Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

"ΜΙΚΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ" ;; Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ (2ον)

ΝΑΙ, Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! (2ον)

Α)  ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 
________Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στις μάσκες, όσον αφορά την Εκκλησία. Η προσοχή μας σήμερα εστιάζεται πρός την Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση που υποκρίνεται πως τιμά την Εκκλησία, προσκαλεί τόν Αρχιεπίσκσπο στο Υπουργικό Συμβούλιο, τρέχει στα εγκαίνια και στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας, ενώ συγχρόνως νομοθετεί καί λαμβάνει μέτρα, τα οποία πληγώνουν την Εκκλησία καί παρεμποδίζουν τό λυτρωτικό της έργο. Στό δρόμο βρίσκεται ήδη  το νομοσχέδιο για τον περιορισμό τών Δημοσίων Υπαλλήλων, το γνωστό "ένας πρός πέντε", δηλ. πέντε συνταξιο-δοτούνται καί ένας διορίζεται. Η Κυβέρνηση έχει άνακοινώσει, ότι στο Νομοσχέδιο αυτό εντάσσεται και η Εκκλησία. Αλλά παρά ταύτα δεν είναι βέβαιο ότι θα φύγουν πέντε εφημέριοι και θα διορίσθή ένας. Το Κυβερνητικό σχέδιο εντάσσει τήν Εκκλησία στο γενικό καλάθι με όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέως. Τούτο σημαίνει ότι θα φεύγουν πέντε εφημέριοι αλλά θα διορίζεται κάποιος κάπου π.χ. στον τομέα της υγείας! Καί μόνον ο χαρακτηρισμός του Εφημερίου ως "υπαλλήλου¨ είναι ύβρις! Οι Κληρικοί καί εκ του θείου λειτουργήματός των καί εκ του Νόμου ονομάζονται "θρησκευτικοί λειτουργοί". Είμαστε  "λειτουργοί", δηλ. υπηρέτες του Θεού  καί "όχι υπάλληλοι¨, δηλ. υπηρέτες του Κράτους, κύριε Ραγκούση! Να λοιπόν, ότι πολύ σύντομα θα πέσουν καί οι μάσκες της Κυβερνήσεως. Θα φανείτο άληθινό πρόσωπο του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Θα φανεί εάν όντως  σέβεται τήν Εκκλησία ή εάν μάχεται την Εκκλησία! 

Β) ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
________Το μικροσκόπιό μας σήμερα εστιάζεται αποκλειστικά στην Κυβέρνηση από μια άλλη σκοπιά. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη διαχειρίσεως τόσο των εθνικών, όσο και των οικονομικών ζητημάτων. Τα εθνικού χαρακτήρος ζητήματα η σημερινή Εκκλησιαστική Ηγεσία αποφεύγει να τα εγγίσει, επικαλουμένη τους "διακριτούς ρολους", μιά πρόφαση απαράδεκτη, κατά την ταπεινή μας γνώμη. Ιδού μερικά από τα ζητήματα αυτά:
  1. η γλώσσα μας, δηλ. ο παραγκωνισμός του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών, το οποίον ορίζεται ως μάθημα επιλογής,
  2. η παραποίηση και η παραχάραξη της ιστορίας μας, π.χ. στρέβλωση του ηρωϊκού αγώνος του 1821, παραποίηση της μικρασιατικής καταστροφής, όπως ο συνωστισμός της Σμύρνης κ.ά.
  3. η υποβάθμιση του μαθήματος της ιστορίας μας, το οποίο ορίζεται πλέον ως μάθημα επιλογής,
  4. η απώλεια εδαφών, διά της οποίας περιορίζεται η εθνική μας κυριαρχία,
  5. η αλλοίωση της εθνικής συνειδήσεως
  6. η "κατάκτηση" της Ελλάδος από τα στίφη των Ισλαμιστών κ.ά.


