Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

 ΕΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΠΟΡΙΑ

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΩΛΕΤΣΗΣ 

Θα ήθελα να μου δώσετε μια απάντηση, 
για ποιό λόγο δεν αναφέρεστε με την απαιτούμενη έμφαση
στο γεγονός της άδικης 20ετούς φυλάκισης 
χωρίς αναστολή στον ηγούμενο της ι.μ. Eσφιγμένου. 
Η στάση θυμίζει την στάση του ποντίου πιλάτου, 
- νίπτω τας χείρας μου -, με τον πόντιο πιλάτο 
να έχει το ελαφρυντικό της ρωμαικής υπηκοότητας. 
Εσείς σαν χριστιανοί δεν εξεγείρεστε με την κατάφωρη 
αυτή αδικία, πρωτοφανή στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά? Σε λίγο θα γραφτεί και στο βιβλίο Γκίνες σαν πρωτοφανή δικαστική απόφαση σε έναν υπερήλικα που το μόνο του έγκλημα είναι η αντίσταση στον οικουμενικό πατριάρχη. 

Λυπάμαι πολύ, αλλά πρέπει να πάρετε θέση
Κωλέτσης Θεόδωρος
 

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ 

___________Αγαπητέ μοι,
_______Εύλογη η απορία σας και σας ευχαριστώ, διότι μου δίδετε την ευκαιρία να δώσω μίαν εξήγησιν.
_______Παρακολουθώ κατά το δυνατόν και από ετών ήδη το δράμα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, συμπαθώ δε τους σεβάσμιους Πατέρες της Μονής. Παρά ταύτα η υπόθεσίς των  εκκλησιαστικώς  ανήκει σε ξένη εκκλησιαστική δικαιοδοσία.
________Οι Ιεροί Κανόνες, λοιπόν, δεν επιτρέπουν στον Επίσκοπο να αναμειγνύεται σε θέματα, τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλου τινός Επισκόπου, δηλ. κάποιας άλλης εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας. 
________Βεβαίως η Απόφαση του Δικαστηρίου για τον Γέροντα Μεθόδιο είναι πολύ σκληρή και διά τούτο προφανώς άδικη. Οι Δικασταί εξήντλησαν όλην την αυστηρότητα του Νόμου σε ένα, τόσον εκ του αξιώματος, όσον και εξ επόψεως ηλικίας, σεβάσμιο Γέροντα! Παρά ταύτα και πάλιν εκεί, δηλ. στο χώρο της Δικαιοσύνης, ημείς, ως ασκούντες Διοίκηση, δεν δυνάμεθα να υπεισέλθουμε. Τόσοι καί τόσοι πυρπολούν και καταστρέφουν! Συλλαμβάνονται και ευθύς απολύονται! Τι κρίμα! Ο π. Μεθόδιος «θα πληρώσει» για όλους αυτούς τους βομβιστές  και αναρχικούς;
________Προσευχόμεθα γιά τον όσιο Γέροντα! Ο Θεός θα ανταμείψη και την αγωνιστικότητά του για την Αγίαν Ορθοδοξίαν μας, αλλά και την υπομονήν το για τις διώξεις, τις οποίες υφίσταται είτε από τήν Εκκλησιαστική, είτε από την Πολιτική Εξουσία.
________Ως ένα μικρό δείγμα μιάς ήρεμης συμπαραστάσεως πρός τον Ήρωα Γέροντα Μεθόδιο, (χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αμνηστεύουμε ή και εγκρίνουμε τη χρήση βομβών κλπ.), αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια μερικά πληροφοριακά στοιχεία, όπως μας κοινοποιήθησαν από φίλτατο Θεολόγο, τον κ. Νικ. Σαβ., ο οποίος με άγρυπνο βλέμμα παρακολουθεί τα εκκλησιαστικώς δρώμενα, τον οποίο και από τη θέση αυτή θερμότατα ευχαριστούμε. 
Αίγιον, 10 Φεβρουαρίου 2017
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  
********************
ΗΡΕΜΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Νέα ανάρτηση στο http://blogs.sch.gr/savvop-nik/

