Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ΜΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ 

Παναγιώτατε, 

εξαιτούμεθα τήν προσοχήν Σας! 

Συγχωρήσατε ημίν την παρρησίαν! 

******

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:

     ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ = ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!

ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ

 ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!

«Ο Οικουμενισμός δεν έχει το Πνεύμα το Άγιο, αλλά το πνεύμα το ακάθαρτο!».

_______Το νέο φρούτο, που κυριαρχεί στην εποχή μας στον εκκλησιαστικό χώρο, είναι ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, δηλ. ένα ρεύμα, που στοχεύει στην ενοποίηση των Θρησκειών. Αδελφάκι του είναι Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, δηλ. ένα παράλληλο ρεύμα στον πολιτικό χώρο, που αποβλέπει στην ενότητα των Λαών.
_______Το κομμάτι, που αφορά τους Λαούς, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, διενεργείται από τα πολιτικά κόμματα και σχήματα καθώς επίσης και από ανθρώπους ή οργανώσεις του χρήματος καί του σκότους!
________Το κομμάτι, που αναφέρεται  στην ενότητα των Θρησκειών, ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, δηλ. στην ενοποίηση των διαφόρων Θρησκειών ή θρησκευτικών Ομολογιών, διενεργείται απο τους εκκλησιαστικούς Ηγέτες! 
_______Εργάτης,  Πρωτεργάτης και Εργολάβος στο έργο του Οικουμενισμού, δυστυχώς, είναι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος! Τον σεβόμεθα και τον αγαπάμε! Αλλά η αληθινή αγάπη επιβάλλει στον άνθρωπο, που αγαπάς,  να του λέγεις την αλήθεια! Να του ανοίγεις τα μάτια! Άλλωστε αρχή απαραβίαστη είναι και τό αξίωμα: «Τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και να ελέγχωνται». Με τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, λοιπόν, ο Πατριάρχης μας ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ Του είναι να αποτελεί ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!  Δυστυχώς όμως εν τω μέτρω των δυνάμεών Του ο Πατριάρχης μας διαλύει την ΑΓΙΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ΜΑΣ!      
________Στόχος καί σκοπός της Παγκοσμιοποιήσεως είναι ένας και μόνον: Στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ να μη υπάρχουν ιδιαιτερότητες, είτε εθνικές, είτε θρησκευτικές! Γι' αυτό άλλωστε εδώ και μερικά χρόνια ο Εβραϊκής καταγωγής Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κωνστ. Σημίτης, υπακούων στις εντολές Ξένων Παραγόντων,  ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!  Με άλλα λόγια όλοι οι άνθρωποι νά γίνουμε μία «σούμα»! 'Ολοι οι κάτοικοι της γής να γίνουμε ένας «αχταρμάς», όπως έλεγε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος! 
________Τί σημαίνει «αχταρμάς»; Είναι τό ανακάτεμα! «Ανακάτεμα, μπέρδεμαανάμιξη. Χρησιμοποιείται συνήθως με αρνητική έννοια, όταν γίνεται κακή ανάμιξη υλικών, όταν γενικώτερα αντί να διευθετηθεί μια κατάσταση γίνεται άνω-κάτω και επικρατεί τελικά σύγχυση» (βλ.https://el.wiktionary.org/wiki/αχταρμάς).