_________Στα ζητήματα αυτά και δή της  περιφρουρήσεως της εδαφικής μας ακεραιότητος και ανεξαρτησίας οι μάσκες θα πέσουν πολύ σύντομα όσον αφορά τον Πρωθυπουργό μας κ. Γεώργιο Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του. Πολύ σύντομα επίσης θα φανερωθή το περιεχόμενο της πρόσφατης συναντήσεως και της διεξαχθείσης συζητήσεως "κεκλεισμένων των θυρών" μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδος καί Τουρκίας. Η Ελλάδα μας πουλήθηκε, όπως ισχυρίζονται μερικοί; Κάποια νησιά του Αιγαίου είναι ακόμη δικά μας ή μήπως χαρίσθηκαν στην Τουρκία; Η Τουρκία είναι πράγματι συγκυρίαρχος στο Αιγαίο, όπως θρυλείται; Κάποιοι ομιλούν για την απώλεια δέκα τριών (13) νησίδων της Ελληνικής κυριαρχίας.Μιά απώλεια, που μας θυμίζει τα  Ίμια! Τώρα πια γνωρίζουμε την εθνική μειοδοσία, που συνέβη στα Ίμια με Υπουργό Εξωτερικών τότε τον λαλίστατο σήμερα και απαράδεκτο υβριστή των Ελλήνων κ. Πάγκαλο!  Στη διανομή, που λέγεται, ότι έγινε πρόσφατα εκτός των Τούρκων έλαβαν άραγε μερίδιο και οι Ισραηλίτες; Τα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου κλπ. στο Αιγαίο είναι δικά μας; Γιατί άραγε η κα Χίλαρυ Κλίντον, Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, ἐτσι ξαφνικά εξεδήλωσε ενδιαφέρον να επισκεφθή την Ελλαδίτσα μας;
______Όλα αυτά έρχονται στο νού μας σήμερα, καθώς αναπολούμε τα όσα είπεν η κα Ψαρούδα-Μπενάκη,  ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κατά το έτος 2005 στον νεωστί -τότε- εκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια, ότι δηλ. θα υποστούμε περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Τώρα, δηλ. πολύ σύντομα, θα διαπιστώσουμε εάν ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδος καί των Ελλήνων ή απλώς ένα Εκτελεστικό Όργανο ξένων Κέντρων Αποφάσεως! Υπέρμαχος καί προασπιστής των συμφερόντων  της Ελλάδος ή  Όργανο εξυπηρετήσεως καί προωθήσεως ξένων συμφερόντων; Αληθεύει άραγε, ότι σπεύδει να "τακτοποιήσει" όπως-όπως τα της Ελλάδος, για να καταλάβει -σαν αντάλλαγμα- απο τα Αφεντικά τη θέση του Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ; Όλα αυτά είναι φήμες; Είναι κακοήθειες μικρόψυχων ανθρώπων-ανταγωνιστών του  Πρωθυπουργού μας στον πολιτικό στίβο; Η είναι προγραμματισμένα από τά Μεγάλα Αφεντικά μας στη γραμμή που χάραξε ο μισέλλην Κίζινκερ; 
_______Οι μάσκες λοιπόν γρήγορα θα πέσουν και για τους Πολιτικούς Ταγούς της Χώρας μας, όσον αφορά τα εθνικά μας ζητήματα. 


ΑΥΡΙΑΝΗ, 12.02,2011
Γ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΠΙΣΗΣ  

_________Η γνωστή ως "Τρόϊκα",  η  ξένη  Αντιπροσωπεία των οικονομικών Παραγόντων του Δ.Ν.Τ. κλπ., δηλ. η τριμε- λής Κυβέρνηση  Κατοχής, που μας επιβλήθηκε χωρίς νομιμοποίηση από την Βουλή, χωρίς Συνταγματική κάλυψη,  χωρίς την βούληση του Ελληνικού Λαού, προχθές Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, προέβη σε Δηλώσεις, οι οποίες προκάλεσαν την αγανάκτηση του πολιτικού κόσμου, μάς είπαν δηλ. ότι πρέπει να πουλήσουμε τα ασημικά και τα χρυσαφικά της Χώρας, δηλ. τη Δημόσια Περιουσία προκειμένου να συγκεν- τρωθή επειγόντως ένα ποσόν 50 δισ. ευρώ! 
________ Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η Κυβέρνηση επιχείρησε να συσκοτίσει τά πράγματα. Ενώ δηλ. όλα είχαν συμφωνηθή στο παρασκήνιο, εξ αιτίας της γενικής  εξεγέρσεως, η οποία σημειώθηκε αυτομάτως, διά του εκπροσώπου της επί του Τύπου έσπευσε τα ξημερώματα της Κυριακής, την 2α πρωϊνή ώρα-πρωτοφανές γεγονός ως πρός την ώρα- νά προβή σε δηλώσεις, με τις οποίες καταδίκαζε τις ανακοινώσεις της Τρόϊκας. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είχε απογυμνωθή τελείως. Ούτε το γνωστό "φύλλο συκής" δεν του άφησαν! Η Κυβέρνηση απογυμνώθηκε! Ο κ. Πρωθυπουργός εφ΄ όσον κρατάει στο πόστο του τον υπαίτιο Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, καθίσταται αυτομάτως συνένοχος!   

ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 13.02.2011
_________Όλες οι εφημερίδες έσπευσαν να καταγγείλουν την Κυβέρνηση για την εθνική αυτή μειοδοσία. Ακόμη και η υπέρ-φιλοκυβερνητική "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (Δευτέρα 14η Φεβρουαρίου) έγραψε χωρίς περιστροφές:
"ΚΩΜΙΚΟ-ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Συμφωνημένο το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας για 50 δισ."  Καταπέλτης ήσαν και οι τίτλοι των άλλων εφημερίδων της Κυριακής 13ης Φεβρουαρίου!  


__________¨Δεν πρόκειται οι Έλληνες να απολέσουν βασικά στοιχεία της εθνικής τους κυριαρχίας, εδήλωσε χθές ο Πρωθυπουργός..." (ΕΣΤΙΑ 12.02.2011). Ο καιρός θα δείξει άν η Πρωθυπουργική αυτή διαβεβαίωση, που μας παρηγορεί και μας ανακουφίζει, άν λέγω, η Πρωθυπουργική αυτή διαβεβαίωση είναι ΑΛΗΘΙΝΗ και δεν είναι κάλπικη. Κάλπικη σαν μια άλλη ππρογενέστερη διαβεβαίωση του κ. Παπανδρέου ότι "τα λεφτά υπάρχουν!¨................ 
____________Ενώ λοιπόν ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος συγκλονιζόταν από τό τραγικό αυτό γεγονός, ότι πρέπει να πουληθούν δημόσια αγαθά για να εξοικονομηθούν 50 δισ.,  το βράδυ της Δευτέρας από τό κεντρικό βραδυνό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ ακούσθηκε ο κ. Όλι Ρεν, ένας της Τρόϊκα,  νά λέγει: "Ήταν ένα μικρό ατύχημα"! Με άλλα λόγια οι Κατακτητές μας ούτε γραμμή άλλαξαν, ούτε και γνώμη!  Απλά αναγνωρίζουν ότι η ώρα ή ο τρόπος της ανακοινώσεως τους ήταν μικρό ατύχημα! Αλλά η πώληση της Δημόσιας γης πρέπει να γίνει και θά γίνει! Και μόνο γι αυτό τό λόγο η Κυβέρνηση είναι υπόλογη μπροστά στην ιστορία!  

________Σε επιβεβαίωση αυτής της θέσεως σας παραπέμπω στο δημοσίευμα της εφημερίδος " ΤΑ ΝΕΑ" της 15ης Φεβρουαρίου ε.έ. Να τί γράφουν στην πρώτη σελίδα: "Τα "αφεντικά" επιμένουν ¨Βρείτε τά 50 δισ. ευρώ".
Ιδού τώρα και οι αντικρουόμενες απόψεις,
  1. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.  "Εντολή στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. ευρώ...έδωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ".
  2. Υπουργός Οικονομικών:  "Ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκα, ότι το σχέδιο θα προχωρήσει". 
  3. Ο Πρωθυπουργός:  "Ούτε σπιθαμή γής στο σφυρί" διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".
_________Τρείς άνθρωποι με τρεις διαφορετικές τοποθετήσεις! Άλλα λέγει ο Υπουργός των Οικονομικών καί άλλα ο Πρωθυπουργός της Χώρας!Διαλέξτε και πάρτε, αγαπητοί μου αναγνώστες!  

