Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΖΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΝΤΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ!

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΉΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ!


__________Από σήμερα εισερχόμεθα και πάλι σε μια περίοδο εντατικής προσπαθείας για την βίωση της αρετής! Σκοπός της Μεγάλης Σαρακοστής είναι η κάθαρση της ψυχής μας από τα ανθρώπινα πάθη, μια διεργασία που γίνεται και αρχίζει από την μετάνοια. Μετάνοια δε είναι αλλαγή του τρόπου σκέψεως. Μετάνοια=αλλαγή σκέψεως, αλλαγή συνηθειών, μάχη κατά των παθών, ένωση με τον Σωτήρα Χριστόν! 
_______Για να μας βοηθήσει η Αγία μας Εκκλησία, ώστε να οδηγηθούμε σε σκέψεις μεταμέλειας την Κυριακή της Τυροφάγου ή της Τυρινής προβάλλει ενώπιόν μας την έξωση του Αδάμ εκ του Παραδείσου! Αιτία της εξώσεως ήταν όχι αυτή η ίδια η πτώση των Πρωτοπλάστων, του Αδάμ και της Εύας, αλλά η  απουσία έστω και της παραμικρής μεταμέλειας!  Όταν μετά την γεύση από τον απαγορευμένο καρπό τους αναζήτησε ο Πανάγαθος Θεός και τους ερώτησε τι να συνέβη άραγε, ώστε έτρεξαν να κρυφτούν, δεν είπαν ένα "συγγνώμην" έκανα λάθος, αλλά ο ένας προσπάθησε να ρίξει στον άλλο τις ευθύνες!  Τότε ακούσθηκαν τα λόγια "η Εύα με εξηπάτησε" (!) από την μια μεριά, και "ο όφις με εξηπάτησε" από την άλλη (!). Και όμως ένα "ήμαρτον Κύριε, συγχώρεσέ με" θα ήταν λυτρωτικό όχι μόνο για τον Αδάμ και την Εύα, αλλά για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος! Αυτό, που δεν έπραξαν οι Πρωτόπλαστοι αιώνες αργότερα το κατώρθωσε ένας ληστής! Βάζοντας κλειδί το "Μνήσθητί μου, Κύριε" άνοιξε την πύλη της φιλανθρωπίας του Χριστού μας και εισήλθε πρώτος στον Παράδεισο!  Καταλάβατε, λοιπόν, αδελφοί μου, πόσο μεγάλη δύναμη περιέχεται σ' αυτή τη απλή λέξη "μετάνοια"; Ένα "ήμαρτον, Κύριε, συγχώρεσέ με" οδηγεί τα βήματά μας κατ' ευθείαν στον Παράδεισο.  
_______ Σκοπός του Τριωδίου, λοιπόν, είναι "το χείρον καθυποτάξαι τω κρείτονι, την σάρκα δουλώσαι τω πνεύματι" και  "θεόν ποιήσαι τον άνθρωπον"! Ή με άλλα λόγια: "Δει γαρ το φθαρτόν τούτο (δηλ. το σώμα μας) ενδύσασθαι αφθαρσίαν και το θνητόν τούτο (δηλ και πάλι το σώμα μας) ενδύσασθαι αθανασίαν.
________Για να επιτύχουμε όλα αυτά είναι ανάγκη: 
 1. Να μετανοήσουμε για τα λάθη μας και για τα πάθη μας,
 2. Να επισκεφθούμε τον πνευματικό μας και να εξομολογηθούμε με κάθε ειλικρίνεια τις αμαρτίες μας,
 3. Να αγωνισθούμε στο άθλημα της νηστείας κατά την δύναμη, που διαθέτει ο καθένας μας,
 4. Να ασκήσουμε το έργο της φιλανθρωπίας,
 5. Να παρακολουθούμε τις πολλές και κατανυκτικές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας κατά την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής,
 6.  Να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε με τους συνανθρώπους μας,
 7.  Να νοιώσουμε την γλυκύτητα του "Νυμφίου" Χριστού,
 8. Να ενωθούμε με τον Χριστό μας δια του Μυστηρίου της θείας Κοινωνίας,
 9. Να νοιώσουμε τον θείο έρωτα στην ψυχή μας, δηλ. να φθάσουμε στο σημείο, ώστε να πούμε κάποτε τα ιερά αυτά λόγια: "έθελξας πόθω με, Χριστέ, και ηλλοίωσας τω θείω Σου έρωτι"!!!!!
 10. Τότε θα πραγματοποιηθή και σέ μας ο λόγος της Εκκλησίας: "ει τις εν Χριστώ, καινή κτίσις".
 11. Επιτρέψατέ μου να επισφραγίσω τις πτωχές αυτές σκέψεις μέ ένα ύμνο της Κυριακής της Τυρινής. Πρόκειται για τον πέμπτη (ε΄) Ωδή των Καταβασιών. "Τω θείω φέγγει Σου, αγαθέ, τας των ορθριζόντων Σοι ψυχάς πόθω καταύγασον, δέομαι, Σε ειδέναι Λόγε Θεού, τον όντως Θεόν, εκ ζόφου των πταισμάτων ανακαλούμενον". Δηλ. με το θεϊκό Σου φως, Κύριε, πλημμύρισε τις ψυχές όλων ημών,  που ήλθαμε πρωϊ-πρωΐ με πολύν πόθον και ευλάβειαν να Σε υμνήσουμε, ώστε να Σε δούμε και να Σε γνωρίσουμε εσωτερικά, Σε που είσαι ο αληθινός Θεός και σώζεις τις ψυχές από το βαθύ σκοτάδι της αμαρτίας.    
Αγαπητοί μου Αδελφοί,
Συλλειτουργοί και Πατέρες,
Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,

