Κυριακή 1 Μαΐου 2011

"ΣΩΣΟΝ, ΚΥΡΙΕ, ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ". ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ "ΕΛΛΑΣ" ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ!

_________Δεν συνηθίζω νά καταπίνω τη γλώσσα μου, αγαπητοί μου φίλοι του μπλόκ καί αδελφοί μου εν Χριστώ αδελφοί! Δεν συνηθίζω να εξωραΐζω τα πράγματα! Μ'αρέσει η αλήθεια! Ο ακατέργαστος λόγος, η απερίτμητη αλήθεια, η ατόρνευτη εξαγγελία των ειδήσεων. Κι' αυτό σε αντίθεση με την περιρρέουσα πραγματικότητα, όπου οι εφημερίδες καί οι τηλεοράσεις της Χώρας μας "επεξεργάζονται"  τις ειδήσεις και τις παρουσιάζουν μέ τόν τρόπο που εξυπηρετεί είτε την εκάστοτε Κυβέρνηση, είτε τα καρτέλ, είτε τους από το εξωτερικό εργοδότες τους. Η ταπεινή γνώμη μου λοιπόν είναι ότι -παρά τα σκληρά μέτρα, που λαμβάνει συνεχώς η Κυβέρνησις, παρά τό "κούρεμα" (ω!, πόσο ατυχής είναι ο όρος αυτός), το κούρεμα, επαναλαμβάνω, των αποδοχών και των εισοδημάτων  η Χώρα μας οδεύει στην καταστροφή! Το καράβι βυθίζεται! Τα μέτρα δεν θεραπεύουν τό πρόβλημα, απλώς το επιβαρύνουν. Αν θέλετε να πιστοποιήσετε τα όσα σας καταγγέλλω, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τούς τίτλους δύο-τριών εφημερίδων (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, Η ΕΣΤΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ) ενός από τα περασμένα τριήμερα (Παρασκευή-Κυριακή 10η Απριλίου). Και έπειτα καθήστε και συλλογισθήτε.
_________ Δεν είμαι οικονομολόγος! Ούτε και πολιτική εμπειρία διαθέτω! Με την ευλογία του Θεού διαθέτω απλώς τον "κοινόν νούν", όπως λέγει ο Λαός μας.  Είμαι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Η  κρίση που διέρχεται η Χώρα μας είναι ΗΘΙΚΗ! Το πολιτιστικό Σύστημα κατέστη αναξιόπιστο! Βρωμάει περά για πέρα! Όλοι μαζί τά τρώγανε! 'Ολοι μαζί τά φάγανε! Μας το ωμολόγησαν οι αδιάντροποι! Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν δύο-τρείς είναι οι προϋποθέσεις, προκειμένου η Χώρα να ξεπεράσει τήν οικονομική κρίση. Σας τις παρουσιάζω: 
  1. Μικρές δόσεις του χρέους. Δηλ. παράταση του εθνικού χρέους  για χρονική περίοδο σαράντα-πενήντα ετών, ώστε η Χώρα μας να μπορεί να εξοφλεί κάθε χρόνο ένα μικρό μέρος του χρέους από τά τακτικά έσοδα του Κράτους.
  2. Μικρό επιτόκιο, το μικρότερο που θα μπορούσε να υπάρχει!
  3. Δήμευση των ποσών, τα οποία κάποιοι κατεχράσθησαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Δηλ. επιστροφή των κλεμμένων.
  4. Νέα Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην πολύπαθη Πατρίδα μας, συσπειρωμένη κάτω από μια εξωκοινοβουλευτική Προσωπικότητα! Στην Κυβέρνηση αυτή θα μετέχουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων και χρωμάτων, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουν τα αναγκαία μέτρα. 
  5. Μείωση του αριθμού των Βουλευτών και των παροχών πρός αυτούς (ήτοι όχι πιά παροχή αυτοκινήτων, κομπιούτερς, κινητών τηλεφώνων, προσωπικής ασφάλειας, γραμματέων κλπ.) Όσοι εκλέγονται στην βουλευτική έδρα να τους κοστίζει η ιδιότης! Να φτωχαίνουν και όχι να πλουτίζουν!
  6. Στο βουλευτικό αξίωμα να εκλέγωνται άνθρωποι, που ευλαβούνται τον Πανάγαθο Θεό καί πιστεύουν στον Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό. 'Εξω οι άθεοι, οι Μασσώνοι, οι της Λέσχης Μπίλντεμπεργ, οι προσκυνημένοι σε ξένα Κέντρα ΑποφάσεωνΕπιστροφή όλων στη χριστιανική Ηθική. Επιστροφή των Ελλήνων στον Σωτήρα Χριστό!  
________Εάν δεν γίνουν αυτά ή έστω κάποια απ αυτά, τότε το καράβι μας θα βυθισθή. Η Ελλάδα χάνεται! Η αιχμαλωσία, οικονομική και πνευματική, έ-ρ-χ-ε τ-α-ι!
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! 
+ O ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 
Αίγιον,  11 Απριλίου 2011 έγραψα.
Ανάρτηση,  1η Μαΐου   2011

Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΜΑΣ:

Τώρα δείχνει 523.542 hits.
Μας ανέγνωσαν:
17.240 τον Ιανουάριο 
23.468 τον Φεβρουάριο
24.176 τον Μάρτιο
15.903 τον Απρίλιο 2010.
Η στατιστική αποδεικνύει ότι οι αναγνώστες μας θέλουν στις επάλξεις!
Θέλουν νά κρατάμε το καριοφίλι μάλλον καί όχι το .......πετραχείλι! 
*****
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ


*************
  Επενέβη ο Εισαγγελέας για τα 178 εκατ. ευρώ
Αν δεν υπήρχε η μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον βουλευτή της ΝΔ και πρωην υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο, το υπουργείου Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και η Επιτροπή για το ξέπλυμα "βρώμικου χρήματος" θα συνέχιζαν τον ύπνο του δικαίου και καμία έρευνα δεν θα είχαν ξεκινήσει μετά το δημοσίευμα του "ΠΑΡΟΝ" για "178.000.000" που βρέθηκαν σε καταθέσεις πρώην υπουργού της ΝΔ".  Ένα θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή σ' όλο τον πολιτικό κόσμο και πήρε τεράστια έκταση την εβδομάδα που πέρασε στις εφημερίδες, τα κανάλια αλλά και σε εκπομπές.
Έτσι έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δικαστικού του ΣΔΟΕ, κ. Παν. Μαντούβαλος, με έγγραφό του κάλεσε τον σύμβουλο έκδοσής της εφημερίδας μας, Μάκη Κουρή, να καταθέσει ένορκα για το δημοσίευμα για τα 178.000.000 ευρώ.
Προκαλεί πάντως πολλά ερωτήματα η σιωπή του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ πάνω από 20 μέρες.  Το δημοσίευμα έγινε την Κυριακή 13 Μαρτίου. 
Να σημειωθεί ότι ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε η ΝΔ, με τον εκπρόσωπό της Γ. Μιχελάκη να την κατηγορεί ευθέως για τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση.  Ότι δεν φρόντισε να την ξεκαθαρίσει αμέσως διότι, όπως τόνισε, "θέλει να αιωρούνται σκιές και φήμες για να αποπροσανατολίσει την "κοινή γνώμη" κι αυτό "είναι κάτι περισσότερο από ύποπτο".
**************
Ποιοι έγιναν πλουσιότεροι και ποιοι φτωχότεροι…
Θα δείξει μια έρευνα του «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα 
**************

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ξένοι και όλο και κάτι μαθαίνουμε για το τι θα γίνει στη χώρα μας, για το τι έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός μας, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.  Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», που, μετά το παρασκήνιο που αποκάλυψε για τη διαδρομή που έκαναν οι μίζες για τα υποβρύχια, μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει συμφωνηθεί η πολυπόθητη αναδιάρθρωση του χρέους, που ακόμη και τώρα ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.  Όμως έχουμε πειστεί πλέον πως ότι διαψεύδει η κυβέρνηση γίνεται…  

***************
Αληθεύει;
Αν είναι αλήθεια, είναι ντροπή! Μάθαμε ότι επαναπατρίζουν καμιά 70αριά ΕΠΟΠ που υπηρετούν στο 645 τάγμα πεζικού στο Κόσοβο έναν μήνα νωρίτερα και τους δίνουν 30 μέρες άδεια για να μην τους πληρώσουν την αποζημίωση Κοσόβου, που είναι περίπου 2.000 ευρώ.  Είναι απίστευτο, εξοργιστικό και άδικο, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν κάνει έναν προγραμματισμό και είχαν ανάγκη αυτά τα χρήματα. Το γνωρίζει ο κ. υπουργός; Σύμφωνεί;  

****************
«Κάνε κουράγιο και ξεπούλα»

****************

ΑΧ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΑΡΜΑΤΩΝ  

*****************
Να ψαχτεί ΟΛΗ η υπόθεση των υποβρυχίων

*****************

Δεν θέλει να… τα βάλει με τα «καρτέλ» η κυβέρνηση!
Καταγγέλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης μετά την … εξαφάνιση σχετικού νομοσχεδίου που είχε ανακοινώσει η Λ. Κατσέλη αλλά δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή.

**************
Μου είπαν, Γίωργο μου, ότι ένας από τους κορυφαίους σου σε … ξεμπρόστιασε όταν σε παρέα βουλευτών έκανε μια τρομερή ομολογία.  Είπε ότι ξέραμε από το 2009 ότι η χώρα ήταν σε χρεοκοπία! Αυτό σημαίνει ότι γνώριζες όλη την αλήθεια και έλεγες ψέματα στον κόσμο ότι λεφτά υπάρχουν και έταζες λαγούς με πετραχήλια…  Μπράβο, Γιώργο…. Μας ξεπέρασες όλους…

***************
Όλα δείχνουν, καθώς τέλειωσε το πρώτο τρίμηνο του 2011,
ότι ο λογαριασμός του περιβόητου κατοχικού Μνημονίου δεν βγαίνει.
Άπαντες το έχουν αντιληφθεί.  Ακόμα και υπουργοί (Λουκά, Λοβέρδος κ.ά.), οι οποίοι ζητούν είτε αναθεώρηση είτε … να πει επιτέλους η κυβέρνηση στον λαό την αλήθεια!

***************
Μόνο αθώα δεν ήταν η συνάντηση του ΓΑΠ με τον διεθνή κερδοσκόπο και παίκτη περίεργων και ύποπτων διεθνών παιχνιδιών Τζορτζ Σόρος.  Ιδιαίτερα τούτες τις κρίσιμες ώρες, που δίνουν και παίρνουν τα σενάρια περί ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.  Βέβαια οι διαρροείς του Μαξίμου… μας διαβεβαίωσαν ότι ο ΓΑΠ τόνισε, λέει, πως αποκλείεται η αναδιάρθρωση.  Τώρα μάλιστα πειστήκαμε και ησυχάσαμε!  Άλλωστε η πρωθυπουργάρα μας ποτέ δεν λέει ψέματα!

****************
Ακριβά καύσιμα λόγω καρτέλ και υπεραμοιβών
Στα κρατικά διυλιστήρια

Το γεγονός ότι η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα σήμερα είναι η δεύτερη πιο υψηλή στην Ευρώπη μόνο τυχαίο δεν είναι.
Έχει υπολογισθεί ότι μόνο οι επιπλέον αμοιβές και παροχές προς τους εργαζομένους στα διυλιστήρια Ασπροπύργου την επιβαρύνουν με δύο λεπτά το λίτρο.  Την ίδια ώρα, το κόστος αποθήκευσης, που παραπέμπει σε μορφές ιδιότυπου καρτέλ, μεταξύ ιδιωτών και κράτους, μετακυλίεται επίσης στον καταναλωτή, ενώ όπως υποστηρίζεται από παράγοντες της αγοράς, «το εργαλείο των αποθηκευτικών χώρων είναι το βασικό στοιχείο για να κρατιέται η αγορά πριν από την εμπορία σε συγκεκριμένα χέρια…»

