Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ "ΙΜΙΑ" ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπό τόν δικτυακό ιστότοπο http://taxalia.blogspot.com/2009/02/blog-post_7475.html

δανεισθήκαμε και αναδημοσιεύουμε τα παρακάτω στοιχεία.


Τα κείμενα αναφέρονται στα θλιβερά γεγονότα των 'Ιμια, όπου χάθηκαν τρία παλληκάρια μας, Έλληνες κομμάντος. Ήταν τέτοιες ημέρες του έτους 1996. Τό θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα ο Δημοσιογράφος κ. Χαρδαβέλλας, ο οποίος όμως φέρεται ότι υπέκλεψε καί επρόβαλε ως δικά του στοιχεία, γεγονότα τα οποία είχαν δημοσιευθή και σχολιασθή πολύ πρίν από άλλο δημοσιογράφο, τον κ. Όμηρο Φωτιάδη.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΣ 1η. Άν αληθεύει η καταγγελία της διευθύνσεως του ιστοτόπου " ta xalia mas", τότε αναδεικνύεται μια εισέτι αρρώστεια της σύγχρονης δημοσιογραφίας, ήτοι η υποκλοπή ξένης πνευματικής ιδιοκτησίας, καταγγέλλεται δηλ μία υποκλοπή!


Μια άλλη ασθένεια της σύγχρονης δημοσιογραφίας είναι η μη διασταύρωση των "πληροφοριών", βασικό χρέος του δημοσιογράφου. Κάτω από το σχήμα "δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν" δημοσιεύονται συνήθως τα πιό μεγάλα ψεύδη!
Τα κείμενα που ακολουθούν αναδεικνύουν και μια ακόμη αλήθεια. Το βράδυ των Ιμίων Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κωντ. Σημίτης. Στην κορύθφωση της κκρίσεως φανηκε σαν να τα έχει χαμένα ο άνθρωπος. Στο τέλος της κρίσεως, όπως ενθυμούμεθα, ευχαρίστησε δημοσίως τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Έκτοτε όμως τα Ίμια έγιναν γκρίζα ζώνη και ένα κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας τέθηκε πλέον υοπό αμφισβήτηση. Άν μπορείτε, αγαπητοί μου, φίλοι, επισκεφθητε τά Ίμια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, διότι προβάλλει πιά διεκδικήσεις η Τουρκία. Σήμερα η Τουρκία επεκτείνει τις διεκδικήσεις της στο Αγαθονήσι......
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΣ 2α: Όπως καταδεικνύεται από τά κείμενα που ακολουθούν, οι κινήσεις των Τούρκων ήσαν εγκαίρως γνωστές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών άπο μερικές ημέρες πρίν. Ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος ζητούσε επιμόνως να συναντήσει τον Πρωθυπουργό καί ο Σημίτης τον περιφρόνησε. ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΘΗΚΕ! Ως αποτέλεσμα ήλθεν ο θάνατος των τριών παλληκαριών μας και η απώλεια ελληνικού εδάφους! Ποιός όμως εδίκασε τον τότε Πτωθυπουργό για την πράξη του εκείνη;


Συμπέρασμα: Όσο πιό ψηλά βρίσκεται η καρέκλα ενος αξιωματούσου, τόσο πιο εγγύτερα βρίσκεται στο απυρόβλητο.


Αν αληθεύουν όσα ο κ. Φωτιάδης γράφει, τότε οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ήσαν απολύτως έτοιμες να καταστρέψουν την Τουρκική υπεροψία και αναισχυντία. Αλλά δεν το έπραξαν, επειδή η πολιτική Ηγεσία δεν έξέδωκε την σχετική Εντολή!