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟποίηση ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 
________Τό σχέδιο αυτό εμείς εδώ στην Ελλάδα, στην άλλοτε κοιτίδα της Ορθοδοξίας, στην Χώρα των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, το βιώνουμε με τα κατορθώματα του άθεου Υπουργού της α-Παιδείας κ. Κωνστ. Γαβρόγλου! Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο οποίος μετέτρεψε τό μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία μας σε μάθημα Θρησκειολογίας! Τώρα πλέον τα Ελληνόπουλα στο μάθημα των Θρησκευτικών μέσα στο μυαλό τους θα ισοπεδώνουν τα μεγέθη Χριστός, Μωάμεθ, Βούδδας κλπ. Το μάθημα των Θρησκευτικών, δυστυχώς δε με την συνεργασία και την σύμπραξη και τινων Μητροπολιτών, μετετράπη σε μάθημα Θρησκειολογίας! 
______Το τελευταίο κατόρθωμα του κ Γαβρόγλου είναι η Απόφασή να μην αναγράφεται το θρήσκευμα  στα Απολυτήρια των Σχολείων. Επ' αυτού δεν θα ομιλήσουμε εμείς. Θα σας μεταφέρουμε το σχόλιο κοσμικής εφημερίδος. 
«Δεν έχει τον .....Θεό του....»
                  «Μιλάμε για τον  κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος ακόμη και στις 14 ημέρες, που του απομένουν στον ρόλο του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, προσπαθεί να βάλει μπουρλότο  σε ό,τι κρατάει τούτη τη Χώρα ενωμένη,  να μην αφήσει πόρτα κλειστή.
                Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος; Στα απολυτήρια να μην αναφέρεται το θρήσκευμα. Με το επιχείρημα, ότι "στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά  γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται  με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή των κηδεμόνων των μαθητών". 
                  Κάνετε πως ξεχνάτε , όμως, κύριε Γαβρόγλου, το καίριο, το αυτονόητο. Ότι υποχρέωση αυτών, που θα συντασσουν τα απολυτήρια, είναι να ρωτάνε τον γονηό ή τον κηδεμόνα του μαθητή αν θέλει ή όχι να αναγραφεί το θρήσκευμα. Έχει δοθεί αυτή η εντολή στούς υπευθύνους για τη χορήγηση των απολυτηρίων; 
                     Στοιχηματίζουμε πως ΟΧΙ,κύριε απερχόμενε υπουργέ, που βάλατε κι εσείς το χεράκι σας στην κατεδάφιση της Παιδείας. 
                        Γιατί, αν συναινούν στη μη αναγραφή του θρησκεύματος, ποιός ο λόγος να βαφτίζουν οι γονείς τα παιδιά τους στην Εκκλησία;» (βλ. Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 23.06.2019, σελ.1)΄.
______Κατεδαφιστής, λοιπόν,  καί ισοπεδωτής των χριστιανικών μας Παραδόσεων είναι ο .....μάγκας και ...μουστακαλής Υπουργός της αμορφωσιάς και της α-Παιδείας κ. Κωνστ. Γαβρόγλου! Ο άνθρωπος αυτός συχνά προβαίνει σε δημόσιες Δηλώσεις απαράδεκτες, οι οποίες και μας εξοργίζουν και μας πληγώνουν! 
_______Βέβαια αρχηγός στην     αποξήλωση και την κατεδάφιση της Ορθοδόξου Παραδόσεως και της προς τον Σωτήρα Χριστό Πίστεως εδώ στην Ελλάδα μας είναι ο έτερος «μάγκας», ο αστεφάνωτος Σύντροφος, ο άθεος Πρωθυπουργός μας, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος -δυστυχώς- δεν έχει  ούτε μια στάλα τσίπας επάνω του!   Χωρίς δισταγμό γκρεμίζει τα πάντα, όσα δηλ. συνθέτουν τήν θρησκευτική και τήν εθνική μας συνείδηση! 
_______Καμαρώστε τον στην παρατιθέμενη φωτογραφία! Συλλογίζεται τι άραγε έμεινε ακόμη όρθιο στην Εκκλησία και στην Πατρίδα, ώστε να το κατεδαφίσει κι' αυτό!!!!!_________Και αυτά μεν ως προς την παγκοσμιοποίηση, την οποίαν επιχειρούν ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, τα οποία διοικούν είτε ο Σιωνισμός, είτε η Μασσωνία, είτε ο κ. Σόρος και τα λοιπά παράκεντρα Εξουσίας! Ιδού η απόδειξη! Το γράφουν και οι εφημερίδες! Αποκαλούν τον Πρωθυπουργό «ηττημένο ψευτομεσσία του Σόρος»!!!!
Πηγή: Εφημερίδα "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" 12.06.2019 σελ.12.

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 
_______Ας έλθουμε τώρα στον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, ο οποίος και μας ενδιαφέρει άμεσα! Ο Οικουμενισμός επιχειρεί να καταργήσει τα σύνορα, με τα οποία χωρίζονται οι διάφορες χριστιανικές Ομολογίες. Π.χ. στον Χριστιανισμό υπάρχουν τρείς ομάδες: 
Η Ορθοδοξία,
ο Ρωμαιοκαθολικισμός,
καί ο Προτεσταντισμός. 

