Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΣ! ΘΥΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Φιλούμενος του Φρέατος του Ιακώβ
(+ 29 Νοεμβρίου 1979)
______Μερικοί αναγνώστες μας, κινούμενοι από ευλάβεια και επιποθούντες μια στερεά πνευματική τροφή, μας ζητούν να αφήσουμε την μαχητική τακτική και να επιδοθούμε κυρώς σε μια καθαρά πνευματική τροφοδοσία από το προσωπικό μας Blog. Ιδού ένα τέτοιο μήνυμα, από αυτά που προσφάτως ελάβαμε:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

EΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΓΕΙΟΙ, ΘΑ ΧΑΙΡΩΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΑ ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ
_____Αυτή ήταν και η δική μας πρόθεση, τότε που αρχίζαμε την ενασχόλησή μας με τον ιστότοπο. Αρχίσαμε μάλιστα να δημοσιεύουμε κεφάλαια από το πνευματικό βιβλίο «ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Να όμως που η τρέχουσα εκκλησιαστική επικαιρότης δεν μας άφησε περιθώρια να συνεχίσουμε την πορεία μας. Τα γεγονότα τρέχουν, η Εκκλησία βάλλεται, η Ορθοδοξία μας μεθοδικά εκτοπίζεται, η κοινωνική αποσύνθεση καλπάζει! Είναι λοιπόν η ώρα της μάχης! Νοιώθουμε την ανάγκη να υψώσουμε τά λάβαρα της επαναστάσεως, να κινηθούμε ενάντια στο γενικό κακό, να μπούμε στη μεγάλη μάχη! Όταν μάλιστα οι Ταγοί της Εκκλησίας αντιμετωπίζουν με την σιωπή της συνέσεως το γκρέμισμα των οχυρών, τότε μάλιστα κάποιοι, μικροί και ασήμαντοι ως ο γράφων, ελεύθεροι σκοπευτές είναι χρήσιμοι! ΄Ένας εκ των λογίων Αρχιερέων, συνάμα δε και προσωπικά φίλτατος Αδελφός μας, τώρα τελευταία, καταφεύγοντας σε θεολογικά επιχειρήματα, προσεπάθησε να κατοχυρώσει θεολογικά την σιωπήν των εκκλησιατικών Ηγετών. Δυστυχώς ΔΕΝ μας έπεισε!
____Στά αυτιά μας αντηχεί ο λόγος του Θεού «έως του θανάτου αγώνισαι περί της αληθείας!» (Σοφ. Σειράχ 4,28) Άλλωστε την τοποθέτησή μας αυτή δικαιώνουν καθημερινώς κάποιες εκατοντάδες, ενίοτε δε και χιλιάδες επισκεπτών, οι οποίοι παρακολουθούν τις αναρτήσεις μας. Επί παραδείγματι την ανάρτησή για τον κ. Πάγκαλο καί την……παραγωγικότητα μόνον από την “romfea.gr” ανέγνωσαν περισσότεροι από 15.000 αναγνώστες.


_____Αυτά λοιπόν περί της καθόδου μας εις την μάχην υπέρ Βωμών και Εστιών στη σύγχρονη Ελλάδα η οποία απo-χριστιανίζεται! Παρά ταύτα εκτιμούμε το αίτημα μερικών επισκεπτών του Blog, όπως στην αρχή εσημειώσαμε, οι οποίοι ζητούν στερεά πνευματική τροφή. Γι’ αυτό λοιπόν και από τούδε και εις το εξής θα προσπαθήσουμε, έτσι ώστε κάθε Παρασκευή από αυτό το blog να παρουσιάζουμε ένα πνευματικό θέμα. Ελπίζω, με την συνδρομή των εν Κυρίω Συνεργατών μας, να τα καταφέρουμε.
______Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε τον Νεομάρτυρα Άγιο Φιλούμενο, τον οποίο κάποιοι φανατικοί Εβραίοι κατακρεούργησαν στα Ιεροσόλυμα στις 29 Νοεμβρίου 1979. Έτσι συντηρείται και διατηρείται η Ορθοδοξία μας. Με το αίμα των Μαρτύρων Της. 
 _____Άγιε του Θεού Νεομάρτυς Φιλούμενε, πρέσβευε υπέρ ημών και υπέρ των αναγνωστών του ιστοτόπου μας.
Kαλαβρύτων Αμβρόσιος "Αφιερωμένο στον «παραγω-γικό» κ. Πάγκαλο". Διαβάστηκε : 15.938 φορές μέχρι τις 3 μ.μ. της 3ης Δεκεμβρίου


+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΜΑΣ:
Τώρα δείχνει 425.312 hits.
Το προηγούμενο Σημείωμά μας της 29ης Νοεμβρίου ανέγνωσαν 3.417 αναγνώστες.
 Ας προστεθούν οι 15.938 από το Πρακτορείο "Romfea.gr", όπως επίσης καί οι 2.000 περίπου αναγνώστες από τό Blog "lehouri.blogspot.com", ήτοι σύνολον 21.355 αναγνώστες!