__________Γεμίσαμε, λοιπόν, από μάσκες! Μάσκες παντού! Μάσκες σε όλους! Μάσκες φορούν  Πρωθυπουργός καί  Υπουργοί! "Τά λεφτά υπάρχουν", έλεγε προ των εκλογών ο κ.Παπανδρέου! Και νά τώρα πουλάει τή δημόσια γή! Ετοιμάζεται να εκποιήσει τά τιμαλφή της Ελλάδος μας! Επειδή ντρεπόταν να μας το πεί ο ίδιος, έβαλε τήν Τρόϊκα να το προαναγγείλει! Στη συνέχεια  βγήκαν οι Κυβερνητικοί να διαμαρτύρωνται! .Αλλά τους πήραν χαμπάρι! "Συμφωνημένο το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας για 50 δισ." φωνάζει η Ελευθεροτυπία, η δική τους εφημερίδα! Το θέατρο του παραλόγου λοιπόν προβάλλει ενώπιόν μας σε όλο του το μεγαλείο! Αλλά στο θέατρο είναι απαραίτητες οι μάσκες! Μάσκες λοιπόν στη Συμπολίτευση και στην Αντιπολίτευση! Ευτυχώς για μας τους αφελείς, ότι μερικές μάσκες άρχισαν ήδη να πέφτουν! Ναί, μας κοροϊδεύουν, αλλά επί τέλους άρχισαν νά αποκαλύπτωνται! Μακάρι νά πέσουν όλες οι μάσκες μήπως και σωθή η Ελλάδα μας.     

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΜΑΣ:
Τώρα δείχνει 469.835 hits.
Το προηγούμενο Σημείωμά μας της 14ης Φεβρουαρίου 2011
ανέγνωσαν 1.472 αναγνώστες.

"Η ΑΞΙΑ"  13.02.2011

ΤΑ ΝΕΑ  13.02.2011
*******

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ
της Προέδρου της Βουλής προς το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Κάρολο Παπούλια και αναγγελία της εκλογής του
(08.02.2005)


Κύριε Πρόεδρε,
Έχω την εξαιρετική τιμή να σας αναγγείλω επισήμως, ότι η Βουλή των Ελλήνων σας εξέλεξε σήμερα σε δημόσια συνεδρίασή της και με την μεγάλη πλειοψηφία των 279 ψήφων ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η εκλογή αυτή που έγινε σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος αποτελεί κορυφαία πράξη της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και επιβράβευση της μέχρι σήμερα διαδρομής σας ως πολιτικού και ανθρώπου.

Κύριε Πρόεδρε,
αναλαμβάνοντας τα υψηλά καθήκοντα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από μια 10ετή, κατά γενική εκτίμηση, συνετή και εποικοδομητική θητεία του προκατόχου σας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, καλείσθε να μετουσιώσετε σε πράξη τα υψηλά ιδεώδη και τις αρχές που το Σύνταγμα έθεσε ως βάση και αποστολή του προεδρικού αξιώματος: την ενότητα του Έθνους και του λαού, την επαγρύπνηση για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Αυτή η ίδια η υπόδειξη και εκλογή σας υπήρξε άλλωστε προϊόν συναίνεσης σύμφωνα και με το πνεύμα του Συντάγματος, γεγονός που σας εξοπλίζει με πρόσθετο κύρος για την επιτέλεση των καθηκόντων σας.

Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς : στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.

 Ενόψει των παραπάνω η ρυθμιστική και ενοποιητική αποστολή που σας αναθέτει το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είμαι βεβαία ότι θα ανταποκριθείτε άριστα στον υψηλό αυτό ρόλο, με όπλα την μακρά πολιτική πείρα σας, την επιστημονική σας κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα σας. Θα έχετε άλλωστε αρωγό και συμπαραστάτη τους παράγοντες του πολιτεύματος και όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να σας εκφράσω εκ μέρους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτών αλλά και προσωπικά τις θερμότερες ευχές για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων σας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. 14.02.2011ΑΥΡΙΑΝΗ, 12.01.2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 12.02.2011
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 12. 02 2011

ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΑΚΟΜΗ - ΚΑΙ ΤΙΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣΚΑ- ΕΠΕΣΕ!
15 Φεβρουαρίου 2011