Σε όλες τις εποχές υπάρχουν οι οσφυοκάμπτες πολιτικοί. Βεβαίως δέ και σήμερα!
Άν αληθεύουν όσα γράφουν τα κείμενα του κ. Φωτιάδη, οι δώδεκα Τούρκοι κομμάντος, που είχαν αποβιβασθή τότε στα Ίμια και ύψωσαν την Τουρκική σημαία εκεί, σήμερα δεν υπάρχουν στη ζωή. Κατά ένα μυστηριώδη τρόπο όλοι εξαφανίσθηκαν, όλοι εφονεύθησαν! Μερικοί εξ αυτών βρήκαν το θάνατο ομαδικά σέ ένα ελικόπτερο, το οποίον εξερράγη στον αέρα!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΣ 3η: Άρα οι μυστικές δυνάμεις σ' όλα τα Κράτη έχουν το δικό τους κώδικα. Εξοντώνουν τους ανεπιθυμήτους ή τους μη εύχρηστους πιά με το δικό τους ευρηματικό τρόπο. Μήπως έτσι δεν εφονεύθη και ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος;


Κύριε ελέησον! Δειλά- δειλά όλο και πιό συχνά ακούγεται ότι και μια άλλη εκκλησιαστική προσωπικότης κάπως έτσι -μυστηριωδώς- έφυγε από τη ζωή. "Τον έφαγαν, ισχυρίζονται προφορικά κάποιοι και μερικοί άλλοι γράφουν, οι ξένες μυστικές Υπηρεσίες". ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΣ 4η: Άν οι δώδεκα Τούρκοι Κομμάντος έχουν αποθάνει, γιατί άραγε τα ελληνικά ΜΜΕ δεν μας ενημέρωσαν; Γιατί καταχώνιασαν, γιατί κατάπιαν την είδηση; Απάντησις: Επειδή μια τέτοια είδηση δεν πουλάει; Επειδή μερικά ΜΜΕ εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα; Η απάντησις ας δοθή από σας.
Άν θέλετε, ανατρέξτε και στον ιστότοπο: http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος


6 Φεβρουαρίου 2009
Ο μετρητής μας τώρα δείχνει 110 485 επισκέψεις

****************************************


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ Blog.
ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ.-

Χθες το βράδυ 03.02.2009) ο έγκυρος και λίαν αγαπητός δημοσιογράφος, κ. Κ. Χαρδαβέλας, στην εκπομπή του με διακριτικό τίτλο, «Αθέατος Κόσμος», παρουσίασε στοιχεία, για την τύχη των 12 Τούρκων κομάντος της «Ομάδος Καρντάκ», οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στα ΄Ιμια. Οι αναφορές της εκπομπής, βασίστηκαν κατά κύριο λόγο, σε παλαιότερο άρθρο του διαχειριστή του ιστολογίου. Ουδεμία αναφορά έκανε στην πηγή των πληροφοριών του ο κ. Κ. Χαρδαβέλας, παρουσιάζοντας το γεγονός ως δικό του προϊόν έρευνας…
......................
Στο τεύχος 9 του περιοδικού «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» (Μάρτιος-Απρίλιος 2008)
φιλοξενήθηκε άρθρο του ΄Ομηρου Φωτιάδη με τίτλο «ΕΥΠ-Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ». Υπήρξαν πλήθος αναφορές για το εν λόγω άρθρο και αρκετές αναδημοσιεύσεις, κυρίως στο διαδύκτιο. Ενδεικτικά αναφέρεται η αναδημοσίευση του άρθρου στο περιοδικό «FANTOMAS» τεύχος 24 (Ιούνιος-Ιούλιος 2008). Στοιχεία από το άρθρο δημοσιεύθηκαν και στο παρών ιστολόγιο στις 19. 06. 2008

Το άρθρο υπάρχει ανηρτημένο ολόκληρο στο έγκυρο και φιλικό μας site του Defencenet,
στην ενότητα του forum (http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=4969.0)


Το επίμαχο θέμα δημοσιεύεται κάτωθι, από το ως άνω άρθρο.-

«ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΙΜΙΑ 1996
Ενώ η ένταση και η κρίση μεταξύ της Ελλάδα και της Τουρκίας κορυφώνονταν, και ο Ελληνικός Στόλος ελάμβανε θέσεις μάχης στο Αιγαίο, Μονάδες του Στρατού βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη, ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, ζήτησε ακρόαση από τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κ. Σημίτη, μια μέρα πριν την αποβίβαση των Τούρκων στρατιωτών στα Ίμια. Ούτε κάθισμα δεν πρόσφεραν στον κ. Βασιλικόπουλο κατά την διάρκεια της αναμονής του… ο Κ. Σημίτης απαξίωσε να δεχθεί τον Αρχηγό της ΕΥΠ. Ο Βασιλικόπουλος εκλιπαρεί να δει έστω κάποιον Υπουργό, καθώς τα ζητήματα που θέλει να θέσει είναι επείγοντα και υψίστης σημασίας…

Γιατί επέμενε ο κ. Βασιλικόπουλος τόσο έντονα να δει τον Σημίτη;
Η ΕΥΠ από μήνες πριν ήξερε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τα σχέδια των Τούρκων και είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης. Με το ξέσπασμα ης κρίσης, η ΕΥΠ κινητοποίησε κατάλληλα δεκάδες πράκτορές της στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ακόμη και μέσα στα άδυτα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων. Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.
Υπήρχε όλος ο χρόνος, να αποφύγει η Ελλάδα την ταπείνωση και τα μελλοντικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα… η μία νησίδα των Ιμίων ήταν αφύλαχτη. Οι Τούρκοι το γνώριζαν και την κατέλαβαν με μια επιχείρηση «αποβίβασης» η οποία ήταν για γέλια. Εάν άκουγαν τον κ. Βασιλικόπουλο, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα πατούσαν στα Ίμια. Δεν θα φτάναμε να υποστείλουμε την Σημαία μας, ούτε να λέμε μέσα από το βήμα της Βουλής «ευχαριστώ» στους αμερικάνους.
Επίσης, ολόκληρη η αιχμή του δόρατος του Τουρκικού Στρατού στον Έβρο, η 9η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία είχε λάβει επιθετική διάταξη και προχώρησε στους χώρους εφόρμησης της, είχε κωλύσει μέσα στα πλημμυρισμένα νερά του Έβρου. Όλα τα άρματα των Τούρκων, βρίσκονταν κάτω από το νερό μέχρι το ύψος του πύργου τους. Η Ελλάδα είχε στρατηγικό και τακτικό πλεονέκτημα ανέλπιστο. Η καλύτερη Ταξιαρχία αρμάτων του Τουρκικού Στρατού, ήταν ακίνητη και έτοιμη να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από το Ελληνικό πυροβολικό. Η παρακώλυση της Ταξιαρχίας, έφερε σε τεράστια ταραχή τις Τουρκικές δυνάμεις. Ανατράπηκαν όλα τα επιθετικά τους σχέδια. Η καταστροφή τους σε περίπτωση σύγκρουσης στον Έβρο θα ήταν θέμα ωρών.
Πλήθος άλλα στοιχεία είχε στην διάθεσή του ο Αρχηγός της ΕΥΠ. Η ΕΥΠ είχε ενεργοποιήσει εκατοντάδες πράκτορές της μέσα στα βάθη της Τουρκικής ενδοχώρας. Στρατηγικές γέφυρες, κέντρα διοίκησης, υποδομές, τηλεπικοινωνίες και εκατοντάδες άλλοι στόχοι, ήταν έτοιμοι να καταστραφούν, προκαλώντας πραγματικό χάος στην Τουρκία. Αρκούσε μόνο η εντολή ανάληψης δράσης.
Οι Έλληνες πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Βασιλικόπουλου απαξίωσαν να μιλήσουν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας, τις τόσο κρίσιμες αυτές ώρες. Εάν ο κ. Βασιλικόπουλος εισακούονταν, η τροπή των γεγονότων θα ήταν πολύ διαφορετική. Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν θα έβγαινε κερδισμένη σε κανένα επίπεδο.
Χάσαμε στα Ίμια τρεις λαμπρούς αξιωματικούς μας, με την πτώση του ελικοπτέρου μας. Πιθανόν το ελικόπτερό μας να καταρρίφθηκε από τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Η επίσημε εκδοχή ήταν ότι κατέπεσε 1.5 μίλι μακριά από τα Ίμια. Ποτέ δεν είπαν ότι το κράνος ενός πιλότου βρέθηκε μήνες αργότερα στα δίχτυα ενός ψαρά της Καλύμνου δίπλα στις ακτές των Ιμίων. Όσοι γνωρίζουν πως είναι τα κράνη των πιλότων θα βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους…