_______Οι μεταξύ των διαφορές είναι τρισμέγιστες! Οι δογματικές κυρίως, αλλά και οι λατρευτικές διαφορές, παραμένουν επί αιώνες τώρα αγεφύρωτες! 
________Να, λοιπόν, στην εποχή μας, την εποχή του Αντιχρίστου, μερικοί κορυφαίοι εκκλησιαστικοί Ταγοί, προφανώς για να τους ........γράψει η ιστορία, προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα. Δηλ. δεν προσπαθούν μέσα από ένα τίμιο θεολογικό Διάλογο νά εξομαλύνουν τις υφιστάμενες  διαφορές, ώστε οι αποκομμένοι από τον κορμό της Εκκλησίας να επανέλθουν εν μετανοία στην αγκάλη της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας αλλά, με επιχείρημα την κάποια «αγαπητική» δήθεν συμπεριφορά, θέλουν να απλώσουν ένα μανδύα λήθης στο χθές και να δώσουμε το χέρι της συμφιλιώσεως μεταξύ μας! Μας καλούν δηλαδή να προδώσουμε τους Αγίους Πατέρας της Εκκλησίας μας, οι Οποίοι έδωσαν μάχες για να διατηρήσουν ανόθευτη και αμόλυντη τη Διδασκαλία του Κυρίου μας! Μας καλούν νά πετάξουμε στό καλάθι της λησμοσύνης τους Μεγαλομάρτυρες και τους Μάρτυρες  της Πίστεώς μας, οι οποίοι εθυσίασαν τη ζωή τους και έχυσαν το Αίμα τους για την Ορθοδοξία μας! Μας καλούν ΝΑ ΣΦΙΚΤΑΓΚΑΛΙΑΣΘΟΥΜΕ με τον Πάπα της Ρώμης και τους λοιπούς μή Ορθοδόξους Χριστιανούς στο όνομα της αγάπης! 
______Από την πλευρά των Ορθοδόξων Αρχηγός και Εμπνευστής της προσπάθειας αυτής, δυστυχώς, δυστυχέστατα, είναι ο Πρώτος  της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ο Οποίος ακούει  στο όνομα ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ! 
________Ο κατά το εκκλησιαστικό Πρωτόκολλο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στρώνει με ροδοπέταλα το στρατί της προδοσίας! Με τα ανοίγματά Του προς τον Πάπα της Ρώμης, με τα σφικταγκαλιάσματά Του μαζί του, με τις απαράδεκτες ενίοτε κινήσεις και πρωτοβουλιες Του, επαναλαμβάνω, στρώνει το χαλί της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! 
_______Ένα σημαντικό βήμα αυτής της προδοτικής συμπεριφοράς ήταν η  «Αγία καί Μεγάλη Πανορθόδοξος» Σύνοδος στο Κολυμπάρι της Κρήτης το καλοκαίρι του 2016! Δύο είναι τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ στη Σύνοδο εκείνη:
  • Πρώτον, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΑΓΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ, αφού τέσσαρες τοπικές Εκκλησίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις εργασίες  της Συνόδου. Ήτοι το Πατριαρχείο Αντιοχείας, και οι Εκκλησίες της Ρωσσίας, Βουλγαρίας καί της Γεωργίας. Συνεπώς ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!
  • Δεύτερον, στο Κολυμπάρι αποτόλμησαν μιά Απόφαση προδοσίας! Εχαρακτήρισαν ως ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ τους Ρωμαιο- καθολικούς και τους Διαμαρτυρομένους, οι οποίοι κανονικώς ονομάζονται «χριστιανικές ομολογίες»! 
________Είναι γνωστόν, ότι η Εκκλησία είναι Μία! Είναι αυτή, που ίδρυσε ο Φιλάνθρωπος Κύριος και Σωτήρ του κόσμου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, κατά τήν ημέραν της Πεντηκοστής. Γι' αυτό καί στο Σύμβολο της Πίστεως ομολογούμεν την πίστιν μας εις την «Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν καί Αποστολικήν Εκκλησίαν»! Από την Εκκλησίαν απεκόπησαν αρχικώς μεν οι Ρωμαιοκαθολικοί, έπειτα δε και οι Διαμαρτυρόμενοι. Αυτά, λοιπόν, τα κομμάτια, δηλ.τα αποκόμματα ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ εις την Μίαν Εκκλησίαν! Αποτελούν κλαδιά του Δένδρου, που εφύτευσεν ο Χριστός μας, κλαδιά όμως, που απεκόπησαν από το Δένδρο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ», και αυτονομήθησαν! Έκτοτε ονομάζονται βεβαίως Χριστιανοί, διότι  πιστεύουν στο Χριστό, αλλά συγκροτούν τις Χριστιανικές Ομολογίες! Δεν δικαιούνται το όνομα «Εκκλησία»!
______Δυστυχώς όλως προσφάτως αυτό το Οικουμενιστικό Κίνημα, η Σύνοδος του Κολυμπαρίου, με την καταθλιπτική πίεση του Πατριάρχου μας,  ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ, τις αποκάλεσε «Εκκλησίες»! 
________Αυτό, αδελφοί μου,  είναι ένα βασικό κατόρθωμα της Οικουμενικής Κινήσεως! Στο Κολυμπάρι, δυστυχώς, αγνόησαν, την εκκλησιαστική μας παράδοση και τήν Ορθόδοξη Θεολογική Διδαχή, ότι δηλ. με όλους αυτούς, τους αποκομμένους από τόν κορμό της Εκκλησίας του Χριστού  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ, δηλ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΥΤΕ και ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!  Ένας Καθολικός πιστός π.χ. ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΙ να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων σε Ορθόδοξο Ναό!
_______Αυτή, λοιπόν, η μοντέρνα Οικουμενιστική αντίληψη οδηγεί, δυστυχώς, σε προδοσία της αμωμήτου Πίστεώς μας! Σήμερα έχουμε πλέον και κάποιες περιπτώσεις (στο Εξωτερικό βέβαια), όπου ένας Ορθόδοξος καί ένας Ρωμαιοκαθολικός ιερεύς τελούν συλλείτουργο! 
________Πέρα των ανωτέρω εκτεθέντων υπάρχει καί το νεώτερο ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ! Προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της τοπικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, δηλ. ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ της ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
_______Χρώμενος των Προνομίων Του ως Οικουμενικός Πατριάρχης κατά κάποιο εγωϊστικό τρόπο, επεχείρησε να λύσει ένα πρόβλημα, που χρόνια τώρα απασχολεί τήν Εκκλησία της Μόσχας και την αντίστοιχη της Ουκρανίας. Ηθέλησε να παραχωρήσει το δικαίωμα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας  στην Ουκρανία, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΩΜΑ, ΔΗΛ. ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ! 
________Για να αντιληφθεί καλύτερα  ο αναγνώστης το σοβαρό αυτό πρόβλημα είναι ως αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης ερχόταν στην Ελλάδα καί να παραχωρούσε το Αυτοκέφαλον στην μικρή Ομάδα των Παλαιοημερολογητών, αγνοώντας το πλήθος των Ελλήνων Ορθοδόξων πιστών, οι οποίοι σήμερα συγκροτούν την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ελλάδος! Για να το πούμε με απλά λόγια: Ο Πατριάρχης μας στην περίπτωση της Ουκρανίας προέβη σε «τρελλά πράγματα»!  Κατέστρεψε την έως χθές ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! 
________Μεταξύ των πολλών άλλων, τα οποία και λέγονται καί γράφονται στις ημέρες μας είναι καί τούτο: Οι Επίσκοποι της αναγνωρισθείσης Ουκρανικής Εκκλησίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ! Δηλ. δεν διαθέτουν την Αποστολική Διαδοχή! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΟΤΌΝΗΤΟΙ! Επομένως καμμιά επικοινωνία ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ με αυτούς!  
________Το περίεργο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι, καθώς οι κοσμικές εφημερίδες γράφουν και διατυμπανίζουν, ότι και στο ζήτημα της Ουκρανίας υπάρχει παρέμβαση της Αμερικανικής Διπλωματίας! Ότι δηλ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παρενέβη στο ζήτημα της Ουκρανίας, υπακούοντας στις διαταγές της Αμερικανικής Διπλωματίας!!!! Η Εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, χωρίς δισταγμό, γράφει πολύ ωμά τά εξής: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ». Καί καταλήγει: «...Τελικά, το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι υψηλόβαθμοι Ιεράρχες της Εκκλησίας της  Ελλάδος  θα τολμήσουν να προδώσουν την εμπιστοσύνη των πιστών τους και να παραβούν τους κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, χάρη των συμφερόντων της αθεϊστικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Ουάσιγκτον» (βλ. φ. της 21.06.2019, σελ. 21)       
_______Φαίνεται, ότι ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου γνωρίζει κάτι παραπάνω, πλήν όμως από σεβασμό προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες. Παρά ταύτα κατά την άποψη της εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φαίνεται, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πιέζεται αφόρητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο να προχωρήσει στην αναγνώριση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Εκεί στο Φανάρι υποχρεώθηκε να συλλειτουργήσει με τον μή κανονικό καί νόμιμο Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο! «Σε έμμεση αναγνώριση της νέας αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου με μια επίσκεψη-αστραπή μόλις λίγων ωρών χθες στην Κωνσταντινούπολη έκανε δυο πολύ αποφασιστικά βήματα αποδεικνύοντας το στιβαρό του εκκλησιαστικό ανάστημα.
Αφενός με την συμπροσευχή του με τον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο έδωσε το έναυσμα για την επίσημη αναγνώριση της νέας αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. .....
....... Ιδιαίτερη συμβολική και ουσιαστική αξία είχε και η κοινή συμπροσευχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου τελέστηκε ο εσπερινός για τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη. Μάλιστα, η παρουσία των δυο αρχιερέων αποτυπώθηκε και από τον φωτογραφικό φακό» (βλ. Εφημερίδα "Δημοκρατία" 11.06.2019, σελ.21)

