Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΚΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ...

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το όνομά του ήταν Φλέμινγκ, και ήταν ένας φτωχός Σκωτσέζος αγρότης. Μια μέρα, καθώς προσπαθούσε να βγάλει τον άρτο τον επιούσιο για την οικογένειά του, άκουσε μια κραυγή που καλούσε σε βοήθεια από ένα κοντινό τέλμα.  Παράτησε τα εργαλεία του και έτρεξε στο τέλμα.
            Εκεί, βυθισμένο μέχρι τη μέση του σε μαύρο βόρβορο, βρισκόταν ένα τρομοκρατημένο αγόρι, φωνάζοντας και παλεύοντας να απελευθερώσει τον εαυτό του.  Ο Αγρότης Φλέμινγκ έσωσε το παλληκάρι από αυτό που θα μπορούσε να είναι ένας αργός και τρομερός θάνατος. 
            Την επόμενη μέρα, μια κομψή άμαξα σταμάτησε στου Σκωτσέζου τη φτωχή αγροικία.  Ένας κομψά ντυμένος ευγενής κατέβηκε κάτω και συστήθηκε ως ο πατέρας του παιδιού που ο Αγρότης Φλέμινγκ είχε σώσει.
            «Θέλω να σε ανταμείψω», είπε ο ευγενής.  Έσωσες της ζωή του υιού μου».
            Όχι, δε μπορώ να δεχτώ αμοιβή για ότι έκανα, απήντησε ο Σκωτσέζος αγρότης αποκρούοντας τη προσφορά.  Την ίδια ακριβώς στιγμή, ο ίδιος ο υιός του αγρότη βγήκε στη πόρτα της οικογενειακής καλύβας.
            «Αυτός είναι ο υιός σου;», ρώτησε ο ευγενής.
            «Ναι», απάντησε με υπερηφάνεια ο αγρότης.
            «Θα σου κάνω μια συμφωνία.  Άφησέ με να του παράσχω το επίπεδο μόρφωσης που ο ίδιος ο υιός μου θα απολαύσει.  Αν το παλληκάρι είναι έστω και λίγο σα τον πατέρα του, τότε δίχως αμφιβολία θα μεγαλώσει ώστε να γίνει ένας άντρας για τον οποίο και οι δυο θα καμαρώνουμε».  Και αυτό έκανε.
            Ο υιός του Αγρότη Φλέμινγκ παρακολούθησε τα πλέον καλύτερα σχολεία και εν καιρώ, απεφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου Αγίας Μαρίας στο Λονδίνο, και προχώρησε στο να γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο ως ο πασίγνωστος Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ, αυτό που ανεκάλυψε τη Πενικιλίνη.
            Χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο υιός του ευγενούς που σώθηκε από τον βάλτο χτυπήθηκε από πνευμονία.
            Τι του έσωσε τη ζωή αυτή τη φορά;  Η Πενικιλίνη.  Το όνομα του ευγενούς; Λόρδος Ραντολφ Τσωρτσιλ.  Το όνομα του υιού του;
            Σερ Γουινστον Τσώρτσιλ.
            Κάποιος είπε κάποτε: Όλα πάνε και έρχονται και γυρίζουν γύρω γύρω.
            Δούλευε ωσάν να μη χρειάζεσαι τα χρήματα.
            Αγάπα ωσάν να μην έχεις πληγωθεί ποτέ.
            Χόρευε σα να μην υπάρχει κανένα τριγύρω.
            Τραγούδησε σα να μην ακούει κανείς.
            Ζήσε σαν ο Παράδεισος να είναι στη Γη.

Πηγή: Το κείμενο αυτό μας το έστειλε ο κος Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος.