Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ DETROIT ΤΩΝ Η.Π.Α.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
 ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

_____________Στό όμορφο Αίγιο κατά το έτος 1978 συνεστήθη ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ, έκτοτε δε συνεχίζει ανελλειπως τη δράση του επ ωφελεία της νεολαίας μας. Η κοινωνία του Αιγίου περιβάλλει τον Χορευτικό με αισθήματα ιδιαίτερης αγάπης. Στις περγαμηνές του έχει καλλιτεχνικές παρουσιάσες σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Τώρα προστίθεται μια επί πλέον. Σήμερα τα Μέλη του αναχωρούν αεροπορικώς για το Detroit της Πολιτείας Michigan, όπου θα λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Μαζί τους, έπειτα από σχετική πρόσκληση των Παραγόντων του Ελληνισμού στο Detroit,  θά είναι καί ο Μητροπολίτης. Η συμμετοχη του προστίθεται σε μια σειρά άλλων  ενεργειών του, διά των οποίων εκφράζεται η ιδιαίτερη αγάπη του για την πολύ όμορφη προσπάθεια του κ. Χρήστου Κιλιά και όλων των άλλων ηγετικών Στελεχών του Ομίλου. Πάμε λοιπόν στο Detroit των ΗΠΑ για να τονώσουμε την εθνική υπερηφάνεια των Αποδήμων Αδελφών μας μια και εδώ στην Ελλάδα, την Χώρα των Ηρώων και των Αγίων, η Εορτή της εθνικής μας παλιγγενεσίας έχει υποβαθμισθή τόσο πολύ! Ελπίζουμε εφέτος η εθνική μας γιορτή να μη περιβληθή το κατάλευκο εκείνο ένδυμα, που κατασκευάζει, δυστυχώς, ο πόλεμος της γιαούρτης. Αμήν
Αίγιον. 22 Μαρτίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 
**************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ
Πηγή: egiohoreftikos.gr
Αρχηγός της αποστολής η πρόεδρος Ελένη Αρβανίτη - Καφεντζή, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γονέων. Υπεύθυνος χορευτών -προγράμματος - παραστάσεων ο Γυμναστής Κιλιάς Χρήστος πρ. Διευθυντής Γυμνασίων - Διευθυντής του Χορευτικού. Χορευτές : Φιλιππόπουλος Θ. φοιτητής Πολυτεχνείου, Μιχαλόπουλος Β. υπάλληλος του Δήμου Αιγιάλειας, Καρόπουλος Ηρώδης λογιστής, Ντρίνιας Νικ. τοπογράφος μηχανικός, Αδαμόπουλος Σπ. πολιτικός μηχανικός, Διαμαντόπουλος Χρ. έφορος Δημ. Σχέσεων - επιχειρηματίας , Δορλής Παν. φοιτητής Παιδαγωγικού Α.Ε.Ι., Ζάχαρης Παν. πτυχιούχος, Μακρής Κων. πτυχιούχος Τεχν. τροφ. , Κανελής Πέτρ. ιδιοκτ. Σχολής οδηγών, Χριστοπούλου Χαρ. φοιτήτρια μηχανικός Υλ. Υπολογιστών , Χάψα Μαρ. δημοτική υπάλληλος, Θεοφανοπούλου Πην. πολιτικός μηχανικός, Σταθοπούλου Ανδρ. βιολόγος, Μουρούτογλου Αρ. οδοντίατρος, Παπαμιχαλοπούλου Χρυσ. φοιτήτρια μηχανικός Τ.Ε., Βασιλειάδη Σωτ.πτυχ. Πληρ. κ΄oικονομικών κ΄ ασφαλιστής, Καφεντζή Αικ. φοιτήτρια Γεωπονικής τεχν. τροφίμων, Διαμαντοπούλου Λυδία πτυχ. επιστ.υλικών, Δεσσύλα Ευτ. μαθήτρια Λυκείου. Άφιξη στο Detroit μέσω Άμστερνταμ 22 Mαρτίου 14.45. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο, τακτοποίηση και στην συνέχεια δείπνο σε ετιατόριο της Greektown. Tην Παρασκευή 23 Μαρτίου πρωϊνό στο Κέντρο αναγεννήσεως του Detroit, επίσκεψη στο Μουσείο αυτοκινήτου αλλά και στο Μουσείο της πόλεως, γεύμα σε Ελληνικό εστιατόριο. Το βράδυ δεξίωση στο Ελληνικό Μουσείο του Michigan, ενώ θα ακολουθήσει Ελληνική βραδιά με τα Ελληνικά χορευτικά της Πολιτείας του Michigan και μικρό 10΄λεπτο πρόγραμμα του Χορευτικού. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και μετάβαση σε Ελληνικό εστιατόριο για δείπνο. Το Σάββατο 24 Μαρτίου πρωϊνό στο Troy - Michigan με τον Μητροπολίτη Κο Νικόλαο, επίσκεψη στην Μητρόπολη και ανταλλαγή αναμνηστικών. Στην συνέχεια επίσκεψη σε Εμπορικό Κέντρο ( δεν θα υπάρχουν χρήματα για ψώνια ) και γεύμα. Το βράδυ χοροεσπερίδα- δείπνο- προσφορά σε Ελληνόπουλα της Αμερικής βραβείων και ακολούθως παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου για 45΄ λεπτά. Κυριακή 25 Μαρτίου μετά το πρωϊνό, μετάβαση των χορευτών στον Ορθόδοξο Ελληνικό Μητροπολιτικό Ναό του Detroit και παρακολούθηση από ειδική θέση, της δοξολογίας. Έναρξη παρέλασης στις 15.00 με προηγούμενο το τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, ενώ θα ακολουθούν 5 τοπικά χορευτικά Ελλήνων του Michigan, φοιτητικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις κ.λ.π. Στο τέλος της διαδρομής της παρελάσεως, θα υπάρχει μεγάλη εξέδρα όπου όλα τα χορευτικά θα παρουσιάσουν πρόγραμμα 6΄λεπτών. Θα κλείσει ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου με 10΄λεπτο πρόγραμμα. Το βράδυ δείπνο σε ένα από τα πιό δημοφιλή εστιατόρια του Detroit.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί προσκεκλημένος είναι επισήμως και ο Μητροπολίτης μας Κος Αμβρόσιος, ενώ τον Δήμαρχο Αιγίου θα εκπροσωπεί η αντιδήμαρχος Β. Ψυχράμη.