Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ
Δελτίο τύπου και ενημερώσεως
της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας


    
  α.α.   13/2016                                       Εν Αιγίῳ τη  2α Φεβρουαρίου 2016


       ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ - ΠΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ
                 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΠΡΩΤΗ

         Με αίσθηση της ευθύνης μας απευθυνόμεθα σήμερα προς τους ευλαβεστάτους Εφημερίους και τους ευσεβείς χριστιανούς της Μητροπόλεώς μας.
Την προσεχή Πέμπτη ο πολυβασανισμένος και πολυπονεμένος Λαός της Αιγιαλείας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια Γενική Απεργία κατά του ληστρικού Νομοσχεδίου περί περικοπής των συντάξεων κλπ. με την καθολική συμμετοχή όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών Τάξεων, ήτοι των Αγροτών, των Ελευθέρων Επαγγελματιῶν, των Δημοσίων Υπαλλήλων και  των Επιστημονικών Συλλόγων, κατέρχεται  σε απεργία διεκδικώντας δίκαια αιτήματα επιβιώσεως.

Ως πνευματικός Πατέρας όλων, Κληρικών και Λαϊκών, απευθύνομαι σήμερα προς όλους σας και σας παρακαλώ την προσεχή Πέμπτην 4ην Φεβρουαρίου να προσέλθετε στην πλ. Αγίας Λαύρας και να μας πλαισιώσετε, ώστε νά συμπαρασταθοῦμε στους απεργούς αδελφούς μας.
Ειδικώτερα όσοι Κληρικοί επιθυμούν να προσέλθουν και να συμπαρασταθοῦν προσκαλοῦνται να προσέλθουν στον Καθεδρικό ιερό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου την Πέμπτην 4 Φεβρουαρίου, στις 10.00 π.μ., ώστε όλοι μαζί, ομαδικά, να μεταβούμε στην πλατεία της Αγίας Λαύρας και να δηλώσουμε την πατρική μας συμπαράσταση.


*********

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΕ ΑΓΡΟΤΗ,

 ΣΕ ΑΚΟΥΣΑΜΕ!   ΣΕ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ!

Η ώρα «πληρωμής» της Κυβέρνησης φαίνεται να έφθασε ! Αγρότες, « ή «Τάν, ή επί Τάς» ! 
Μία χαρακτηριστική φωτογραφία αγρότη πού τα λέει όλα !
-----------------------------------------

Αφού τούς  ξερίζωσαν τα δένδρα δίνοντας επιδοτήσεις, τώρα τις ζητάνε πίσω !

Φίλος αγρότης πού βλέπει σήμερα το μέλλον των παιδιών του να χάνεται κάτω από τα πόδια του ( άσε τον ίδιο και την γυναίκα του… ) μας είπε κατά γράμμα περίπου τα παρακάτω: 

«Μοιραίο λάθος της σημερινής «κυβέρνησης των ψευτών» πού δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο περιμένοντας προφανώς με το ξεχαρβάλωμα  και το συνεχές κόψιμο των συντάξεων να δημιουργήσει…ανάπτυξη,  φαίνεται νά υπήρξε η προσπάθειά της  να τα βάλει τώρα και με τους αγρότες ! 
Παρασυρόμενη προφανώς είτε από απαιτήσεις του κουαρτέτου των δανειστών, είτε από δική της ξεροκεφαλιά ( μια και «μωραίνει ο Κύριος όν βούλεται απολέσαι….») προχώρησε σε τριφασικές απαιτήσεις από τον αγροτικό κόσμο πού βλέπει τώρα να απειλούνται όχι μόνο χωράφια και σπίτια με εξοντωτικούς  φόρους, αλλά και  να απαιτείται και η απόδοση πίσω, όσων αποζημιώσεων είχαν πάρει 10ετίες πρίν  από το ξήλωμα των καλλιεργειών τους  γιατί έτσι το ήθελε η ΕΟΚ και η Ε.Ένωση ! 

Ακολούθησε αυτός ο γενικός ξεσηκωμός πού σήμερα βλέπουμε και πού άγνωστο είναι το πού θα καταλήξει…
Μια  και τα ροζιασμένα χέρια των αγροτών και οι χερούκλες τους έτσι και φθάσουν στην Βουλή είτε με γκλίτσες, είτε με ξινάρια της δουλειάς τους προβλέπω να μήν αφήσουν τίποτα όρθιο!


Ο αποκλεισμός στά Τέμπη. Τό ποτάμι δέν γυρίζει πιά πίσω...
---------------------------

Και αλλοίμονο αν από κανένα «λάθος» υπάρξει έστω και ένα θύμα από την πλευρά των αγροτών. 


Προβλέπω να γίνει νέο Κιλελέρ πού θα το θυμάται η «δημοκρατική» αριστερά πού έγινε τσανάκι πιστό των Ευρωπαίων για πολλά πολλά χρόνια…Και μετά θα ακούει «αριστερά» ο κόσμος και θα κουμπώνει το σακκάκι του, γιατί πάει πιά το κατορθώσανε και την ξεφτιλίσανε κι΄ αυτή μ΄ αυτά πού  κάνουνε…

Μόνο να παντρεύουνε τους ανώμαλους ξέρανε, αυτό τους ενδιέφερε πρώτα κι΄ όχι ο λαός και τα μικρά παιδιά πού πεινάνε…». Αυτά μας είπε θυμωμένος κι΄ έφυγε για το μπλόκο του…

ΠΗΓΗ : http://patrablog.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html

                                                        
                                                     ************ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 2/2/2016ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ

Την Κυριακή  7 Φεβρουαρίου 2016 και περί περί ώραν 3.00’ μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής της λεγομένης ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, δηλ. κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος των Ελλήνων Πολιτών. Η κάρτα του Πολίτη είναι ο πρόδρομος της εφαρμογής αυτού, που ονομάζεται «ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ».
Σας παρακαλώ και σας ικετεύω, όσοι μπορείτε, Κληρικοί και Λαϊκοί, να συμμετάσχετε στην εκδήλωση αυτή. Διατίθεται Λεωφορείο για την μεταφορά των επιθυμούντων.
Για λεπτομέρειες απευθυνθῆτε στα  τηλέφωνα:
1.       26910 21776,
2.      6945 46 17 25
3.      Υπεύθυνος κ. Νικ. Τσάτσαρης.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