Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΌΛΕΩΣ

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ!

______Στις 11 Ιουνίου κάθε χρόνο η Εκκλησία μας, μεταξύ και άλλων αγίων, τιμά τη μνήμη του αγίου Λουκά, του ιατρού από την Κριμαία, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας (Ουκρανία), ο Οποίος είναι ένας ακόμη άγιος της εποχής μας. Κοιμήθηκε κατά τό έτος 1961 σε ηλικία 84 ετών. Διακρίθηκε τόσο σαν ιατρός-ερευνητής και χειρουργός, όσο και σαν υπέρμαχος της Ορθοδοξίας. Έζησε όλη την σκληρότητα των διωγμών των μπολσεβίκων Κομμουνιστών της Ρωσσίας, απεστάλη στη Σιβηρία ως εξόριστος, υπέστη σκληρά μαρτύρια, αλλά έμεινε σταθερός στην Ορθόδοξη πίστη μας. 
________Λίγο μετά την κοίμησή του, συνεπεία των πολλών θαυμάτων του, ανακηρύχθηκε πολύ σύντομα, ήτοι τον Νοέμβριο του 1995, Άγιος της Εκκλησίας της Ουκρανίας και της Ορθοδοξίας μας. Στις 17 Μαρτίου 1996 έλαβε χώραν η ανακομιδή τω ιερών λειψάνων του. Τα λείψανά του εξέπεμπαν τότε μια άρρητη ευωδία, ενώ πολλοί ασθενείς θεραπεύθησαν θαυματουργικά. Έκτοτε συνεχώς ενεργεί όχι μόνον ιάσεις ασθενών, αλλά και πολλά άλλα θαύματα επιτελεί σε όσους Τον επικαλούνται. 
______Ένα τέτοιο πρόσφατο θαύμα σας παρουσιάζουμε παρακάτω. "Ταις του αγίου Σου Λουκά πρεσβείαις, Κύριε, σώσον ημάς"
 Αίγιον, 17 Ιουνίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
**********


Ο μικρός Ηλίας διεγνώσθη ότι έπασχε από λευχαιμία. Ο π. Σωσίπατρος ο οποίος είναι ο θείος του μικρού αγοριού ήταν επί πολλούς μήνες δίπλα στον ανεψιό του σε νοσοκομείο της Αθήνας μαζί με τον συνεφημέριό του π. Γρηγόριο. Η κατάσταση της υγείας του -μερικών μηνών- βρέφους ήταν πολύ κρίσιμη και οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες στους οικείους. 
Ο π. Σωσίπατρος και οι οικείοι του εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και καθημερινά έψαλλαν την παράκληση του Αγίου ελπίζοντας στο θαύμα. Η πίστη στον Άγιο Λουκά ότι θα επέμβει για άλλη μία φορά θαυματουργικά τελικά ενήργησε και ο Άγιος δια θαυμαστού τρόπου έδειξε ότι είναι παρών και ότι θα θεραπεύσει τον μικρό Ηλία.
Το θαυμαστό γεγονός μας το διηγήθηκε ο π. Σωσίπατρος: « Ο μικρός Ηλίας ήταν κάποιων μηνών και οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει λευχαιμία. Εγώ μαζί με τον π. Γρηγόριο κάναμε βάρδιες στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Παραμονή της κοιμήσεως του Αγίου Λουκά δηλαδή 10 Ιουνίου ο π. Γρηγόριος αργά το βράδυ έφυγε από το νοσοκομείο για να ξεκουραστεί και άφησε εμένα στο πόστο του…. Αφού κάθησα δίπλα στον μικρό Ηλία κοιτώντας το παιδί άρχισα για άλλο ένα βράδυ να προσεύχομαι στον Άγιο Λουκά…
- Άγιε Λουκά θεράπευσε τον δούλο σου Ηλία…. Άγιε Λουκά θεράπευσε τον δούλο σου Ηλία… Άγιε Λουκά θεράπευσε τον δούλο σου Ηλία ….όμως δεν πρόλαβα καλά καλά να τελειώσω την προσευχή μου και χτυπά το κινητό τηλέφωνό μου…..ήταν ο π. Γρηγόριος ο οποίος με μία τρομαγμένη-συγκινημένη- τρεμάμενη αλλά και χαρούμενη φωνή μου λέγει:
- π. Σωσίπατρε… ο Άγιος Λουκάς έκανε και πάλι το θαύμα του!!
Τι είχε γίνει; Όταν έφυγε από το νοσοκομείο πήρε ένα ταξί για να τον πάει στο σπίτι που έμενε…λίγο πριν φτάσουν λοιπόν στο σπίτι ο άγνωστος ταξιτζής ρωτά τον π. Γρηγόριο:
-Πάτερ όλα καλά;
Ο π. Γρηγόριος απαντά αμήχανα :
- Όλα καλά…
Ο ταξιτζής όμως επιμένοντας ξαναρωτά:
-Πάτερ όλα καλά;
Ο π. Γρηγόριος μην θέλοντας να συνεχίσει την συνομιλία μαζί με τον άγνωστο ταξιτζή και νομίζοντας ότι τυπικά του έκανε την ερώτηση αυτή μιας και σίγουρα τον έβλεπε στενοχωρημένο απαντά και πάλι κοφτά:
-Όλα καλά…. Και τότε ο ταξιτζής του λέγει:
-π. Γρηγόριε αυτό το παιδί που φροντίζετε και το οποίο δεν είναι δικό σας θα γίνει καλά!
Ο π Γρηγόριος σάστισε προς στιγμή και απευθυνόμενος στον άγνωστο τον ρωτά:
-Πώς ξέρετε για το παιδί; Για εμένα; Για όλα αυτά;
Και ο ταξιτζής του απαντά:  
-Μην ρωτάς πολλά πάτερ…αυτό να ξέρεις, ότι το παιδί που φροντίζετε αλλά δεν είναι δικό σας θα γίνει καλά!
Ο μικρός Ηλίας στα χέρια του π. Σωσιπάτρου
Με αυτά τα λόγια το ταξί σταμάτησε και ο π. Γρηγόριος συγκλονισμένος έδωσε το χρηματικό αντίτιμο στον άγνωστο.. που όμως γνώριζε τα πάντα. Ο ταξιτζής πήρε τα χρήματα έδωσε τα ρέστα και εξαφανίστηκε.
 Δεν γνωρίζω εάν ο ταξιτζής αυτός ήταν ο Άγιος Λουκάς ή εάν ο Άγιος μίλησε δια μέσου αυτού του ανθρώπου. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο μικρός Ηλίας από εκείνο το βράδυ, από εκείνη την ώρα άρχισε να γίνεται όλο και καλύτερα…ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός τον θεράπευσε!»
Ο μικρός Ηλίας είναι άλλο ένα ζωντανό θαύμα του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού και Θαυματουργού που αγγίζει και συγκλονίζει κάθε καρδιά.  


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/06/blog-post_6485.html#ixzz1x2sm9ESr