)
***************
Ουσιαστικά παραιτημένη
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει παραλύσει εδώ και μερικούς μήνες.  Κάθε δυναμική μεταρρυθμίσεων και εφαρμογής των δεσμεύσεων της χώρας έχει εξανεμισθεί.  Η κοινή γνώμη είναι δικαιολογημένα ανήσυχη και η αγορά παγωμένη. 
***************

Λίστα 50 υπόπτων για την υπόθεση με τα υποβρύχια
Διερεύνηση ευθυνών και σε πολιτικούς
****************
Η «βιομηχανία» αίματος και τρόμου των φυλακών
Γνωστοί βαρυποινίτες διηύθυναν το πολυπλόκαμο δίκτυο που εξάρθρωσαν οι αρχές
(«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»  7/4/2011
****************

«Κίνημα» 70 βουλευτών για να διαλευκανθεί το σκάνδαλο Siemens
-Υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση για συζήτηση στη Βουλή του σχετικού πορίσματος.
****************
ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ο ΑΝΘΕΛΗΝΑΣ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΌΠΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ
ΤΙ ΓΥΡΕΥΕ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;
-Τι άλλο από το ν’ αρπάξει φιλέτα-αντάλλαγμα των υπηρεσιών που προσέφερε…
****************

ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΝ…(Τσάρο της Οικονομίας)
ΟΛΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΤΣΑΡΟΥ»
****************
Τετράωρη σύσκεψη για το πώς θα πλασάρουν το πακέτο-φαρμάκι!
-Τι προβλέπουν οι τρεις προτάσεις
****************

ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ, ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
-Για να μην περάσουν τα μέτρα της «τρόικας» δεν σταματούν τις απεργίες!
-Δεν πιστεύουν όλοι στο Μνημόνιο και έχουν ενοχές για τα μέτρα
-Χρεοκοπία προειδοποιούν ότι έρχεται, αν δεν υποστηρίξουν το Μνημόνιο
****************

ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
-ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΌΛΟ και πληθαίνουν οι φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική: στείρα, χωρίς έμπνευση, ανάλγητη, αδιέξοδη και στρεφόμενη αποκλειστικά εναντίον των μισθοσυντήρητων και των μικρομεσαίων. Στρώματα που δεν έχουν να δώσουν κάτι άλλο από τα εισοδήματά τους, μια και όσα βγάζουν φαίνονται, δηλώνονται.

****************
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ «ΚΥΒΙΚΑ»
 ΓΙΑ Ν’ΑΝΕΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ
- Μονοδρομος ο σχηματισμός κυβέρνησης Εθνικής Ανασυγκρότησης – Ποιους προτείνει
****************
ΚΚΕ: Αναπόφευκτη πλέον η ελεγχόμενη χρεοκοπία!
****************
Δεν υπάρχει λύση υπέρ του λαού και του κεφαλαίου
Οι καθημερινές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα σε βάρος του λαού και ότι δεν θα επέλθει χρεοκοπία, δεν πρέπει να εφησυχάσουν κανέναν εργαζόμενο.  Η κυβέρνηση λέει ψέματα.  Το ίδιο και η ΝΔ. Κρύβουν ότι η κρίση είναι καπιταλιστική, ότι βρίσκεται στη φύση του συστήματος που τα ιστορικά του όρια έχουν τελειώσει.  Γι’ αυτό και κρύβουν ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη.  Η κρίση είναι του καπιταλισμού και δεν είναι κρίση χρέους, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πολιτική διαχείρισης.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10/4/2011

****************

«Κρατήστε τους τίτλους, φέρτε μας τη διαχείριση»
Το νέο σχέδιο αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας που μελετούν στην Αρχιεπισκοπή
-Σφοδρές αντιδράσεις θα βρει μπροστά του ο Αρχιεπίσκοπος, αν συστήσει ανώνυμη εταιρεία για να διαχειρίζεται την περιουσία Μονών, ενοριών και ιδρυμάτων.
***************