Αυτή είναι η μυστική συμφωνία Παπακωσταντίνου- Ευρώπης
για την εκποίηση
Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για εκποίηση δημόσιας περιουσίας, μέχρι 50 δις, είναι απολύτως ακριβής. Επίσης η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΕΚΤ στην Τρόικα, Σαρβάζ Ντερούζ, στη συνέντευξη τύπου την προηγούμενη Παρασκευή, όπου έθεσε πρώτος το θέμα της εκποίησης δημόσιας περιουσίας και Γης, άμεσα και όχι στην αναπτυξιακή ή επενδυτική βάση, ούτε ατυχής αλλά ούτε και τυχαία ήταν. Πίσω από όλα αυτά και το σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται μια «μυστική συμφωνία», που συνυπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με τους προϊσταμένους των εκπροσώπων της Τρόικας, στο ευρωπαϊκό επίπεδο μάλιστα και όχι σε σχέση με το ΔΝΤ.
Στον κ. Παπακωνσταντίνου, που έχει την εξουσιοδότηση σύμφωνα και με τη Μνημονιακή συμφωνία, να δεσμεύει το ελληνικό κράτος, ετέθη από την Ευρώπη ένας συγκεκριμένος εκβιασμός.

Για να υπάρξει η εθελουσία ανταλλαγή ομολόγων, με διαγραφή μέρους των χρεών, επιμήκυνση και εκλογικευμένο επιτόκιο, σε χρόνο μάλιστα πριν την δημιουργία του EFSF ή του ESM, του ζητήθηκε να δεχθεί η Ελλάδα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της (συμμετοχές σε ΔΕΚΟ ή εισηγμένες, ακίνητα, Γή, λιμάνια, αεροδρόμια), μέχρι του ποσού των 50 δις ευρώ. Ουσιαστικά του ζητήθηκε ένας ισολογισμός. 50 δις ευρώ περίπου θα ήταν η μείωση του χρέους από την ανασυγκρότηση του χρέους ή μείωση του σε επίπεδο 25- 30 % του ΑΕΠ, της χώρας 50 δις ευρώ εκποίηση δημόσιας περιουσίας , σε υποτιμημένη αξία όπως η σημερινή. Γιατί στην περίπτωση που υπήρχε ανταλλαγή ομολόγων, διαγραφή μέρους του χρέους και επιμήκυνση η αξία της δημόσιας περιουσίας, όπως και οι συμμετοχές του Δημοσίου σε εισηγμένες ή όχι επιχειρήσεις , θα αποκτήσουν πολλαπλάσια αξία.
Του προτάθηκε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεσμευθεί με αναθεωρημένο Μνημόνιο στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της, Κομισιόν και ΕΚΤ (η οποία διατηρεί μεγάλο μέρος των κρατικών ομολόγων της Ελλάδος), θα μπορούσε να διοχετευθεί κεφάλαιο για την εξαγορά και την αντικατάσταση ομολόγων, με τιμές αγοράς και όχι ονομαστικές, από κεφάλαιο του υπάρχοντός μηχανισμού στήριξης του ESFS. Ζητήθηκε δηλαδή για μια ακόμη φορά από την Ελλάδα και τον πάντα «πρόθυμο» υπουργό Οικονομικών , να επαναληφθεί , ότι και τον Μάιο του 2010, για το Ελληνικό Ζήτημα. Να δεσμευθεί η Ελλάδα, με Μνημόνιο διακριτό, πολύ πιο δυσμενών όρων και προϋποθέσεων, απ΄ ότι η υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως και το 2010 υπέγραψε πολύ πιο δυσμενές Μνημόνιο που αφορά μόνον την ίδια, ελάχιστα 24ωρα, πριν την Ευρωπαϊκή Συμφωνία στήριξης, στην οποία εντάχθηκε για παράδειγμα η Ιρλανδία. Έτσι και τώρα πιέζεται να δεσμευτεί, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση, πριν τις Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου.
Στις τελευταίες πολύωρες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών , το αντικείμενο δεν ήταν οι επιχειρησιακές συμβάσεις όπως διέρρευσε στους δημοσιογράφους το γραφείο υπουργού, αλλά ακριβώς ο συγκεκριμένο ς χειρισμός, αλλά και οι στηρίξεις που θα είχε στη συνέχεια πολιτικά και προσωπικά ο κ. Παπακωσταντίνου, με δεδομένο ότι πολύ ισχυροί υπουργοί, μεταξύ αυτών και ο Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, διαφωνούσε και διαφωνεί με την παρουσία της Τρόικας , ως Ύπατης Αρμοστείας και μάλιστα στη συνάντηση που είχε , στο πλαίσιο της συνεργασίας μαζί τους για θέματα του τομέα του, τους ζήτησε να περιορισθούν στον συμβατικό τους ρόλο.