_________Ακούστε, παρακαλώ, την ισχνή φωνή μου. Ο Κύριός μας είναι η μοναδική πηγή της αληθινής ευτυχίας! Αλλά για να Τον νοιώσουμε, πρέπει να έχουμε καθαρή καρδιά! Δεν λέγω να είμαστε αναμάρτητοι! Επαναλαμβάνω: να έχουμε καθαρή καρδιά! Δηλ. να σημειώνουμε μεν πτώσεις στην αμαρτία παρά τη θέλησή μας, αλλά και να ξεπλαίνουμε τον ρύπο της ψυχής μας με τα δάκρυα της μετανοίας, και να σπεύδουμε στον  πνευματικό μας, τον εξομολόγο πατέρα της Εκκλησίας, ώστε να λαμβάνουμε την άφεση. "Ας μη λησμονούμε, ότι "μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται" !  Ας μείνουμε, λοιπόν, με πόθο βαθύ τον "Χριστόν βλέψαι" 
______________Για να σας βοηθήσω, σας παραθέτω παρακάτω ένα μεγάλο θαύμα της Παναγίας μας, που έκαμε σε ένα Μουσουλμάνο Σαουδάραβα, ο οποίος επικαλέσθηκε τη βοήθειά Της. "Γεύσασθε και ίδετε", λοιπόν, παιδιά μου, ότι "Χριστός ο Κύριος"! Αμήν. Καλή Σαρακοστή, καλή πορεία προς την θέωση!


Με πατρική αγάπη

+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 

Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

*********************   

Αληθινή ιστορία: 

Το μεγαλύτερο θαύμα της Παναγίας 

που έγινε στα χρονικά της ιστορίας.

Αληθινή ιστορία: Το μεγαλύτερο θαύμα της Παναγίας που έγινε στα χρονικά της ιστορίας…

               Τον Δεκέμβριο του 2004 βγήκε στα μέσα ενημέρωσης ένας μουσουλμάνος Σαουδάραβας και διηγήθηκε ένα ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή. Το διηγήθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες. Υπάρχει και στα αραβικά σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι.

              Παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Οπότε πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς.

                  Οι γονείς του του έλεγαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα και να κρατήσει και την πρώτη αφού ο νόμος τους, επιτρέπει να έχουν μέχρι και τέσσερις γυναίκες. Εκείνος κουρασμένος και αρκετά στεναχωρημένος, πήρε τη σύζυγό του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη γειτονική μας από το Ισραήλ Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο.

                   Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό-ξεναγό για να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε μια πικρία, πόνο και θλίψη στα πρόσωπά τους. Αφού λοιπόν ξεκουράστηκαν καλά, πήρε το θάρρος και τους ρώτησε γιατί δεν φαινόντουσαν ευχαριστημένοι, μήπως άραγε έφταιγε ο ίδιος και δεν τους άρεσε κάτι στην ξενάγηση και την περιήγηση που τους έκανε.

                    Εκείνοι του ανοίχθηκαν και του εξήγησαν το πρόβλημα της ατεκνίας τους.Ο μουσουλμάνος λοιπόν οδηγός, τους είπε ότι εδώ στη Συρία οι Χριστιανοί και μάλιστα οι Ορθόδοξοι έχουν το Μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας (Σεϊντανάγια στα αραβικά σημαίνει «Κυρία Δέσποινα») και πολλοί άτεκνοι καταφεύγουν στη Θαυματουργική της εικόνα. Εκεί λοιπόν τους δίνουν από το φιτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε, το καταπίνουν και τότε η "Μαρία" των Χριστιανών τους δίνει κατά την προαίρεσή τους και την πίστη τους.
  