Αμοιβές έως και 4 εκατ. Ευρώ σε στελέχη
Ποιες είναι οι αμοιβές των στελεχών και των μελών του ΔΣ στις εισηγμένες επιχειρήσεις την προηγούμενη χρονιά; Ο ΔΟΛ διέθεσε το ποσό των 4.357.735,75 ευρώ για αμοιβές μελών της διοίκησης και ανωτάτων διευθυντικών στελεχών του ομίλου και 2.030.318,64 ευρώ για αντίστοιχα πρόσωπα της εταιρείας.  Το MEGA για αμοιβές στελεχών της διοίκησης πλήρωσε 3.753.056 ευρώ και για τις αμοιβές των μελών του ΔΣ μόλις 24.000 ευρώ.  Στον Πήγασο οι αμοιβές του ομίλου στα διευθυντικά στελέχη ανέρχονται στο ποσό των 3.233.609,43 ευρώ.  Οι αμοιβές του ομίλου στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανέρχονται στο ποσό των (772.508,23 ευρώ από μισθού και 164.000 ευρώ από αμοιβές συνεδριάσεων), από τα οποία 174.000 ευρώ αφορούν τη μητρική εταιρεία (150.000 ευρώ από μισθούς και 24.000 ευρώ από αμοιβές συνεδριάσεων).

****************

Την κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων περί διαφάνειας ζητάει το ΕΣΡ!
-Δεν θέλει να ελέγχει ούτε το «πόθεν έσχες» των μετόχων των ΜΜΕ
*************

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ
ΑΣ  ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ
****************
ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
****************