Στο επίπεδο αυτό επελέγη από το επικοινωνιακό επιτελείο της Τρόικας να υπάρξει κρίση, μέσω των δηλώσεων Ντερούζ, ώστε να μπει στο τραπέζι το θέμα της εκποίησης περιουσίας, τιμήματος 50 δις, αφού ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί ούτε στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.
Ο υπουργός Οικονομικών μπορεί εξαιτίας της συναίνεσης σε μια τέτοια εξέλιξη εκποίησης του μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, να βρίσκεται απομονωμένος, του δόθηκαν όμως οι εγγυήσεις από ευρωπαϊκής πλευράς, επιβίωσης του. Οι εγγυήσεις αυτές συσχετίζονται με ομάδες συμφερόντων στο εσωτερικό της Ελλάδος, που στο πλαίσιο που δημιουργείται θα εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα βασικές προτεραιότητες τους και βεβαίως στηρίζουν τον πολιτικά απομονωμένο υπουργό.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πέραν του «μυστικοσύμβουλου» της Τρόικας ΣΕΒ: Τράπεζες ( επιπλέον κρατικές εγγυήσεις 30 δις ευρώ), Κατασκευαστικές (προεξόφληση των εσόδων από τα διόδια- και των υπό κατασκευή δρόμων- για 25 χρόνια), Παίγνια( ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ, πέραν του ίντερνετ , σε σημερινές τιμές), Ενεργειακές ( ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, αξιοποίηση των ορυκτών στη συνέχεια), Real Estate ( πώληση δημόσιας Γης , πριν χαρτογραφηθεί και αξιολογηθεί με πληρότητα, σε συνθήκες πλήρους υποτιμητικής κερδοσκοπίας όπως οι σημερινές). Πέραν των συγκεκριμένων υπάρχουν και συμφέροντα ελληνικά και ξένα που συσχετίζονται με την βίαιη πώληση όλων των συμμετοχών του δημοσίου σε εισηγμένες ή μη , κερδοφόρες ή ζημιογόνες , εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα ( μεταξύ αυτών ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ, αστικές συγκοινωνίες, ΟΣΕ , ΟΤΕ κλπ).
Τα ευρωπαϊκά οικονομικοεπιχειρηματικά λόμπυ πάντως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα νησιά, που θα μπουν στο πρόγραμμα , με το κάθε άλλο παρά τυχαίο ποσοτικό στόχο των 50δις ευρώ και όχι λίστας περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου προς πώληση. Όσο πιο υποτιμημένα τόσο πιο πολλά προς εκποίηση.
http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_4322.html

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΥ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ! ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΒΑΛΛΕΤΑΙ!
ΤΑ ΝΕΑ, 12.02.2011
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ! ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ; 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ!  
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
+ ο Κ. και Αι. Α

ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ
Είναι σαφες ότι η τρόικα γνώριζε εκ των προτέρων πως αν δεν γινόταν ο διαχωρισμός μεταξύ "δημόσιας περιουσίας" και μνημείων, οι αντιδράσεις που θα ξεσπούσαν θα ήταν ακόμη πιο έντονες. Εν τούτοις είναι αδιανόητο ότι σε μία επίσημη συνέντευξη τύπου, από την οποία απουσιάζει η νόμιμη και εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, μάι ομάδα υπαλλήλων του ΔΝΤ, έχουν το θράσος να μας... χαρίζουν τα αρχαία μηνμεία μας και να μας.. επιτρέπουν να τα κρατήσουμε και να μην προχωρήσουμε στην πώλησή τους! Το ερώτημα είναι, μέχρι πότε;
Υπολογίζεται η "εμπορική αξία" των αρχαίων μνημείων;
Αν πάντως αναρωτιέστε πώς μπορεί να υπολογιστεί η αξία αρχαίων πολιτιστικών θησαυρών, να σας πούμε ότι οι Βρετανοί έχουν ήδη προχωρήσει σε εκτίμηση της δικής τους κληρονομιάς, από το καλοκαίρι του 2010!
Μία... περίεργη έρευνα με τη συμμετοχή 500 κτηματομεσιτικών γραφείων, πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας FindaProperty.com. Στόχος, η κοστολόγηση ιστορικών μνημείων και σημαντικών κτηρίων της Μεγάλης Βρετανίας! Με απλά λόγια, η έρευνα αναζήτησε την... εμπορική αξία κάποιων χώρων, αν αύριο το πρωί έβγαιναν προς πώληση!
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nigel Lewis, ένας από τους αναλυτές που έκαναν την έρευνα , " αυτό που προκύπτει είναι ότι η περιουσία της κυβέρνησης και του παλατιού είναι τέτοια, που αρκεί για να πέσει σημαντικά το δημόσιο χρέος της χώρας μας. Φυσικά γνωρίζουμε πως αυτά τα μνημεία ποτέ δε θα βγουν προς πώληση ωστόσο σκεφτήκαμε πως ήταν διασκεδαστικό να βγάζαμε τιμή για αυτά"!
Πόσο θα έπιαναν στην αγορά τα βρετανικά μνημεία!
Ας δούμε τώρα, τα ποσά που εκτίμησαν οι κτηματομεσίτες ότι θα "έπιαναν" τα συγκεκριμένα μνημεία.
Κάστρο Γουίντσορ: 390.9 εκατομμύρια λίρες.
Είναι η πιο παλιά βασιλική κατοικία και χρησιμοποιείται χωρίς διακοπή από τον 11ο αιώνα!
Blackpool Tower: 60 εκατομμύρια λίρες.
Μία "τουριστική" ατραξιόν που πρωτολειτούργησε το 1894 (!). Εμπνευσμένος από τον Πύργο του Αϊφελ, φτάνει στα 158 μέτρα ύψος και περιλαμβάνει από εστιατόρεια και αίθουσες χωρού μέχρι θεματικά πάρκα και ενυδρείο!
Πρώην βασιλικό Περίπτερο του Μπράιτον 51.9 εκατομμύρια λίρες
Πρώην βασιλική κατοικία, στην περιοχή του τοποθετημένη μέσα Μπράιτον. Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα ως τόπος διαμονής για τον τότε Αντιβασιλέα. Αναφέρεται συχνά ως Περίπτερο του Μπράιτον.
Στόουνχέντζ: 50 εκατομμύρια λίρες
Το περιφημο μεγαλιθικό μνημείο, που η κατασκευή του αποτελεί μυστήριο μέχρι κaι σήμερα.
Πρωθυπουργική Κατοικία: 5,2 εκατομμύρια λίρες
Το περίφημο οίκημα της Downing Street, στον αριθμό 10, όπου διαμένει το πρωθυπουργικό ζεύγος της Αγγλίας.
Από εμάς, μια ευχή: ας μην βάλουν ... περίεργες ιδέες οι Βρετανοί στους τροϊκανούς, ως προς την εμπορική αξία των ιστορικών μνημείων!


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό Πραξικόπημα εκδηλώθηκε μέσα στην Αθήνα, όταν κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η Τρόικα και όχι η Έλληνική Κυβέρνηση, ανακοίνωσε γιγάντια εκποίηση της Εθνικής Περιουσίας ύψους 50 ολόκληρων δισεκατομμυρίων ευρώ!!!


Το ποσό αυτό είναι τεράστιο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι το μισό του συνολικού "δανείου" της Τρόικας των 110 δις!

Αυτό σημαίνει πως οι ξένοι βάζουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Ξεπουλήματος, πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν, με σκοπό, αφού ξεπουληθούν στρατηγικές επιχειρήσεις, νησιά, ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια, βουνά με ορυκτό πλούτο, σιδηρόδρομοι, ενέργεια και άλλα, να υποχρεωθεί στη συνέχεια η Κατεχόμενη Αθήνα, με τα λεφτά της Εκποίησης, να ξαναγοράσει τα δικά της Ομόλογα στην Δευτερογενή Αγορά, να σώσει δηλαδή τους δανειστές μας και να τους απαλλάξει από χαρτιά, δίνοντας γη και ύδωρ! 
ΠΗΓΗ: apostoles3@schizas.com