                       Ενθουσιασμένος λοιπόν ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στον ξεναγό: «Πήγαινέ μας εκεί στη Σεϊδανάγια, "τη Δέσποινα των Χριστιανών" κι αν γίνει το ποθούμενο και εάν αποκτήσουμε παιδί θα σου προσφέρω 20.000$ σε σένα και 80.000$ στο Μοναστήρι». Πήγαν

 στη Μονή, έκαναν ό,τι έπρεπε και γυρίζοντας πίσω η γυναίκα 

βρέθηκε έγκυος. Σε μερικούς μήνες γέννησε ένα χαριτωμένο 

αγοράκι υγιέστατο και πανέμορφο, Θαύμα της Παναγίας μας.

               Μόλις γέννησε η σύζυγός του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει, να πραγματοποιήσει το τάξιμο που είχε κάνει. Τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό εκείνο για να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός όμως, πανούργος και κακός, ειδοποίησε άλλους δυο φίλους του για να πάνε μαζί στο αεροδρόμιο, να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν δολίως να τον σκοτώσουν και να λάβουν όσα χρήματα θα είχε μαζί του, δική τους μοιρασιά.

                  Πράγματι έτσι κι έγινε. Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθ'οδόν χωρίς ο άμοιρος να γνωρίζει τι θα συνέβαινε, τους είπε ότι από τη χαρά του θα έδινε και στους φίλους του οδηγού από 10.000$.

                Αυτοί αντί να τον πάνε στο Μοναστήρι, τον οδήγησαν σε έρημο μέρος, τον έσφαξαν κόβοντάς του πρώτα το κεφάλι, καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του (χέρια και πόδια) σε κομμάτια. Τους τύφλωσε όμως το πάθος από αυτήν την εγκληματική τους ενέργεια και αντί να τον πετάξουν εκεί, τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αφού πήραν μαζί τους χρήματα, ρολόϊ και ό,τι είχε και ξεκίνησαν να πάνε σε άλλο ερημικό μέρος για να τον πετάξουν.

               Στον εθνικό δρόμο τους χάλασε το αμάξι και στάθηκαν στη μέση του δρόμου, για να δουν τι συνέβαινε και γιατί σταμάτησε η μηχανή και τους άφησε. Ένας περαστικός τους είδε και από μόνος του σταμάτησε με το αυτοκίνητό του να τους βοηθήσει. Εκείνοι όμως φοβούμενοι μήπως γίνουν αντιληπτοί για το φοβερό έγκλημα που είχαν διαπράξει, προσποιήθηκαν ότι δεν θέλουν βοήθεια.
Ο περαστικός οδηγός όμως φεύγοντας παρατήρησε να στάζει αίμα κάτω από το πορτ-μπαγκάζ και πιο κάτω ειδοποίησε την αστυνομία να πάνε να εξιχνιάσουν τι συνέβαινε, διότι αυτοί οι τρεις, του φάνηκαν ύποπτοι.

               Έφθασε η αστυνομία, είδαν οι αστυνομικοί το αίμα στο οδόστρωμα και δίνουν διαταγή να ανοίξουν το πορτ μπαγκάζ.  Μόλις άνοιξαν σηκώνεται και βγαίνει έξω ο Σαουδάραβας
 υγιής, ολοζώντανος, με αίματα βέβαια αλλά ραμμένος. "Μόλις τώρα" τους λέει ". η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου εδώ μπροστά", δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του, "αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα".

                Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, έχασαν τα λογικά τους, τρελάθηκαν και με χειροπέδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι ".εμείς σε σκοτώσαμε, εμείς σε κομματιάσαμε, σου κόψαμε το κεφάλι, πώς ζεις;"

               Ο Σαουδάραβας πήγε για πιστοποίηση του λαμπρού Θαύματος. Τον είδαν ιατροδικαστές, εμπειρογνώμονες, αστυνομικοί και πιστοποίησαν με υπογραφές το Θαύμα. Τα ράμματα ήσαν και είναι φανερά. Φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρυττε δε και ομολογούσε ότι "η Παναγία με έραψε και με ανέστησε με την Δύναμη του Υιού Της."

                    Κατόπιν ο ιαθείς και αναστηθείς, κάλεσε τηλεφωνικώς όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο Μοναστήρι, ευχαρίστησαν την Παναγία Σεϊδανάγια και πρόσφεραν δεήσεις και δοξολογίες. Και αντί του ποσού των 80.000$ που ήταν το τάξιμό του στην Παναγία Σεϊδανάγια, προσφέρει στη Μονή το ποσό των 800.000$, για τη μεγάλη ευεργεσία που του προσέφερε η Παναγία μας.

                Ο ίδιος σήμερα αφηγείται συνεχώς το συγκλονιστικό αυτό Θαύμα και αρχίζει πάντοτε λέγοντας: "Όταν ήμουν μουσουλμάνος μου συνέβη αυτό κι αυτό", δηλώνοντας ότι δεν είναι πλέον μουσουλμάνος, ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του.

          Το Θαύμα αυτό τάραξε τις Αραβικές μουσουλμανικές χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή, δημιούργησε σάλο και φοβερή έκπληξη.

ΠΗΓΗ:stivpol04@gmail.com