Πηγή: Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 21.06.209, σελ 21
_______Στην ίδια, κοσμική, (δηλ. πολιτική καί όχι θρησκευτική) εφημερίδα υπάρχει ολόκληρη αρθρογραφία με τίτλο: «ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ», όπου το κείμενο συμπληρώνεται με τα εξής: «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ή ΣΑΜΠΕΖΥ ΓΕΝΕΥΗΣ!!!» Καί σε σχόλιό του  ο συντάκτης του άρθρου καταλήγει: «Σαν Ελεύθερη Ώρα διατηρούμε κάθε επιφύλαξη ως πρός την εγκυρότητά του.....Ο χρόνος, άλλωστε θα δείξει την εγκυρότητά του, αν και βλέπουμε, ότι σταδιακά εφαρμόζεται σαν το "υπερμνημόνιο", γιατί  Εκκλησία και Κράτος ενώνονται σε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση,  σε μια Παγκόσμια Θρησκεία» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, φ. της 23.06.2019, Ορθόδοξη Κατάθεση, ΑΙΡΕΣΕΙΣ,  σελ. 4). 
 _______Αξιοσημείωτη είναι και η αντίδραση του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καί Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μεταλληνού στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέ τίτλο: «ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΛΩΣΗ;» Το επιστέγασμα του άρθρου του είναι: «...Όχι  μόνο η Πίστη και η εκκλησιαστική ταυτότητά μας, αλλά ολόκληρος ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός μας πλήττεται θανάσιμα.  Και όλα αυτά για να γίνουμε "τέλειοι Ευρωπαίοι", με όλα τα γνωρίσματα "ενός κοινωνικού συστήματος, απίστου, αθρήσκου, ραθύμου..." (Ν.Τωμαδάκης).
Και αυτά γίνονται με τη συνεργασία της ανάλγητης "πέμπτης φάλαγγας" του εκκλησιαστικού μας χώρου.  Είναι οι "υδαρείς", μεγαλόσχημοι κυρίως Κληρικοί, που συσχηματίζονται ενίοτε με τις αποδομητικές Δυνάμεις.  Η (άλλη) Ευρώπη παίρνει επιτέλους τη "ρεβάνς". Τώρα πραγματοποιεί τον μακραίωνο πόθο της για την ολοκληρωτική διάλυση του Έθνους των Ελλήνων. Το πρόβλημα όμως είμαστε εμείς οι Έλληνες. Αν θα δεχθούμε να συνεργαστούμε για την αποδόμηση και τη νέκρωσή μας.  Η επιβίωση, συνεπώς, του Ελληνισμού είναι στα χέρια μας. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας.» (βλ. φ. της 9.06.2019,  σελ. 25/05β).

