Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ!

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!

 

_____Εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα, στην Αγία Γη, χρόνια τώρα συντελείται ένα έγκλημα διαρκείας! Ένας αγιασμένος Πατριάρχης καί άνθρωπος της  υπομονής ευρίσκεται κατακλειδωμένος πίσω από σιδερόφρακτες πόρτες και δεν μπορεί να εξέλθη στην κοινωνία των Ιεροσολύμων. Δέκα τώρα χρόνια ζεί το μαρτύριό του! Ένα μαρτύριο, που γίνεται πιό οδυνηρό συνεπεία της σιωπής των απανταχού Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Της σιωπής Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων, οι οποίοι αφήνουν τον Μακαριώτατο κ. Ειρηναίο αβοήθητο! Δέκα τώρα χρόνια έχει να διαβή το κατώφλι της κατοικίας Του! Δέκα χρόνια έχει να επισκεφθή ένα γιατρό. Δέκα τόσα χρόνια ζεί σε πλήρη απομόνωση. 
____Για όλους τούς παραπάνω λόγους σήμερα νοιώσαμε μια ιδιαίτερη χαρά από τό γεγονός, ότι στον ιστότοπο "pentapostagma" είδαμε να δημοσιεύεται μια ακόμη φωνή διαμαρτυρίας!  Αναδημοσιεύουμε αμέσως το κείμενο και ευχαριστούμε τους παράγοντες αυτού του ιστοτόπου, διότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Επί τέλους! Πρέπει να γκρεμίσουμε αυτό τό τείχος της σιωπής, ένα νέο τείχος του αίσχους! 
______Εμείς με την επόμενη ανάρτησή μας  θα αποδείξουμε, ότι ο Πανοσ. Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα είπε ψέμματα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος είναι "έγλειστος" στο διαμέρισμά του καί "ΟΧΙ ΑΥΤΟΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ", όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι παράγοντες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.  

 Αίγιον, 17 Φεβρουαρίου 2015 

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

***************************

Μετά την απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη, μήπως ήρθε η ώρα και του Πατριάρχη Ειρηναίου;

Posted: Φεβρουαρίου 17, 2015 at 5:30 μμ, Last Updated: 
axridos
Άραγε μετά την απελευθέρωση του μαρτυρικού ιεράρχη Αχρίδος Ιωάννη, μήπως ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέρμα και στο πολύχρονο μαρτύριο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου;
Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδoς Ιωάννης απελευθερώθηκε μετά από παρέμβαση της Ρωσίας, ύστερα από τριάμισι χρόνια ταλαιπωρίας,που του είχε επιβάλλει με αυθαίρετους τρόπους και χαλκευμένες κατηγορίες η κυβέρνηση των Σκοπίων.
Για την απελευθέρωσή του, όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Και αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά της Ορθοδοξίας.
Δυστυχώς όμως, οι ορθόδοξες εκκλησίες δεν δείχνουν καμιά ευαισθησία στο ειδεχθές έγκλημα που συντελείται στα Ιεροσόλυμα, στο πρόσωπο του κανονικού Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Με μοναδική εξαίρεση την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η οποία κατά τη Συνοδό της τον περασμένο Μάιο, εξέφρασε την ανησυχία της για την ζωή και την υγεία του «μοναχού Ειρηναίου», παράλληλα με τη ζωή του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας, συμπεριφέρονται σαν να μην υφίσταται το θέμα. Και τον εγκλεισμό του Πατριάρχη δεν τον προκάλεσε (τουλάχιστον επίσημα) καμιά κυβέρνηση, αλλά ο «προκαθήμενος» της Σιωνίτιδας εκκλησίας (με την ανοχή και την υπόδειξη βεβαίως πολλών ενδο- και εξω -εκκλησιαστικών κέντρων). Και μάλιστα, με απύθμενο θράσος, λέει ότι «την προστασία του έχει αναλάβει η Ισραηλινή αστυνομία» (εκπομπή ΝΕΡΙΤ «Προσωπικά» 27-12-2014 στη δημοσιογράφο Ε. Κατρίτση).
Μήπως θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι ορθόδοξες εκκλησίες να στρέψουν το βλέμμα τους και προς τα Ιεροσόλυμα και να σταματήσουν το εκεί συντελούμενο έγκλημα κατά του μακαριωτάτου και της βεβήλωσης του Παναγίου Τάφου;

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c.html#ixzz3S1r59MyT