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, 

Ο ΝΕΟΣ ΒΕΚΚΟΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


Φωτ. από
http
://neolaia-esfigmenou.blogspot.gr
Είναι ντροπή για την Ιερά Κοινότητα τού ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ να συγκατατεθῆ με τον Νέο Βέκκο, να κατασκευασθῆ η ΜΑΪΜΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, προκειμένου η βίαιη επέμβαση και απέλασις τῶν Εσφιγμενιτῶν πατέρων από το Άγιον Όρος συντελεσθῆ.
Κατά τον Ηγούμενο τῆς Ιερᾶς Μονῆς Εσφιγμένου Γέροντα Μεθόδιο, η καταδίκη τοῦ ιδίου και τῶν λοιπῶν Εσφιγμενιτῶν πατέρων σε εξοντωτικές άδικες ποινές είναι μεθοδευμένη και προκατασκευασμένη όπως θα ιδοῦμε από απομαγνητοφωνημένα ηχητικά μηνύματα. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε πληροφορία που αναφέρεται σε σχέδιο εξοντώσεως τῆς Ι.Μ. Εσφιγμένου καθώς και αφυπνιστικά μηνύματα από τον Γέροντα Μεθόδιο προς τους κρατοῦντας.

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
Πολιτ. Επιστήμων–Νομικός–Θεολόγος


Μήνυμα τοῦ Ηγουμένου τῆς Ι.Μ. Εσφιγμένου π. Μεθοδίου στην διαμαρτυρία στη Βουλή την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017:
«Προετοιμάζουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Γι’ αυτό και οι εξοντωτικές αυτές ποινές, που στοχεύουν να μας κάνουν να λυγίσουμε και να υποταχθοῦμε εις την θρησκεία τοῦ Αντιχρίστου, τον Οικουμενισμό. Δεν θέλουν αντιδράσεις για να φαίνονται ότι όλα βαίνουν καλῶς. … Ουδεμία υποχώρηση σε θέματα Πίστεως. Μην παραλαμβάνετε κάρτες με τσίπ και barcode, μή συμφωνεῖτε στην αχρήματη κοινωνία, μη παίρνετε βιομετρικές ταυτότητες, διότι αυτά μᾶς αναγκάζουν να μπούμε στη δουλεία τοῦ Αντιχρίστου. Καιρός ομολογίας. Ου χωρεῖ συγκατάβασις εις τα θέματα τῆς Πίστεως.
Έχουμε μάθει, ότι από 1η Ιουνίου σύμφωνα με το Υπερμνημόνιο πρέπει να καταργηθῆ το άβατο. Γι’ αυτό ο διωγμός αυτός, για να μην υπάρχει αντίδραση από πουθενά. …»
(https://www.youtube.com/watch?v=Ab4Q6swOceQ&feature=youtu.be)

Ανάρτηση 21ης Ιουλίου 2015 στην ιστοσελίδα τῆς Νεολαίας τῆς Ι.Μ. Εσφιγμένου:
SOS – ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λάβαμε ένα πολυ σημαντικό μήνυμα από άτομο που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο και κατέχει πολύ σημαντική και νευραλγική θέση στο πολιτικό κατεστημένο, γεγονός που καθιστά την πληροφορία απόλυτα τεκμηριωμένη και αληθής.
Σας μεταφέρουμε το μήνυμα αυτούσιο:

Αδέρφια μου,
με πολύ πόνο ψυχής και πολύ αγωνία σας μεταφέρω το εξής μήνυμα το οποίο λόγω της νευραλγικης θέσης την οποία κατέχω στο πολιτικό κατεστημένο είναι 100 %. τεκμηριωμένο.
Ετοιμάζουν χτύπημα στο μοναστήρι σας !
Ήδη εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα το θέμα τής εκκένωσης της Μονής σας συζητείται σοβαρά στα υψηλά κλιμάκια από όπου και θα δοθεί η αμετάκλητη και οριστική εντολή της βίαιης επέμβασης και κατοπιν της απέλασης σας από το Αγιο Όρος.
Οι ιθύνοντες νοες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πιο ευνοϊκή περίοδος για την επίλυση του προβλήματος της Μονης σας, είναι από τώρα και μέχρι το Δεκαπενταύγουστο.
Η Παναγία να σας βοηθήσει να μην χάσετε το μοναστήρι .
Θα προσευχόμαστε για σας (
http://neolaia-esfigmenou.blogspot.gr/2015/07/sos_21.html)

