Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ-ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ

ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟ

ΚΑΙ ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ!

________Η αγανάκτηση απλοϊκών ανθρώπων ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ!
Καθημερινώς σχεδόν λαμβάνουμε γράμματα ή και ηλεκτρονικά μηνύματα για την ασεβέστατη συμπεριφορά του ταλαίπωρου αυτού ανθρώπου, ο οποίος ακόμη μέχρι και σήμερα δεν καταδέχθηκε να επανορθώσει τό έγκλημά του, αναρτώντας στο twitter του την κανονική εικόνα της Θεομήτορος μετά του Θείου Βρέφους!   _______Κατωτέρω σας παραθέτουμε ένα απλό δείγμα ενός αγνώστου εις ημάς πιστού τέκνου της Εκκλησίας, ήτοι τήν επιστολή διαμαρτυρίας για την εγκληματική συμπεριφορά του δημοσιογράφου. Για λόγους σκοπιμότητος δεν δημοσιεύουμε το όνομά του. Αγαπητέ Κωνσταντίνε, σας ευχαριστούμε θερμά και σας συγχαίρουμε πατρικά. 
________Από τή θέση αυτή όμως απευθύνουμε τις θερμές  ευχαριστίες μας και προς τον Εκδότη της Εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ κ. Γεώργιο Μιχαλόπουλο, διότι στο φύλλο της Κυριακής 9ης Σεπτεμβρίου δίδει μεγάλη δημοσιότητα στο διάβημά μας πρός τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας, Μέλη της προλαβούσης Συνοδικής Περιόδου 2017-2018, οι οποίοι με μεγάλη ευκολία, παραβιάζοντας τήν εκκλησιαστικήν τάξιν και παράδοσιν, όλως επιπολαίως έδωσαν άφεσιν αμαρτιών στον ασεβή δημοσιογράφο, ενω θα έπρεπε να του υποδείξουν την Εξομολόγηση ώς μοναδικό τρόπο αφέσεως των αμαρτιών.
________Δοξάζουμε το Όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, διότι φωτίζει ανθρώπους λαϊκούς για να ζητούν την εκκλησιαστική επανόρθωση αμαρτιών και σφαλμάτων. 
_______Ας μη περιμένετε απο τον κ. Βερύκιο αλλαγή συμπεριφοράς! Αυτός για λόγους δημοσιότητος έγραψε την επιστολή μετανοίας πρός την Ιερά Σύνοδο. Εάν είχε μετανοήσει πραγματικά θά έσπευδε να αναρτήσει στο twitter  του την σωστή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου! 
________«Κύριε, σώσον τους ευσεβείς».
Αίγιον, 9 Σεπτεμβρίου 2018
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


*********************

1. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Σεβασμιώτατε
         
          Αιγιαλείας και Καλαβρυτων,
          Αμβρόσιε,

          Σας συγχαίρω για τον αφορισμό του Δήμου Βερύκιου, να αγιάσει το στόμα σου.
Την ευχή σου,

Κωνσταντίνος Μ.......κός
Λεχαινά Ηλείας


Συννημένα:
Σας επισυνάπτω σχετική μου επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

**************

ΛΕΧΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 31/8/2018

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ


Σεβασμιώτατε,
          Προσφάτως, ένας ορθόδοξος χριστιανός, με το όνομα Βερύκιος Δήμος, τυγχάνει δημοσιογράφος εργαζόμενος στο Ράδιο τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Εντός του μηνός Αυγούστου που όλη η Ελλάδα εορτάζει την κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, και όλη η χριστιανοσύνη απανταχού της γης.  Ετόλμησε ο δυστυχής, δεν μπορώ να εύρω χαρακτηρισμό για το κατάντημά του να διαπομπεύσει εξεφτελιστικώς το πρόσωπο της Υπεραγίας Μητρός Θεοτόκου και του εναθρωπίσαντος υιού της και Θεού ημών με μια παραμορφωμένη εικόνα που δεν την περιγράφω διότι μου γίνεται σκάνδαλο,ούτε καν να την βλέπω.  Συνεχίζει δε να υπάρχει στο Διαδύκτιο μέχρι και την 29/8/2018.  Μέχρι τη στιγμή που επενέβει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με αφορισμό.  Δεν τον ενοιαζε για την προσβολή που έκανε στη Μητέρα του Θεού και Μητέρα μας και στον Κύριο και Θεό μας.  Τον έθιξε ο αφορισμός του Μητροπολίτου και μετά ημερών κατέφυγε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνων και Πάσης Ελλάδος να ζητήσει συγνώμη.
          Κατά την ταπεινή μου γνώμη έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από τον Μητροπολίτη που τον αφόρισε να κάνει δημόσια έμπρακτη μετάνοια με τις κάμερες του σταθμού του και τον σταθμόν της Εκκλησίας της Ελλάδος.
          Να προβληθεί η έμπρακτος μετάνοιά του σ’ όλη την γη να του δώσει τον κανόνα του, μήπως και σώσει την ψυχή του.
          Μέσω του Διαδικτύου διαπόμπευσε παγκόσμια τα ιερά και όσια πρόσωπα, το αυτό θα έκανε και ο σταθμός της εκλησίας της Ελλάδος, θα έδειχνε παγκοσμίως την μετάνοιά του.  διότι αυτό ο άνθρωπος επρόσβαλε και εκσανδάλισε τους απανταχού της γης χριστιανούς και δη τους ορθοδόξους.
          Σεβασμιώτατε Σας σέβομαι σας αγαπώ, σας γράφω όχι για επίδειξη, ένας απλός άνθρωπος είμαι.  Αλλά αυτή η ενέργεια του Δήμου Βερύκιου με έθιξε προσωπικά.  Για να μην ειπώ ότι με την ενέργειά του ενοχοποίησε ενώπιον της Δικαιοσύνης του Θεού 10 εκατομμύρια Έλληνες. Για τούτο διαμαρτύρομαι με την παρούσα επιστολή μου.  Σ’ έναν εμπαίκτη των θείων προσώπων πρέπει να τηρούνται αυτστηρώ ς οι κανόνες και τα επιτίμια της Εκκλησίας.  Εκκλησίας που ίδρυσε ο Κύριος της Δόξης Του ίδιου αίματι, και κριτής των πάντων.  
          Σας εύχομαι καρότητα ημερών, ο Κύριος να κατευωδόνει το έργο σας, εύχεσθαι υπέρ εμού,
Υποκλίνομαι στην στην Αρχιεροσύνη Σας,

                                                          Με άπειρο Σεβασμό,
                                                          Κωνσταντίνος Μ.....κός

2. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

                                 
ΕΝΘΕΤΟ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ" 9/9/2018 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 164