_______Στον θρησκευτικό Τύπο καταχωρίζονται συνεχώς άρθρα, με τα οποία καταδικάζεται απολύτως η όλη υπόθεσις της Ουκρανίας. «Το Πατριαρχείον Κων/πόλεως παρέβη τον Ε΄ Κανόνα της Συνόδου της Σαρδικής» γράφει σε άρθρο του ο κ. Πέτρος Αντιόχειος (βλ.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ,24.05.2019, σελ. 1).

_________Θα κλείσουμε τίς καταθέσεις της ανήσυχης ψυχής μας  με ένα κείμενο από τό διαδίκτυο με θέμα τον Οικουμενισμό: 
  « Έτσι, η Οικουμενική Κίνηση σήμερα, ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί τους θησαυρούς της Ορθοδόξου εν γένει Παραδόσεως και της Θεολογίας, τα οποία είναι αναλλοίωτα από την εποχή των Αποστόλων, αντιθέτως είχε ως αποτέλεσμα την εμφύτευση του θεολογικού σχετικισμού στους ορθοδόξους, και (κατά περίπτωση) είτε τον εκπροτεσταντισμό είτε τον εκλατινισμό της ορθόδοξης διδασκαλίας μεταξύ των τάξεων των Ορθοδόξων Οικουμενιστών. Η ψευδής ένωση που προωθείται με αυτό τον τρόπο, δεν είναι η ένωση «εν αληθεία» (Γ΄ Ιωάννου 4), η οποία θα διατηρήσει την Εκκλησία, ώστε να έχει «ενα Κύριον, μίαν Πίστιν, εν Βάπτισμα» - σύμφωνα μέ την αποστολική εντολή (Εφεσίους 4,5) – αλλά «ενότητα στη διαφορετικότητα» (“unity in diversity”) ένα μείγμα ετερόκλητων πίστεων, τελετουργικών της λατρείας, γραμμών ποιμαντικής αντιμετωπίσεως κ.τ.σ.– που θα τείνει να δείξει ότι ο Χριστός, ο Θεός Λόγος των Χριστιανών, δεν είναι Ενοποιός, η Κεφαλή ενός αρμονικού Σώματος, όπου «του πλήθους των πιστευσάντων ην η καρδία καί η ψυχή μία» (Πράξεις 4,32) αλλά είναι Θεός «ακαταστασίας καί ουχί ειρήνης» (πρβλ. Α΄ Κορινθίους 14, 33) ο Οποίος αντίθετα με την αποστολική επισήμανση είναι διηρημένος«μεμέρισται ο Χριστός» (πρβλ. Α΄ Κορινθίους 1, 13). Αυτήν την εσφαλμένη, επιφανειακή και μόνον εν πράγματι (“de facto”) ενότητα και όχι την ενότητα τη θεμελιωμένη στην κοινή Πίστη, ομοφροσύνη και ομόνοια του Σώματος του Χριστού, εξυπηρετεί η «γραμμή» που επικρατεί στην Οικουμενική Κίνηση τις τελευταίες δεκαετίες να συζητούνται όχι τα σημεία διαφωνίας των μελών, ώστε να επιλυθούν, αλλά μόνον τα σημεία συμφωνίας τους».
(βλ.https://www.impantokratoros.grti_einai_oikounmenismos.el.aspx)

ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!  
__________Ένα ακόμη προδοτικό παραστράτημα, αποτέλεσμα και αυτό του Οικουμενιστικού πνεύματος, ήταν το διά ραντισμού βάπτισμα κάποιου Καθολικού, που ασπάσθηκε την Ορθοδοξία. Το διά ραντισμού Βάπτισμα έγινε από Ορθόδοξο Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα στο Άγιον 'Ορος!
 Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

«Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ........ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΒΑΠΤΙΣΕ" ΙΤΑΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ, ΔΙΑ ΕΠΙΧΥΣΕΩΣ ΥΔΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΝΑΤΑ 3εις ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..... ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ....ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΙΚΟ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΨΥΧΩΝ..... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ...

http://neataksi.blogspot.com/2017/07/3.html

__________ Εμείς σήμερα επιθυμία είχαμε να ερεθίσουμε τήν προσοχή σας πάνω στο πρόβλημα του Οικουμενισμού, ως ένα σύγχρονο προδοτικό Κίνημα καί συγχρόνως  να σας παραδώσουμε  προς μελέτην ένα συγκλονιστικό κείμενο του πολυσέβαστου Αγιορείτου Γέροντος π. Εφραίμ Κατουνακιώτη, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Δογματικής κ. Δημ. Τσελεγγίδης. Σας παρακαλώ να το μελετήσετε με πολλή προσοχή!
 Είναι η φωνή του Ουρανού για τον Οικουμενισμό!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 24 Ιουνίου  2019 
******
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

________Η σταδιακά σημειουμένη προσαρμογή εκκλησιαστικών παραγόντων της Εκκλησίας της Ελλάδος σ' αυτό το μοντέρνο πνεύμα της  παγκοσμιοποιήσεως, που επίσης ακούει στο όνομα «ουδετερόθρησκο κράτος», σιγά-σιγά ξεσηκώνει και τους ευλαβεστάτους ιερείς μας, οι οποίοι, όχι μόνο με θάρρος, αλλά και  με πολλήν παρρησίαν, τολμούν καί γράφουν μαχητικά άρθρα στον ημερήσιο Τύπο, όπως π.χ. ο σεβάσμιος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Διώτης. Με δημοσίευμά του, κατακρίνοντας ένα λόγιο Ιεράρχη  της Εκκλησίας της Ελλάδος  γράφει: «Ολίσθημα του Ναυπάκτου Ιεροθέου»! «....Με την ενέργειάν του αυτήν ο Ναυπάκτου φέρεται να συντάσσεται με τους παράγοντας, οι οποίοι επιδιώκουν τον αποχριστιανισμόν του Ελληνικού Κράτους. Οι παράγοντες αυτοί ενθαρρύνονται τώρα με την θέσιν αυτήν ενός προβεβλημένου στελέχους της Διοικούσης Εκκλησίας.....Η θρησκευτική ουδετερότης είναι το πνεύμα και το φρόνημα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ΝΕΟΙ ΑΝΡΩΠΟΙ, 21.06.2019,σελ. 8).  ******
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΑΙ
ΑΠΟ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ


Μαρτυρία π. Εφραίμ Κατουνακιώτη στον καθηγητή κ. Δημ. Τσελεγγίδη

Στη συνέχεια, θα πω κάτι, το οποίο έχει να κάνει με προσωπική κατάθεση. Συνδεόμουνα επί δεκαετίες με τον π. Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, του οποίου το ήθος και το φρόνημα είναι εγνωσμένα. Είναι εγνωσμένο, επίσης, ότι είχε κι αυτός «πνευματική τηλεόραση». Όσον αφορά εμένα, πολλές φορές πήγαινα με την πρόθεση, να θέσω κάποια ερωτήματα πολύ συγκεκριμένα, με μία αξιολογική σειρά, και χρησιμοποιώντας το δικό μου λεξιλόγιο. Και όταν πήγαινα κοντά του, χωρίς να του θέσω καν την ερώτηση, μου απαντούσε με αυτήν τη διαδοχή των ερωτημάτων που είχα και με το λεξιλόγιό μου. Το λέω, ως προσωπική πείρα. Δεν αποτελεί κάτι καινοφανές. Αυτό συνέβαινε και με πολλούς άλλους.

