Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Με κάθε επιφύλαξη

Από τό μπλόγκ "http://fonaklas.blogspot.com/2012/01/1952.html" μεταφέρουμε εδώ μερικά πράγματα, που άν είναι αληθινά, τότε θα τρελλαθούμε! Παρακαλώ να διαβάσετε στοχαστικά. Αν λοιπόν είναι αληθινά, όσα θα διαβάσετε παρακάτω, τότε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι κάποιοι, που ζούν έκτός των συνόρων, σκέπτονται για μας πρίν από εμάς, αποφασίζουν για λογαριασμό μας και καθορίζουν τήν πορεία του κόσμου. Τό πρόβλημα για τον υποσημειούμενο είναι ποιοί και γιατί εξαφάνισαν τότε το βιβλίο του Ισίδωρου Πόσδαγλη; Υπάρχουν "Εφιάλτες", δηλ. προδότες σε κάθε εποχή; Υπάρχουν Κυβερνήσεις, που υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα; 'Ετσι φαίνεται! Μόνον όσοι λατρεύουν τον Ιησού Χριστό είναι έντιμοι άνθρωποι, έντιμοι οικογενειάρχες, έντιμοι πολίτες, έντιμοι πολιτικοί, έντιμοι Κυβερνήτες! Υπάρχουν σήμερα; Υπάρχουν, αλλά είναι λίγοι! Σ΄αυτούς δεν δίνουν υπουργικούς θώκους!

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 12 Φεβρουαρίου 2012 

********************

5.1.12
Ο Οικονομολόγος Ισίδωρος Πόσδαγλης γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας απο το 1952 !

Διαβάσα ένα άρθρο και μου έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο "μέσα" έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952...

Κατά πάγια πολιτική μας θα εξακριβώσουμε την αλήθεια του κειμένου και τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και που μπορείτε να βρείτε και εσείς οι ίδιοι το αναφερθέν βιβλίο..
Διαβάστε:
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί.

Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.

Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, "ξεχασμένος" για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική" που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο "Μπιστιρλή", ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική...
Αυτά για την ιστορία.

Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους - που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν - έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη - το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 - είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:

Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο "Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα" σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:
"Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη."

Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
"Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά".

Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
"Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.". Σελίδα 24!

Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!

Στο τέταρτο κεφάλαιο "Τα Κόμματα" γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
"Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση."
Μήπως σας θυμίζει κάτι;

Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θα 'αι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρακάτω είναι ο χάρτης στον οποίο αναφέρεται ο Πόσδαγλης ο οποίος είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ  ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ!


Ακολουθεί ειδικό άρθρο απο τον Πύρινο Λόγιο εδώ:
Ο Χαρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που ήξερε τα πάντα απο το 1952 !!!

ΣΗΜ. Για όσους αμφισβητήσουν την ύπαρξη είτε του βιβλίου, είτε του ίδιου του Πόσδαγλη, ας ανατρέξπυν στο blog "http://www.axortagos.gr/isidoros-posdaglis-propaganda-alitheia.html". Εκεί γίνεται ανάλυση ως προς τη γνησιότητα του βιβλίου.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;

Η συγκλονιστική προθανάτια κραυγή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της εβδομάδας στο Νησί των Ονείρων της Εύβοιας, αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε με τρεμάμενο χέρι ο πνιγμένος στα χρέη πολίτης πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου(παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο Κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια έχω όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα. Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει παρακαλώ .

Την επιστολή του αυτόχειρα που πήρε την βάρκα και πέρασε απέναντι στο μικρό νησάκι(το νησί των ονείρων, όπως το λένε οι ντόπιοι)την αφιερώνουμε σε όσους Νενέκους, Εφιάλτες και Ιούδες πούλησαν την πατρίδα μας.
Πηγή: Blog www.axortagos.gr
 *********
KAI ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κας ΠΑΝΑΡΙΤΗ
***********

ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ
ΕΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ

Το μήνυμα με συγκλόνισε:

1. Αποκαλύπτει το μεγαλείο της χριστιανικής ψυχής του Σεβασμιοτάτου κ. Αμβροσίου, που παρουσιάζει ένα ανυπέρβλητο οικονομολόγο με «προφητικές» ικανότητες. Δε λαμβάνεται υπόψη η εκ Σοβιετίας παιδεία και προέλευσή του. Ο Σεβασμιότατος μας τον «ανακαλύπτει» (αρκετοί από μας, πιστεύω, ότι δεν γνωρίζαμε - ούτε καν υποπτευόμαστε την ύπαρξή του). Εκτιμώ επίσης πολύ, τον τίτλο του μηνύματος που θέτει και την επιφύλαξη που εκφράζει.

2. Προφανώς, ο αείμνηστος Ισίδωρος Πόσδαγλης, αξιολόγησε τα καλά και υγιά στοιχεία που τού ‘προσφέρονταν’ από την πατρίδα των Μαρξ και Λένιν, όπου φιλοξενήθηκε για τόσα χρόνια και, παρά το ότι δεν έτυχε της σωστής μητρικής μεταχείρισης μετά την επάνοδο στη Πατρίδα-(μητέρα) Ελλάδα, μέσα στα κρατητήρια της Χωροφυλακής συνέγραψε αυτό το αθάνατο βιβλίο. Είναι υποχρέωση όλων μας, να βρούμε αυτό το βιβλίο και να μεριμνήσουμε με έρανο μεταξύ μας να εκδοθεί και να επανεκδοθεί όσες φορές χρειαστεί, για να το αποκτήσουν όλα τα νοικοκυριά της χώρας μας. Να ζητήσουμε και τη συνδρομή των Ελλήνων της διασποράς αν χρειαστεί.

3. Το πιο πάνω, υπολαμβάνει ότι οι παραλήπτες του μηνύματος, αν δεν έχουν ισχυρούς λόγους να διαφωνήσουν με την πρόταση, να υποβληθούν στον κόπο να προωθήσουν το μήνυμα σε γνωστούς και φίλους που γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, (έστω και αν είναι ετεροεθνείς) που ζουν εκτός Ελλάδος.

4. Για την Κυρία Παναρίτη, τί να πει κανείς; Ελπίζω κάποιος από τους υποψήφιους «σωτήρες» μας να την αξιολογήσει γιατί με την τόσο έντιμη και πατριωτική-εθνική συμπεριφορά της, θα μπορεί να γίνει φωτεινό πρόσωπο και να αποτελέσει πρότυπο για μίμηση, για τα άλλα μέλη της όποιας Κυβέρνησης. Μακάρι να πρόκειται για μια Κυβέρνηση συνεργασίας, που να απαρτίζεται από ανθρώπους (δεν γράφω πολιτικούς), που να εμφορούνται από τις ίδιες αρχές και να πολιτεύονται όπως η πανάξια, νεαρή Ελληνίδα.

5. Μέσα στις άθλιες αυτές συνθήκες που μάς έχουν οδηγήσει (συνειδητά πιστεύω εγώ) να ζούμε σήμερα οι πολιτικοί μας ηγέτες, ένα βιβλίο σαν αυτό του Πόσδαγλη, θα αποτελέσει σημαντικό εθνικό δώρο, σε κάθε ελληνική οικογένεια και, ίσως συμβάλει στο να ‘αγαπήσουμε’ μεταξύ μας οι Έλληνες και να πάψουμε να πέφτουμε θύματα των δεξιών, αριστερών και κεντρο-μεσαίων, εντελώς ανάξιων πολιτικών και ….. πολιτικάντηδων που μας εκμεταλλεύονται και μας χρησιμοποιούν τόσο ελεεινά και μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας!

Λ. Π. Α.
15.03.2012