Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

Αφιερώνεται σε κάποιους δημοσιογράφους υβριστές μας!


ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ!

______________Η είδηση μας έρχεται από τη Νέα Υόρκη! Μας την απέστειλε ο εκλεκτός ερευνητής των Internet Media  κλπ., συγχρόνως δε και αγαπητός φίλος κ Στ. Πολ., και σας την γνωστοποιούμε. Ας μας συγχωρήσουν οι καλοί αδελφοί μας δημοσογράφοι, που υπηρετούν εντίμως την ελληνική δημοσιογραφία! Ασφαλώς και δεν είναι όλοι τους έτσι, όπως περιγράφει το έργο του δημοσιογράφου ο αποχωρήσας Αρχισυντάκτης της Εφημερίδος New York Times κ.Τζόν Σουϊτον!
"Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον  επιούσιο.. Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων, που βρίσκονται στο  παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες....."

__________Λόγια πολύ σκληρά! Τα λέγει όμως ένας δημοσιογράφος μιάς μεγάλης αμερικανικής εφημερίδος. Κι εμείς διερωτώμεθα: Μήπως και στον ελλαδικό χώρο δεν θα υπάρχουν παρόμοιοι εργάτες της πληροφορήσεως και της μεταδόσεως των ειδήσεων; Προσέξτε τα πρωϊνά Δελτία των ΜΜΕ! Εκεί γίνεται το όργιο της διαστροφής της καθημερινής πραγματικότητος! Παρουσιάζουν ό,τι θέλουν! Εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα! Αναδεικνύουν τους ασήμαντους! Θάπτουν τις προσωπικότητες! Δολοφονούν, χωρίς να πληρώνουν! Ενίοτε αναδεικνύονται μειοδότες και σε εθνικά ζητήματα!!!!

____________Ας θυμηθούμε το Σχέδιο Αννάν για την Κύπρο, που ήταν στην επικαιρότητα λίγα χρόνια πρίν. Τότε μερικά τηλεοπτικά δίκτυα των Αθηνών προπαγάνδιζαν υπέρ του Σχεδίου Αννάν! Τα είχαν οικονομήσει, βλέπετε, από τον αμερικανικό παράγοντα!!!!! Το ωμολόγησε έκπληκτος ο κ. Αννάν, όταν έχασε την υπόθεση από το Δημοψήφισμα στην Κύπρο.
____________Παραθέτουμε, λοιπόν, την παρακάτω ομολογία,  μόνο και μόνο για να δώσουμε αφορμή σε τυχόν μικρόψυχους υπηρέτες της δημοσιογραφίας στη Χώρα μας, να κάνουν μια αυτοκριτική και διόρθωση της πορείας των, όπου και όταν είναι αναγκαίο.
_____________Αναγκασθήκαμε να το πράξουμε, επειδή κάποιοι από την δημοσιογραφική οικογένεια του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ μας έδωσαν την αφορμή για να τους δείξουμε δύο πράγματα: α) Να κάνουν, άν θέλουν, μια αυτοκριτικη καί β) να γνωρίζουν, ότι δεν μας πτοούν τα επικριτικά λόγια τους! Εμείς γνώμονα στην πορεία μας έχουμε το θέλημα του Θεού και κριτήρια το συμφέρον της Ορθοδοξίας μας και της Ελλάδος μας. Αγωνιζόμεθα, όπως οι παλαιοί, "υπέρ Πίστεως και Πατρϊδος" και όχι για το ψωμάκι μας!
_____________Και για να μη μας θεωρήσουν μερικοί είτε υπερβολικό, είτε ό,τιδήποτε άλλο, σας παρουσιάζουμε δύο πρόσφατα τυπικά παραδείγματα:
  1. Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στο φ. της 8ης Οκτωβρίου ε.έ. δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ για τις εργασίες της πρώτης Συνεδρίας της Ιεραρχίας μας. Εκεί, λοιπόν, με τίτλο "Ιερά μαλλιοτραβήγματα" κάποιος ανώνυμος συντάκτης, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια καί θέλοντας να πλήξει πρόσωπα, που δεν συμπαθεί, ΔΕΝ ΠΕΡΙΟ-ΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, καλή ή κακή περιγραφή, ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ εις βάρος του προσώπου μας!!! Ιδού η απόδειξις: 
"Ο διορισμός (εννοεί του Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου) ξύπνησε τα ταλιμπανικά ανακλαστικά του μητροπολίτη Καλαβρύτων. Ο Αμβρόσιος......." 
 2.  Ας έλθουμε τώρα και σέ ένα ακόμη δημοσίευμα. Θα αναφερθούμε στο ρεπορτάζ της κας Αφροδίτης Κ...... από την εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, επίσης της 8ης Οκτωβρίου. Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: "Βγήκαν μαχαίρια για την επιστολή Αμβρόσιου κατά Βαρθολομαίου". Και σημειώνει: "....Τα μαχαίρια βγήκαν λίγο πρίν από το τέλος της συνεδρίασσης και με αφορμή την επιστολή του γνωστού για τις ακροδεξιές του απόψεις μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου πρός τον Οικου-μενικό Πατριάρχη...". Και συνεχίζει: "Μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος, ο οποίος κατά καιρούς επιδίδεται σε σκοταδιστικά παραλη-ρήματα...."
__________Αγαπητή μου κυρία Αφροδίτη, αντί να κρίνετε τα γραφόμενά μας, εσείς κρίνετε αυτόν που τα έγραψε! Και τον χαρακτηρίζετε ως σκοταδιστή! Μπράβο σας!    
_________Και τώρα στρέφω το λόγο σε  σας, αγαπητέ μου άγνωστε κύριε δημοσι-ογράφε της εφημερίδος ΤΑ ΝΕΑ. Αυτό που και η κα Αφροδίτη και εσεις κάνετε  δεν λέγεται δη-μο-σι-ο-γρα-φία! Ονομάζεται Α-ΛΗ-ΤΕΙ-A!  Να, λοιπόν, γιατί αναγκάζομαι να παραθέσω το παρακάτω δημοσίευμα, μήπως οδηγήσω τόσον εσάς τους δύο, όσο και όποιον άλλο ακολουθεί τα χνάρια σας, μήπως και σας οδηγήσω, επαναλαμβάνω, σε μια σε μια αυτοκριτική, σε  μια διόρθωση Διότι μερικοί, κακοί και ανάξιοι από το χώρο σας, ευτελίζετε, δυστυχώς, και όλους τους άλλους συναδέλφους σας, οι οποίοι επιτελούν έντιμα το καθήκον τους!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014   


Date: Tue, 7 Oct 2014 10:47:56 +0300
Subject: Fwd: FW: Fwd: Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times
Θέμα: Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times

ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΕΥΕΙ...
ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ.
Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!!
"Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια" .
O Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στηναποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στησύνταξη. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, και ο Σουϊντον διέκοψε και συμπλήρωσε : "Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα  εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε  την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς.... επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες  υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να.... γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο. Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο... Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων.    
       ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ !!!

ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.........