Π..............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,               63.000,00
Α..............- ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ,         62.400,00
Τ..............-  ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ,         62.400,00
Κ..............-  ΟΡΓ.ΣΧΕΔ. ΔΙΑΦ/ΣΕΩΝ,       61.800,00
Κ..............-  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,              61.320,00
Σ...............- ΕΠΙΣΤ/ΚΟΣ ΣΥΜΒ/ΛΟΣ,       60.160,00
Β...............-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ,                      60.000,00
Κ..............- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,               60.000,00
Λ...............- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ,                 60.000,00
Σ................- ΟΡΓ/ΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ           60.000,00
Λ...............-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,               59.000,00
Μ...............- Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,           58.800,00
Κ...............- ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ   58.799,00
Ζ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,              58.428,00
Τ................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,              57.300,00
Π................- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ,             57.000,00