Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ..........ΚΡΥΦΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ;;;;;


ΜΕΡΙΚΟΙ  ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙHΣΟΥΝ            με  τρόπο....... «ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ»!!!!!!

__________Είναι "ηλίου φαεινότερον", ότι με τις ενέργειές μας, κυρίως με την πέννα μας, πολλοί ενοχλούνται! Και τότε ασχολούνται μαζί μας, για να εύρουν τρόπο να μας ευτελίσουν, να μας πληγώσουν, να μας εκδικηθούν! Ας είναι καλά! Οι κακοί άνθρωποι αυτοπληγώνονται από τήν κακία τους και οι μοχθηροί από την μοχθηρία τους! Δεν χρειάζονται άλλη τιμωρία! Διότι απλούστατα, όταν χάνεις τον ύπνο σου, προκειμένου ανεπιτυχώς, να εύρεις τρόπους  για να πληγώσεις τόν συνάνθρωπό σου ή να τον ευτελίσεις, προσπαθώντας να αποδομήσεις την αλήθεια -που όμως δεν συσκοτίζεται- τότε αυτοτιμωρείσαι και αυτοκαταστρέφεσαι! Χάνεις την ηρεμία σου, τήν υγεία σου, κυρίως όμως χάνεις την ψυχή σου! 
___________Τον τελευταίο καιρό βρεθήκαμε και πάλι στο στόχαστρο όχι μόνον πολιτικών ή κοσμικών προσώπων, αλλά ακόμη και  κληρικών αδελφών μας. Όλους αυτούς τους συγχωρούμε από καρδίας! 
___________'Ενα από τα πολλά,  τά τερατώδη, ψέμματα, που είδαν το φώς της δημοσιότητος προ δύο μηνών περίπου μόνο και μόνο, για να μας πληγώσουν, ήταν η "είδηση" ότι το όνομά μας περιλαμβάνεται στη ....λίστα Λαγκράντ, για το οποίο βεβαίως υπήρξε σαφής εκ μέρους μας απάντηση:
 Βλέπε http://www.mkka.blogspot.gr/2013/04/blog-post_13.html
___________Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα άλλο,  πιο «χαριτωμένο», δημοσίευμα, το οποίο στο τέλος του αυτοδιαψεύδεται, διότι αναφέρει ότι δεν είναι αληθές. Αποκαλύπτει το κρυφό .....παρελθόν μας..! Σας το προσφέρουμε ατόφιο, χωρίς καμία περικοπή και  παρεμβάσεις, μόνο και μόνο για χάρη των υβριστών μας! Για να δουν, ότι δεν τους "χαμπερίζουμε"! Αντί να… παραξηγηθούμε, γελάμε κι εμείς μαζί τους! Από τη θέση αυτή τους πληροφορούμε, πως ό,τι κι αν γράφουν "δεν μας καίγεται καρφί!" Τούτο δε, διότι "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"!
________Στα πνευματικά μας παιδιά, που θλίβονται για την αδικία, που μας γίνεται, τα παρακαλούμε να μη δίδουν σημασία σε τέτοιες και παρόμοιες κακοήθειες! Έχουμε περάσει πολύ χειρότερα στην πορεία της επισκοπικής μας πορείας! Κατά την πρώτη δεκαετία μας εδώ ακούσαμε πολλές κατηγορίες. Οι Δικαστικές Αρχές τότε ασχολούνταν μαζί μας συνεχώς έπειτα από ….ανώνυμες καταγγελίες..! Μια απ' αυτές ήταν, ότι –τάχα- συλλέγουμε τις ιερές εικόνες και τις πουλάμε στην Αγγλία και την Ελβετία!! Κάποτε μάλιστα, όπως τώρα τελευταία μας επληροφόρησε συνταξιούχος αστυνομικός, στο αυτοκίνητό μας, (ταξιδεύαμε με το Ferry Boat από Πάτρα για την Angona), έπειτα από "εντολή" των Μυστικών Υπηρεσιών, χωρίς να μας ερωτήσουν κάτι, δηλ. εν αγνοία μας, έγινε μυστικός εξονυχιστικός έλεγχος, για να εύρουν τις ......"εικόνες" που μεταφέραμε πρός .......πώληση στο Εξωτερικό! Ο συνταξιούχος αστυνομικός ήταν στην Ομάδα, η οποία πραγματοποίησε τον έλεγχο! Και φυσικά αποδείχθηκε πως ήταν  "άνθρακες" ο θησαυρός της «ανώνυμης» πληροφόρησής τους!
Απευθύνομαι, λοιπόν, σε σας, αγαπητά μου Παιδιά, που θλίβεσθε για την κατά καιρούς επιχειρούμενη κακοποίησή μου αλλά και για την εργώδη προσπάθεια αποδόμησης του κύρους των προσώπων, «που ενοχλούν» το κατεστημένο με επιστράτευση  της…«σάτιρας»  και σας παρακαλώ: μη λυπείσθε! Είναι τιμή και ευλογία να πάσχουμε για τον Κύριό μας, που είναι η ίδια η Αλήθεια και το Φως, και όση λάσπη και αν ρίξεις, ουδέποτε συσκοτίζεται. Θυμηθήτε, παρακαλώ, τα λόγια του Κυρίου μας: "Μακάριοί εστε όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ' υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού..." (Ματθ. ε΄11). Ο δε άγιος Απ. Παύλος, απευθυνόμενος πρός τους Φιλιππησίους, μας λέγει, ότι το να πάσχουμε για το όνομα του Κυρίου μας είναι δώρο του Ουρανού!  "Ημίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν" (Φιλιπ. 1, 29). Επομένως μόνο χαρά μπορούμε να νοιώθουμε, όταν αδίκως μας κατηγορούν οι άνθρωποι του σκότους και της κακίας! 
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Ο τάχα τες και… «πολεμιστής ......Σαολίν»
Αίγιον, Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013 
********************