Κάποτε, λοιπόν, νεαρός τότε καθηγητής στη Θεολογική, μιλάμε τώρα πριν από τριάντα χρόνια, του είπα το εξής. Επειδή και στη Θεολογική Σχολή, ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, το κλίμα του Οικουμενισμού ανθεί, είχα κάποια έντονα προβλήματα και ερωτήματα, επειδή έβλεπα να εκπροσωπείται από σεβαστούς, κατά τα άλλα, καθηγητές. Φυσικά, τόσο η συνείδησή μου όσο και οι γνώσεις μου αντιδρούσαν μεν, ήθελα όμως, πέρα από την επιστημονική μου θέση, να έχω και την χαρισματική απάντηση, πράγμα το οποίο έκανα και σε πάρα πολλά άλλα θέματα.

Τον ρώτησα, λοιπόν, επί του συγκεκριμένου, μήπως μπορεί να μου πει τι πράγμα είναι ο Οικουμενισμός. Μου απήντησε απερίφραστα και χωρίς καμμία δυσκολία: «Αυτήν την ερώτηση, παιδί μου, μου την έχει κάνει κι ένας ακόμη νωρίτερα από σένα. Εγώ, εδώ πέρα επάνω, βρίσκομαι σαράντα χρόνια στα βράχια. Έχω ξεχάσει και τα ελληνικά μου»- σημειωτέον τελείωσε σχολαρχείο - «αλλά μ’ αυτό το θέμα δεν έχω ασχοληθεί. Γι’ αυτό, επειδή έπρεπε να το απαντήσω, αφού δέχτηκα ερώτημα και δεν είχα καμμία γνώμη πάνω στο θέμα, πήγα στο κελλί μου και προσευχήθηκα και ρώτησα τον Χριστό να με πληροφορήσει τι είναι ο Οικουμενισμός. Πήρα την απάντησή του, η οποία είναι, ότι ο Οικουμενισμός έχει πνεύμα πονηρίας και κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα». Και τον ρώτησα, πως ακριβώς πιστοποιήθηκε αυτό. Μου απάντησε, πως «μετά την προσευχή γέμισε το κελλί μου από αφόρητη δυσωδία, η οποία μου έφερνε ασφυξία στην ψυχή, δεν μπορούσα να αναπνεύσω πνευματικά». Τον ρώτησα, αν αυτό ήταν ένα έκτακτο γεγονός γι’ αυτόν η αν έτσι του απαντά ο Χριστός σε ανάλογες περιπτώσεις, και με βεβαίωσε, ότι «σε όλες τις περιπτώσεις, που είναι μπλεγμένες με μάγια, με ακάθαρτα πνεύματα, αυτή είναι η κατάσταση, στην οποία με εισάγει. Μερικές φορές υπάρχει και λεκτική απάντηση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αυτή ήταν η απάντηση και έχω απόλυτη τη βεβαιότητα, ότι ο Οικουμενισμός δεν έχει το Πνεύμα το Άγιο, αλλά το πνεύμα το ακάθαρτο».

Αυτό που λέγω αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε να πει κανείς, ενδεχομένως, ότι έχει χαρακτήρα εντυπώσεων. Σας πληροφορώ, ότι χάρηκα πάρα πολύ, επειδή αυτό, που είπε σε μένα προσωπικά, το είδα καταγραμμένο και από την ευλαβή συνοδεία του, που δημοσίευσε έναν τιμητικό Τόμο γύρω από το πρόσωπό του, την πνευματικότητά του και τα λόγια του. Πιστοποιείται λοιπόν και από εκεί, αλλά εγώ το διεσταύρωσα και με άλλους αξιόπιστους θεολόγους, οι οποίοι συνέβη να το ακούσουν προσωπικά. Δεν το έχω πει δημοσία μέχρι τώρα, αλλά το έφεραν έτσι τα πράγματα, που με αναγκάζουν να το πω. Βεβαίως, αυτό έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη στάση μου απέναντι στον Οικουμενισμό. Εγώ, βεβαίως, ως καθηγητής, ως επιστήμων, οφείλω σε κάθε περίπτωση να το ανακρίνω το θέμα με επιστημονικά κριτήρια και να τεκμηριώνω την άποψή μου επιστημονικά και αυτό κάνω και στα μαθήματά μου, βήμα προς βήμα. Όμως θεωρώ πως η κατάθεση αυτή είναι σημαντική, γιατί γίνεται με τρόπο χαρισματικό από έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν γνωρίζει κάτι γύρω από αυτό το πρόβλημα, δεν έχει διαβάσει, δεν έχει ακούσει, αλλά καταθέτει την άμεση πνευματική εμπειρία του. Νομίζω ότι μιλούν εδώ τα ίδια τα πράγματα.

