Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


                              
  ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ 
ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ 
         
         Την Πέμπτην 3ην Φεβρουαρίου ε.έ., με την βοήθεια του Κυρίου μας, επιστρέψαμε υγιής από την Νέα Υόρκη, όπου είχαμε  μεταβή από τις 23 Ιανουαρίου ε.έ., ως προσκεκλημένος του κ. Γρηγ. Καλλιμανοπούλου, Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεώς μας.
Ευρισκόμενοι εκεί, είχαμε την ευκαρία να συναντηθούμε με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, με τον Κύριο και την Κα Γρηγορίου Καλλιμανοπούλου, με τον κ. Χαρ. Ορφανίδη, με τούς κ.κ. Κωνστ. Βασιλόπουλον και Χρῆστον Μαστροκυριάκον, Προέδρους των Συλλόγων των εκ Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ομογενών Αδελφών μας της Ν.Υ., καθώς επίσης και με Μέλη των ως άνω Συλλόγων, με τούς κ.κ. Λάκην Παπαδόπουλον, Πάνον Καραμούζην, επίσης δε και με γνωστούς από προηγούμενες επισκέψεις μας παράγοντες της Κοινωνίας της μεγάλης αυτής πόλεως.
Σκοπός του ταξιδίου  αυτού για μια ακόμη φορά ήταν να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των Ομογενών Αδελφών μας  προκειμένου, κατά την δύναμίν του έκαστος, να ενισχύουν οικονομικώς τα ευαγή Ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας, κυρίως δε τα Γηροκομεία μας, το «ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ»  στα Καλάβρυτα και το «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» στο Αίγιο.
Γίνεται γνωστόν, ότι πρός τόν σκοπό αυτό η Ιερά Μητρόπολις πρό τριῶν περίπου ετών ἔχει συστήσει εις Η.Π.Α. ένα φιλανθρωπικό Ταμείο με τον τίτλο  «NON PROFIT FUND RAISINGTHE ORAMA”», αναγνωρισμένο από την Αμερικανική Δημόσια Διοίκηση. Με αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού 120013134 της Τραπέζης ALMA BANK και όνομα δικαιούχου το «ORAMA Inc» όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέτουν την εισφορά των, ώστε να ενισχύωνται τα Ιδρύματα της Ιερᾶς ημών Μητροπόλεως.
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι τα γηροκομεία μας κινδυνεύουν να παύσουν την λειτουργία τους, δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει ως «τροφεία» ασφαλισμένων του και στα Ιδρύματά μας προστατευομένων τα ποσά, όπως κατωτέρω αναγράφονται:
1.      Στο «ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ»
Ø      διά τό ἔτος 2016                                        931.419,84 €
Ø      από προηγούμενα έτη                            660.725,60 €
a.     ήτοι σύνολον                               1.592.145,44
2.      Στο Γηροκομείον Αιγίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»
Ø      διά τό ἔτος 2016                                        589.689,20 €
Ø      από προηγούμενα έτη                            409.702.84 €
      b. ήτοι  σύνολον                               999.392,04

  Ø    Τελικώς ο ΕΟΠΠΥ μας οφείλει:    2.591.537,48 €
     Άρα η οικονομική κατάστασις, την οποίαν αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματά μας είναι εξόχως τραγική! Έπειτα από τριάντα ετών λειτουργίας σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν! Αυτό όμως θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Κοινωνία μας.
_______Ο ΕΟΠΥΥ έχει καταβάλει τις υποχρεώσεις του μέχρι και τον Αύγουστο του 2016. Έκτοτε, δηλ. από τον Σεπτέμβριο κ.ε., μας οφείλει τα τροφεία των γερόντων μας. Είναι κακοπληρωτής!
__________Εάν, λοιπόν, κλείσουν τα Γηροκομεία μας τότε εκατόν είκοσι (120) ηλικιωμένοι αδελφοί μας θα ευρεθούν στο δρόμο, έρημοι και απροστάτευτοι. Μερικοί εξ αυτών, ως κατάκοιτοι, είναι ανίκανοι να προστατεύσουν τόν εαυτόν τους. Συγχρόνως και εξήντα πέντε (65) εργαζόμενοι θα χάσουν την εργασία τους. 

Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στα αυτιά μας.  Τό πολύ παληό και ιστορικό Γηροκομείο των Αθηνών, το Γηροκομείον Λάμψα, όπως λέγεται, κινδυνεύει να κλείση! «Το άλλοτε κραταιό Ίδρυμα εκλιπαρεί για τη θέρμανση και το φαγητό των ενοίκων του», ανέγραψε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (βλ. φ. της 23.01.2017, σελ. 16).
Αλλά και για το έτερο ιστορικό Ίδρυμα Χατζηκώστα στον Πειραιά έγραψαν οι εφημερίδες: «Εξοντώνουν οικονομικά το Ίδρυμα Χατζηκώστα»   (βλ. εσημεριδα «Δημοκρατία» της 23.12.2016, σελ. 19). Θα το επαναλάβουμε: Η κατάσταση είναι εξόχως τραγική!   
 Βλέπετε, το Κράτος των Αθέων, το οποίον μας Κυβερνάει σήμερα, δεν αντιμάχεται μόνον την Εκκλησία, δεν ντρέπεται όταν διδάσκει την ομοφυλοφιλία στα παιδιά μας (βλ. τίς έμφυλες ταυτότητες), ΑΛΛΑ
Ø      και διορίζει αφειδώς τους οπαδούς του,
Ø      και καταβάλλει υπέρογκα ποσά  ως μισθούς στους «δικούς» του ανθρώπους,
Ø      ενώ συγχρόνως φορολογεί υπέρογγα τον βιοπαλαιστή και τον οικογενειάρχη Έλληνα,
Ø     σταδιακά δε οδηγεί ολόκληρη την Χώρα σε πτώχευση! 
  
__________Κατά τα άλλα ισχύει το γνωστό: «Έλληνα ραγιά, σκάσε, πλήρωνε και δούλευε!» 

________Η μετάβασή μας, λοιπόν, στη Ν. Υόρκη ήταν μέρος της αγωνιώδους προσπαθείας μας, ώστε να μη κλείσουν τα Γηροκομεία μας. Ας προσευχηθούμε όλοι μας, ώστε ο Θεός να ευλογήση τους κόπους μας και τις προσπάθειές μας. Αμήν.

Αίγιον, 06 Φεβρουαίου 2017
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


************

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ............


Ερωτήματα
Είναι αλήθεια ότι ο καθηγητής που έγινε ήρως του προσφάτου επεισοδίου στην Σχολή Ευελπίδων τυγχάνει προστατευόμενος του αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Αμύνης, Δημήτρη Βίτσα; Είναι αλήθεια ότι, όταν εξελέγη πρωτοβάθμιος καθηγητής, δεν είχε τις προβλεπόμενες ώρες μεταπτυχιακής διδασκαλίας; Είναι αλήθεια ότι την τελευταία πενταετία δεν έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις; Κάποιος δεν πρέπει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα που πλανώνται στην Σχολή;
Και αν είναι έτσι, πως έχει ευρεθεί στο εκπαιδευτικό συμβούλιο της ΣΣΕ;
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» 4/2/2017