Μυστηριώδεις Απώλειες
Μετά λίγους μήνες η περιβόητη «ομάδα Καρντάκ» των Τούρκων κομάντος που κατέλαβαν τα Ίμια συμμετείχε σε άσκηση στον Κόλπο της Μαρμαρίδας. Η ομάδα αυτή πήγαινε στις ασκήσεις ως ομάδα πρότυπο υπό τις διαταγές του Τούρκου Ταγματάρχη Ζεκί Σεν. Ο Ζεκί Σεν, ήταν ένας λαμπρός αξιωματικός των Καταδρομών, μέλος της SAT Μονάδος Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας. Ο Ζεκί Σεν ήταν αδειούχος κατά την προαναφερόμενη άσκηση… Η «ομάδα Καρντάκ» απογειώθηκε με ελικόπτερο COUGAR για να εκτελέσει αεραπόβαση. Ξαφνικά σφοδρή έκρηξη καταστρέφει το ελικόπτερο, το πλήρωμα του και την «ομάδα Καρντάκ». Αύτανδρο βυθίζεται στα νερά της Μαρμαρίδας.
Μαζί με τον Σακί Σεν, απουσίαζαν άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι υπήρξε Ελληνικό σαμποτάζ, εκδίκησης για τα Ίμια. Άλλοι ανέφεραν ότι Ελληνικό Μιράζ τους κατέρριψε. Άλλοι ότι Ελληνικό υποβρύχιο έβαλε με το πυροβόλο του και το κατέρριψε.
Η «ομάδα Καρντάκ» διαλύθηκε. Οι δύο παρασημοφορημένοι κομάντος που απουσίαζαν μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες καταδρομών. Ο Αρχηγός τους Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε μυστικά στην Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ.
Μετά δύο μήνες με διαφορά 3 ημερών, φεύγουν από την ζωή και οι δύο επιζώντες Τούρκοι κομάντος… και οι δύο σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα… Μέσα στο ίδιο έτος, 1996, και οι 12 Τούρκοι κομάντος των Ιμίων, δεν ήταν πλέον στην ζωή… έμεινε μόνο ο Αρχηγός τους.
Τα ίχνη του Ζεκί Σεν χάθηκαν… ώσπου το 2003, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Στις 6 Μαΐου του 2003, ο Ζεκί Σεν γιόρτασε τα γενέθλια του με την κοπέλα του και τους φίλους του σε γνωστό κλαμπ της Κων/πόλης (LAILA) στην Περιοχή Ορτάκιοϊ (Ortaköy). Την νύχτα των γενεθλίων την πέρασε στο κοντινό ξενοδοχείο “CIRAGAN PALACE HOTEL”, παλαιό παλάτι του Σουλτάνου.
Την επόμενη μέρα, το μεσημέρι στις 3.30 μ.μ., ο Ζεκί Σεν πήγε στην πλατεία Ταξίμ και μπήκε στο McDonald και αγόρασε ένα χάμπουργκερ. Μόλις βγήκε από το φαστ φουντ, δέχθηκε την επίθεση τριών νεαρών, οι οποίοι τον κατακρεούργησαν με μαχαίρια και διέφυγαν στα στενά σοκάκια της Πόλις…
Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια για τον χαμό της «ομάδας Καρντάκ» …
Ούτε και εμείς δεν θα την μάθουμε ποτέ… Θεία Δίκη; Ή μήπως η ίδια η Τουρκία είχε λόγους να τους κλείσει το στόμα; Τότε γιατί τους παρασημοφόρησε; Λέτε να αληθεύουν τα όσα έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι…;»
΄Ομηρος Φωτιάδης
**********
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ
"Νέα, επιβεβαιωμένη έκκληση... κάποιο παιδάκι έχει την ανάγκη μας... Για άλλη μια φορά ο θεσμός της αιμοδοσίας κρίνεται επιτακτικός και αναγκαίος. Αυτή την φορά πρόκειται για παιδί που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια για να κρατηθεί στην ζωή.Απευθύνουμε έκκληση για την διάθεση αιμοπεταλίων στο Τμήμα Αιμοδοσίας- Αιμοπεταλίων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9.00 έως τις 17.30 και από 9.30 έως τις 13.00 κάθε Σάββατο και Κυριακή.Η διάθεση γίνεται στο όνομα της ασθενούς Χρυσούλας Καρμίρη του Μιχαήλ και οι ομάδες αίματος που συνταιριάζουν είναι: • AB, A, B, O. Οι αιμοδότες θα πρέπει να είναι έως 47 ετών.Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, όποιον ευαισθητοποιηθεί και διαθέσει τα αιμοπετάλια του, κινούμενος στα πλαίσια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.".