* Από το βιβλίο «“Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας”. Μία Σύνοδος με έλλειμμα συνοδικότητας και Ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας», σελίδες 80, διαστ. 17x24 εκ., έκδοση «Συνάξεως Ορθοδόξων Ρωμηών “Φώτης Κόντογλου”», Τρίκαλα, Μάρτιος 2016. Το βιβλίο αυτό αποτελεί την απομαγνητοφωνημένη μορφή της τρίωρης εκπομπής - συνομιλίας του διευθυντού του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας κ. Λυκούργου Μαρκούδη με τον καθηγητή κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη.

(βλ. Περιοδικό Παρακαταθήκη - Μάρτιος - Απρίλιος 2016)
**********************

Ο οικουμενισμός και η παγκοσμιοποίηση αλλάζουν την Κοινωνία!
Πηγή: Εφημερίδα ἙΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" σελ.24
Γράφει ο Πολ Κρέγκ Ρομπερτς
 (Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ)

 ****************************
kikkou
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Χαιρετισμό για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου, του Πατριαρχείου Μόσχας, απέστειλε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.
Ο Μητροπολίτης Κύκκου απευθυνόμενος προς τον κ. Ονούφριο, τον χαιρετά ως Ποιμενάρχη της μόνης διορθοδόξως ανεγνωρισμένης τοπικής Εκκλησίας στην Ουκρανία.
''Επί τη ευκαιρία της ονομαστικής Υμών εορτής, ευχόμεθα εκ μέσης καρδίας χρόνους πολλούς και ευλογημένους, διά να εξακολουθήσητε να διαποιμαίνητε, με κενωτικήν αγάπην και υπηρετικήν φιλαδελφίαν, το εμπερίστατον ποίμνιον της φίλης και ομοδόξου χώρας της Ουκρανίας, το οποίον κατά τας ημέρας αυτάς δεινώς δοκιμάζεται, εξαιτίας έξωθεν αντικανονικών ενεργειών, αι οποίαι καταπατούν την μακαραίωνα κανονικήν παράδοσιν της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας, έχουσα ως οδυνηρόν αποτέλεσμα, ουχί την ενότητα της κατά Ουκρανίαν τοπικής Εκκλησίας, αλλά την καταστροφικήν διάσπασιν αυτής, η οποία  εκκολάπτει διαφαινόμενον σχίσμα, απειλούν όλον το σώμα της οικουμενικής Ορθοδοξίας, προς άκραν ικανοποίησιν των εχθρών αυτής'' τονίζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κύκκου.
Επίσης ο Πανιερώτατος αναφέρει: ''Η αυτοκεφαλία, Άγιε Αδελφέ, οιασδήποτε τοπικής Εκκλησίας, δέον όπως δίδεται, συμφώνως τοις ιεροίς ημών Κανόσι και της Ορθοδόξου ημών μακραίωνος εκκλησιαστικής παραδόσεως και ουχί διά πράξεων μονομερών και αυθαιρέτων, αι οποίαι είναι απ᾽ αρχής αντικανονικαί και ως τοιαύται χρήζουσι κανονικής θεραπείας. Πιστεύομεν ακραδάντως, ότι μόνον Πανορθόδοξος Οικουμενική Σύνοδος ή ομόθυμος συμφωνία πάντων των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών αποτελεί το κανονικόν όργανον του Αυτοκεφάλου Εκκλησίας τινός.''
''Ο πανοικτίρμων και πανάγαθος Κύριος, αγαπητέ και τετιμημένε Αδελφέ, σας διέκρινεν, εν μέσω πολλών αδελφών, ως συνεπή μιμητήν των αρετών του εορταζομένου σήμερον Οσίου Πατρός ημών Ονουφρίου του Αιγυπτίου και ενεπιστεύθη εις τας τιμίας και στιβαράς χείρας Σας το πηδάλιον του δεινώς κλυδωνιζομένου σκάφους της Ουκρανικής Εκκλησίας και δη εν καιροίς χαλεποίς και δυσχειμέροις''- προσθέτει στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Νικηφόρος.
Κλείνοντας ο δυναμικός Ιεράρχης της Κύπρου τονίζει: ''Διό και ημείς αδιαλείπτως προσευχόμεθα, όπως ο Δομήτωρ της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας Σωτήρ και Λυτρωτής Χριστός διαφυλάττη την Υμετέραν Σεβασμιότητα εσαεί εν ακμή υγιείας σώματος και πνεύματος, διά να συνεχίσητε να διαποιμαίνητε με φρόνημα σταυρικόν και θυσιαστικόν και με καρδίαν ελεήμονα, μεστήν έρωτος θείου, το εμπιστευθέν Υμίν υπ᾽ Αυτού θεοφιλές ποίμνιον.''