Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΗ!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
_____Ολοταχώς πλέον προσεγγίζουμε πρός τήν μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων! Κάποια εκατομμύρια κάρτες με τις εόρτιες ευχές  κυκλοφορούν ήδη διά της ταχυδρομικής οδού. Συνήθως οι ευχές έχουν μια τυπικότητα ή είναι και τυποποιημένες. Από την πληθώρα των ευχετηρίων εμείς ξεχωρίσαμε τις ευχές μιάς διακεκριμένης Προσωπικότητος, του αγαπητού μας φίλου καί εκλεκτού Έλληνος, του νεώτερου Βετεράνου του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, Κυρίου Ιακώβου Τσούνη. ¨Ενας ακόμη αθεράπευτα ιδεολόγος, από τούς λίγους που έμειναν πιά, αναδιπλώνει και εξωτερικεύει την εσωτερική  αγωνία, που διακατέχει την ψυχή του! Να ένα δείγμα γραφής: ...."οδηγούν τον υπέροχον Λαόν μας, εις τον αλληλοσπαραγμόν και την άνευ όρων παράδοσιν μας, εις το ψεύδος και την αυτοκαταστροφήν του"!  Λέγει μεγάλες αλήθειες μέ απλά λόγια!
Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ταπεινές ευχαριστίες μας στον αγαπητό μας κ. Τσούνη.
+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ KAI ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 15 Δεκεμβρίου 2010


Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

Άπτομαι του μετ’ ου πολύ ελαυνομένου Υψίστου Γεγονότος της Ενανθρωπίσεως Εκείνου, όστις εδίδαξεν την Αγάπην, την Ειρήνην, κ.λ.π. δια της Θυσίας Του, ως κατακλείδα.
Ημείς αντιθέτως, δεν επιδείξαμε διάθεσιν υλοποιήσεως των αγαθών που μας προσέφερε, δια της υπερτάτης Θυσίας Του.
Ημείς δεν αποδείξαμε, «εννοώ» τους σύγχρονους, κυρίως πολιτικούς ταγούς, ψήγματα στοιχειώδους πατριωτισμού, προτύπων, αληθείας και κατανοήσεως.
Επεδόθημεν και παρεδόθημεν εις την μονότονη καθημερινότητα της Βακχικής θολούρας, τουτέστιν, της καταναλωτικής κοινωνίας, του θολού ευδαιμονισμού και της άνευ νοήματος αφθονίας των αγαθών, του ωχαδελφισμού και της εθελοτυφλώσεως.
Εθελοτύφλωσιν διά τις τραγικές στιγμές που διέρχεται χώρα μας. Εθελοτύφλωσιν διότι στις μεγάλες και αγωνιώδεις στιγμές που διανύει η Πατρίδα μας, αντί να υψώνουμε σε σύμβολα την αγάπην, κυρίως την Εθνικήν ομοψυχίαν, ου μην αλλά και την απελευθέρωσιν μας από παντός είδους και ανωφελές κέρδος: αποκαλύπτεται ότι πράττομεν το αντίθετον.
Η πανάθλια εις το σύνολον, «πλην ελαχίστων εξαιρέσεων», πολιτική και πνευματική ηγεσία της φιλτάτης Πατρίδος μας, οδηγούν τον υπέροχον Λαόν μας, εις τον αλληλοσπαραγμόν και την άνευ όρων παράδοσιν μας, εις το ψεύδος και την αυτοκαταστροφήν του.
Αντι οι κύριοι αυτοί να διδάσκονται από ανάλογες περιπτώσεις εθνικής υπερηφάνειας, διακεκριμένων επιδόσεων των παλαιοτέρων ταγών μας, καθεύδουν υπό Μανδραγόραν.
Αντί ο νους, η ψυχή, και η καρδιά τους να φωτίζεται από εκείνους, πράττουν εν επιγνώσει τους το αντίθετον.

Αγαπητοί Έλληνες Αδελφοί μου, δεν διέλαθεν της προσοχής μου, ότι απευθύνομαι εις τους ενόχους εκείνους που η απάντησις των, θα είναι πέρα βρέχει.
Ως ο Νεώτερος Βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με Διεθνή Αναγνώριση, και πληγωμένος βαθύτατα εις το Σεβαστό Γήρας μου, μου είναι ανυπόφορον και δεν έχω δικαίωμα να σιωπώ. Αν δεν τους αρέσουν τα χρήσιμα και αληθινά λόγια μου, και προτιμούν τα αρεστά, τουτέστιν το ψεύδος, την υποκρισίαν και ο εαυτούλης τους ……. . Ας με σκοτώσουν, ίνα απαλλαγούν εκείνοι από εμένα και εγώ από το μαρτύριό μου.

Κύριοι πολιτικοί,
Αποδεικνύεστε δούλοι της σημερινής τεχνοκρατίας, η οποία θα υποκαταστήσει τα πάντα με την κατανάλωση και το κυνήγι του παντός είδους κέρδους θεμιτού ή μη, που αυτό θα φέρει τον ερχομό ενός καινούριου Μεσαίωνα και ενός ηθικού ξεπεσμού και ψυχικού σκοταδισμού.
Στους κυρίους αυτούς πρέπει να τους δοθεί το χρυσούν εθνικόν μετάλλιον, της απολύτου ελλείψεως Ντροπής και Πατριωτικής ευαισθησίας, δια τον ατέρμονα μαραθώνιον των ιδικών των συμφερόντων και μόνον.

Κύριοι πολιτικοί,
Τους μεγάλους αγώνες και θριάμβους του ΕΘΝΟΥΣ τους πραγματοποίησε ο Λαός, Ηνωμένος και Αδελφωμένος 1940, και λοιποί προηγηθέντες διαχρονικώς.
Και εσείς δια τα άνομα συμφέροντά σας τον διαιρέσατε: Αδελφός εναντίον Αδελφού, και το ήμισυ των Ελλήνων εναντίον των άλλων.
Το έγκλημά σας, αυτό δεν το προέβλεψε ο Νομοθέτης έναντι των άλλων: είναι το ΜΕΓΙΣΤΟΝ.

Κύριοι πολιτικοί,
Διά την κρίσιμον πορείαν του ΕΘΝΟΥΣ, τι έχετε να απαντήσετε; Απαντά ο υποφαινόμενος για σας: και λέτε : Μπρός στον κίνδυνο απώλειας της καρέκλας σας, Γαία πυρί μειχθήτω.
Ο TEMPORA O MORES. ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΑΓΟΙ! ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Τρίζουν τα κόκκαλα των πεσόντων νεκρών αγωνιστών.
Με τι ηθικά πρότυπα θα πάρουν την σκυτάλη, η Νέα Γενιά μας; Για σας πέρα βρέχει.
Αγαπητοί Έλληνες Αδελφοί μου, σας εύχομαι εκ βαθέων, Καλά Χριστούγεννα, ελπιδοφόρος ο Νέος Χρόνος και κυρίως αγάπην μεταξύ μας και αγνοήστε αυτούς τους κυρίους που απεργάζονται, δια της τακτικής των, ολέθρους και συμφορές για την Πατρίδα μας.
Ιάκωβος Κ. Τσούνης