*******


Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ

______Στις 29 Νοεμβρίου 2009 ημέρα της εορτής του πραγματοποιήθηκε η αγιοκατάταξή του στα Ιεροσόλυμα.
______Ο Άγιος Φιλούμενος κατά κόσμον Σοφοκλής γεννήθηκε στην Λευκωσία, στις 15 Οκτωβρίου 1913. Γονείς του ήταν οι Ευσεβείς Γεώργιος και Μαγδαληνή. Ήταν δίδυμος αδελφός με τον π. Ελπίδιο κατά κόσμον Αλέξανδρος και από μικροί ξεχώριζαν για την αγάπη που είχαν προς τον Θεό και γι' αυτό από πολύ νωρίς άναψε μέσα τους η επιθυμία για τη μοναχική ζωή. Το 1927, σε ηλικία μόλις 14 ετών αναχώρησαν και οι δυο για την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, αφού πήραν την ευχή του πνευματικού τους, αλλά και των ευλαβών γονέων τους. Εκεί έμειναν 6 περίπου χρόνια, όταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου τους πήρε για να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα, όπου βρέθηκαν το 1934, μαθητές στην Σχολή της Αγίας Σιών.
______Το 1937 εκάρησαν μοναχοί παίρνοντας ο Σοφοκλής το όνομα Φιλούμενος και ο Αλέξανδρος το όνομα Ελπίδιος. Στις 5 Σεπτεμβρίου του ιδίου χρόνου χειροτονήθηκαν διάκονοι και το 1939 αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο του Πατριαρχείου. Ο π. Ελπίδιος έφυγε από την Αγία Γη, υπηρετώντας σε άλλους τόπους. Ο Άγιος Φιλούμενος παρέμεινε στα Ιεροσόλυμα για 45 συνεχή χρόνια, μέχρι το μαρτύριό του. Το 1943 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και αφού πέρασε από διάφορες διακονίες μέσα στο Πατριαρχείο και διορίσθηκε σε διάφορες θέσεις υπηρετώντας πάντοτε με ευθύνη και φόβο Θεού και με πολύ αγάπη προς τους αγιοταφίτες πατέρες, στις 8 Μαΐου του 1979 μετατέθηκε στο Φρέαρ του Ιακώβ όπου υπηρέτησε μέχρι το μαρτυρικό του θάνατο, στις 29 Νοεμβρίου του ιδίου έτους. Εκεί όμως, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από φανατικούς Εβραίους που συνέχεια τον απειλούσαν ότι αν δεν εγκαταλείψει το Φρέαρ και πάρει τις εικόνες και τον Εσταυρωμένο να φύγει, θα τον σκοτώσουν.
_______Εκείνος όμως, απαντούσε ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το προσκύνημα, αλλά ότι ήταν έτοιμος ακόμα και να μαρτυρήσει, ως πιστός φύλακας αυτού.
_____Το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου του 1979, ημέρα της μνήμης του Αγ. Μάρτυρος Φιλουμένου, φανατικοί Εβραίοι μπήκαν στο χώρο του Φρέατος του Ιακώβ κι ενώ ο Άγιος τελούσε τον Εσπερινό, του επιτέθηκαν με τσεκούρι, τον κακοποίησαν και τέλος τον σκότωσαν. Το μαρτύριό του ήταν φρικτό, γιατί οι δήμιοί του τον χτύπησαν αλύπητα στο πρόσωπο και του έκοψαν τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Στη συνέχεια βεβήλωσαν την Εκκλησία και το Σταυρό κι έριξαν μια χειροβομβίδα καταστρέφοντας τον χώρο. Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία του π. Σωφρονίου που παρέλαβε το τίμιο λείψανο του μάρτυρα για να το ντύσει και να το ετοιμάσει για την ταφή, ότι παρέμεινε 5 μέρες μετά το μαρτύριό του ζεστό και εύκαμπτο και «βοήθησε» το Γέροντα Σωφρόνιο για να τον ντύσει. Συγκλονιστική είναι επίσης η μαρτυρία του κατά σάρκα αδελφού του π. Ελπιδίου, που αν και μίλια μακριά, άκουσε τη φωνή του π. Φιλουμένου να του λέγει: «Αδελφέ μου με σκοτώνουν προς δόξαν Θεού. Σε παρακαλώ μην αγανακτήσεις».
_____Η Εκκλησία τον τιμά ως άγιο στις 29 Νοεμβρίου και το ευωδιάζον και θαυματουργό σκήνωμά του βρίσκεται εντός του νέου τρισυπόστατου μεγαλοπρεπούς ιερού ναού που χτίστηκε στο Φρέαρ του Ιακώβ, επ’ ονόματι της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, του Αγίου Φιλουμένου και του αγίου Ιουστίνου. Κτίτωρ του νέου αυτού ναού είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος, στον οποίο ο Άγιος Φιλούμενος εμφανίζεται συχνά και τον προστατεύει από τις επιθέσεις των φανατικών Εβραίων που συνεχίζονται εναντίον του π. Ιουστίνου και του Ιερού Προσκυνήματος. Χιλιάδες ορθόδοξοι καταφθάνουν κατ’ έτος για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανό του στο Φρέαρ του Ιακώβ, στη Σαμάρεια.