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ  ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ...."ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ"!

Το κρυφό παρελθόν του Αμβρόσιου:

 Ήταν Μοναχός-πολεμιστής Σαολίν!

Πηγή http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=24689

ΜΟΥΦΑΝΕΤ 24 Μαΐου 2013 Νίκος Ζαχαριάδης


Μέλος μιας μυστικής αδελφότητας, που κατείχε τα υπέρτατα μυστικά του Κουνγκ-Φου, έχει υπάρξει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος πριν ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κληρικός, ήταν γνωστός στον χώρο των πολεμικών τεχνών, ως «Master Spai-Pei»
Η απάνια εικόνα-ντοκουμέντο του Αμβρόσιου Καλαβρύτων, από την εποχή που δίδασκε πολεμικές Τέχνες για ελάχιστους προνομιούχους που ήταν πρόθυμοι να ταπεινωθούν μπροστά στον «Μεγάλο Δάσκαλο με το λευκό φρύδι». Προφανώς αυτή η εικόνα ενέπνευσε και τον Κουέντιν Ταραντίνο.
Η απάνια εικόνα-ντοκουμέντο του Αμβρόσιου Καλαβρύτων, από την εποχή που δίδασκε πολεμικές Τέχνες για ελάχιστους προνομιούχους που ήταν πρόθυμοι να ταπεινωθούν μπροστά στον «Μεγάλο Δάσκαλο με το λευκό φρύδι». Προφανώς αυτή η εικόνα ενέπνευσε και τον Κουέντιν Ταραντίνο.
Σπάνια εμπειρία στον θρησκευτικό πόλεμο και ειδικά στο στυλ μάχης «Αναγεννώμενος Φοίνικας», έχει ο γνωστός Μητροπολίτης που, εκτός των άλλων, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει εμπνεύσει και τον γνωστό σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο να βασίσει επάνω του τον γνωστό ήρωα από το Kill Bill.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προεξέχον μέλος της «Φατρίας του Λευκού Φρυδιού», ο Aμβρόσιος ήταν γνωστός για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του: Αντιπαθούσε τους γυμνιστές, τους πιστούς άλλων θρησκειών, τους Γιαπωνέζους, τους Αιγυπτίους και γενικά όσους του αντιμιλούσαν. Γι’ αυτό και συμπεριφέρονταν με πρωτοφανή σκληρότητα στους μαθητές του, τους οποίους ταπείνωνε και χτυπούσε. Πολλές από αυτές τις συνήθειες, μάλιστα, τον συνόδευσαν και στη νέα του ποιμαντική καριέρα, απέναντι σε βουλευτές και άλλα θεσμικά πρόσωπα.