Αποσπάσματα από συνέντευξη τοῦ Γέροντος Μεθοδίου στο τηλεοπτικό κανάλι STAR:  
Δημοσιογράφος-Δημήτριος: Γέροντα Μεθόδιε μέχρι πού θα φθάσετε;
Ηγούμενος Μεθόδιος: Εγώ ήμουνα έτοιμος να πάω να παραδοθώ, αλλά όλοι οι πατέρες, μηδενός εξαιρουμένου, ξεσηκωθήκανε και λένε «Όχι δεν θα πάς πουθενά. Η θέση σου είναι εδώ. …»
Δημοσιογράφος: Ποια είναι η λέξη που χρησιμοποίησε κάποιος μοναχός σας και σᾶς συγκίνησε περισσότερο μετά την απόφαση, θυμάσθε;
Ηγούμενος Μεθόδιος: Ναί, μοῦ λέγει «Γέροντα, εδώ γεννηθήκαμε» όχι ένας, όλοι «και εδώ θα πεθάνουμε. Δεν έχουμε να πάμε πουθενά. Δεν απειλοῦμε κανένα. Περιμένουμε την βοήθεια από τον Θεό.»
….
Ηγούμενος Μεθόδιος: Άλλο είναι να έχω κάνει κάτι, να πώ έ άνθρωπος είμαι, έσφαλα, τέλος πάντων ζητάω συγχώρεση, αλλά να σε εγκαλοῦνε για πράγματα τα οποία ούτε είχα ιδέα, ούτε αποδείχθηκε ότι ήμουνα εγώ ηθικός Αυτουργός, νομίζω ότι θέλει μία πιό διαφορετική μεταχείριση σε ανθρώπους οι οποίοι αφιέρωσαν τον εαυτό τους στο Θεό από μικρά παιδάκια. Να ξέρετε ένα πράγμα, μέσα στο αίμα μας κυλάει αίμα Μαρτύρων και Αγίων. Δεν έχουμε σκοπό να προδώσουμε αυτά τα οποία πιστεύουμε. … Μόνο πεθαμένοι θα φύγουμε απ’ εδώ. Όχι ότι με αυτό που λέω, κ. Δημήτρη μου, απειλώ. Θα σταυρώσω τα χέρια και ό τι θέλουν ας κάνουν.
(https://www.youtube.com/watch?v=jAH1eEHQQMk)

Απόσπασμα από ομιλία Γέροντος Μεθοδίου:
Μια προτροπή προς τους κρατούντας και έχοντας εξουσία. Να προσέξουν τι θα κάνουν, διότι ό, τι θα συμβεί απ’ εδώ και πέρα, θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι. Ο Δεσπότης Χριστός ο οποίος εξήλθε νικών και ίνα νικήσει, Αυτός και πάλι θα νικήσει. Και εάν, επειδή ξέρουμε ότι η Εκκλησία τοῦ Χριστού μας είναι στερεωμένη πάντοτε στα αίματα και στα λείψανα τῶν Αγίων Μαρτύρων, άν ο Θεός θέλει ακόμα να υπάρχουν μάρτυρες και ομολογηταί, εμείς με την βοήθεια τοῦ Θεοῦ θα είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε ακόμη και την ζωή μας για την αγάπη τοῦ Χριστοῦ μας. 
(Μήνυμα και διευκρινήσεις, από τόν Σεβάσμιο Καθηγούμενο της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο πρός όλους τούς αγαπητούς αδελφούς. 
https://www.facebook.com/Filoi.tis.Gnisias.Esfigmenou/videos/1190698184312450/)