Όπως λένε αυτοί που ξέρουν, ο Αμβρόσιος ήταν από τους ελάχιστους που γνώριζαν το περίφημο «Θανατηφόρο χτύπημα της «Δεκαπεντάλεπτης καμπάνας»! Μια πολεμική τεχνική που οδηγούσε τον αντίπαλο σε βέβαιη συνθηκολόγηση, καθώς τον ανάγκαζε να παγώσει τα «λάθος» νομοσχέδια, σπάζοντάς του τα νεύρα.

Το «Θανατηφόρο χτύπημα της Δεκαπεντάλεπτης Καμπάνας», σπάνια διδάσκεται, καθώς αποτελεί ένα από τα επτασφράγιστα μυστικά των πολεμικών τεχνών, που μόνο ελάχιστοι έχουν το προνόμιο να γνωρίζουν. Λένε ότι πρόκειται για μια μαρτυρική δοκιμασία, όπου ο αντίπαλος χτυπάει τις καμπάνες κάθε 15 λεπτά, μέχρι εξολοθρευτούν οι αντιστάσεις του αντιπάλου και να γίνει το δικό του.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)


**********************

ΤΩΡΑ, ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ.
________Κάθε χρόνο, με δική μας πρωτοβουλία, που με την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος σκεφθήκαμε και καθιερώσαμε ήδη από τον πρώτο χρόνο της ποιμαντορίας μας, στο Κοιμητήριο του Αιγίου, του οποίoυ το Παρεκκλήσιο τιμάται επ' ονόματι των Αγίων Πάντων, η θεία λειτουργία να τελείται υπαιθρίως. Εκεί λοιπόν οι χριστιανοί μας, ιστάμενοι πλησίον του τάφου των προσφιλών τους προσώπων, προσεύχονται υπέρ εαυτών και υπέρ των κεκοιμημένων μελών της οικογενείας των και της συγγενείας των! Όχι μόνον τα ψυχικά βιώματα, αλλά και το θέαμα είναι μοναδικά! 
________Χθές, λοιπόν, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πάντων βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά στο χώρο αυτό, όπου μέγα πλήθος των Αιγιωτών είχε προσέλθει. Και φυσικά θεωρήσαμε ανάγκη να πούμε δυό λόγια στο εκκλησίασμα. Κάποιος φιλότιμος αδελφός μας, με δική του πρωτοβουλία, κατέγραψε σε Video τα ολίγα πτωχά μας λόγια και εν συνεχεία, προς μεγάλη μας έκπληξη, μας έστειλε και το Video. Από τη θέση αυτή του εκφράζουμε τα ολόψυχα ευχαριστήριά μας και τήν πατρική μας αγάπη.
_________Σας παραθέτουμε, λοιπόν, το Video αυτό, για να διαπιστώσετε, ότι οι διάφοροι πολέμιοί μας, με την Χάρη του Κυρίου μας, όχι μόνον ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ, αλλά αντιθέτως  ΜΑΣ ΘΕΡΙΕΥΟΥΝ! Γιγαντώνουν μέσα μας τη θέληση να αγωνιζώμεθα "υπέρ της αληθείας", κατά το πατερικόν "έως θανάτου αγώνισαι υπέρ της αληθείας"!   
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
*********
Ομιλία στο Κοιμητήριο του Αιγίου, Κυριακή 30 Ιουνίου 2013