Και η ελληνική γλώσσα στο στόχαστρο των εθνομηδενιστών!
****************
Η απονομή Δικαιοσύνης έφτασε στα όρια της αρνησιδικίας!
Λυπάμαι τους νέους δικηγόρους των Αθηνών.  Θα πρέπει στα επόμενα χρόνια να ψάχνουν να βρουν δικηγορική ύλη, διότι αυτή έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό.  Θα ψάχνουν να βρουν πελάτες με το … ντουφέκι..
Γίναμε ήδη, εδώ και χρόνια, πολλοί, πάρα πολλοί, οι δικηγόροι στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είμαστε υπεράριθμοι και υπερκαλύπτουμε τις ανάγκες των ελλήνων πολιτών που χρειάζονται δικηγόρους και καταφεύγουν στα δικαστήρια.
Η απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα γίνεται με πολύ βραδείς ρυθμούς εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στα όρια της αρνησιδικίας.  Εμείς οι δικηγόροι των Αθηνών καταθέτουμε σήμερα, ας πούμε, την αγωγή στη Γραμματεία του αρμόδιου Δικαστηρίου και αυτή μας δίνει δικάσιμο ύστερα από δύο έως τρία έτη.  Αν ένας διάδικος ζητήσει αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης, λαμβάνει νέα δικάσιμο ύστερα από ένα έως δυο έτη.
Οι πολιτικές αποφάσεις επί πολιτικών (αστικών) υποθέσεων εκδίδονται και δημοσιεύονται από 8 έως 12 μήνες από τη δικάσιμο.
Εάν κάποιος δικαστής δεν εκδώσει απόφαση μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης, επιστρέφει τη δικογραφία στη Γραμματεία και γίνεται οίκοθεν επανασυζήτηση της υπόθεσης με νέο δικαστή και σε νέα δικάσιμο, ύστερα από άλλους 12 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής του φακέλου της δικογραφίας, οπότε θα εκδοθεί νέα απόφαση, πάλι ύστερα από 8 έως 12 μήνες από τη νέα δικάσιμο.
Πολλοί δικαστές δεν καθαρογράφουν τις αποφάσεις τους ( σε ηλεκτρονικό υπολογιστή) και παραδίδουν στη Γραμματεία του Δικαστηρίου σχέδιο απόφασης γραμμένο ιδιοχείρως (με το χέρι), οπότε η απόφαση αργεί και καθυστερεί να καθαρογραφεί και συνήθως καθαρογράφεται ύστερα από 6 έως 12 μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης.  Για τον λόγο αυτό, εμείς οι δικηγόροι καθαρογράφουμε οι ίδιοι και με δικά μας έξοδα ( με πληρωμή από δικά μας χρήματα) τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαστηρίων των Αθηνών.
Κάθε πολιτική απόφαση, στα τακτικά δικαστήρια, γίνεται τελεσίδικη μετά την πάροδο τεσσάρων έως πέντε ετών από την κατάθεση της αγωγής.  Οι ποινικές υποθέσεις φθάνουν για εκδίκαση στα ακροατήρια των ποινικών δικαστηρίων ύστερα από δύο έως τρία χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης της μήνυσης ή της έγκλησης.  Αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις θα συναντούν, θα βλέπουν και θα αντιμετωπίζουν κατά τα επόμενα χρόνια οι νέοι δικηγόροι.  Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, για καλυτέρευση των συνθηκών ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος, δεν φαίνεται από πουθενά.  Ουδείς ενδιαφέρεται, ουδείς ασχολείται, ουδείς λαμβάνει μέτρα.  Τους σκέφτομαι, τους συμπονώ και συμπαραστέκομαι τους νέους δικηγόρους Αθηνών, και τους λέγω ότι το επάγγελμα που διάλεξαν είναι ένα δύσκολο και ψυχοφθόρο επάγγελμα, που απαιτεί δύναμη, κουράγιο, προσπάθεια και μεγάλο αγώνα, εάν βέβαια αγαπούν τη δικηγορία και θέλουν να την ασκήσουν επαγγελματικά, με πάθος, τιμιότητα, ευσυνειδησία και ακεραιότητα.  Όλοι οι αρμόδιοι, που έχουν καθήκον να καλυτερέψουν τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης, κωφεύουν.  Κάνουν πως δεν βλέπουν, κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται.
Οι νέοι δικηγόροι πληθαίνουν, η δικηγορική ύλη μειώνεται, περιορίζεται και συρρικνώνεται συνεχώς, τα προβλήματα είναι πολλά, καθημερινά και δύσκολα και συνεχώς γιγαντώνονται.  Κι εμείς όλοι, οι πολιτικοί, οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι εισαγγελείς της χώρας, είμαστε και παραμένουμε μέχρι σήμερα «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι, αντάμα»»(Κώστας Βάρναλης).
Απόστολος Δημ. Ηλίας
Δικηγόρος Αθηνών,
Μέλος της νέας δικηγορικής συνδικαλιστικής παράταξης «Ανεξάρτητη Ένωση Μαχόμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών»

****************

Σύρουν την χώρα σε οδυνηρή περιπέτεια

****************
Πολιτικό το αδιέξοδο
ΕΣΤΙΑ – 7/11/2011

****************
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΝ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΙΛΑ ΣΤΟ «Π»
« Η κυβέρνηση λέει ψέματα για την οικονομια!»
-Ακολουθεί λάθος πολιτική και βαθαίνει την κρίση.
-Ο βασικότερος «οπαδός» του κινήματος «Δεν πληρώνω» είναι το ίδιο το κράτος!
-Δεν μπορεί να βάζεις τον πολίτη σε δεύτερη μοίρα απλά και μόνο για να καλύψεις δικά σου λάθη!

Η Κυβέρνηση ουσιαστικά αυξάνει την ύφεση και την ανεργία
Είστε τομεάρχης των Οικονομικών για το κόμμα σας. Συγκεκριμένα, υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας… Μπορούμε σήμερα να μιλάμε – με τα τόσα σκάνδαλα και διαφθορά– για «πολιτική ευθύνη της οικονομίας». Και αν ναι, ποια είναι αυτή;
Βεβαίως και μπορούμε να μιλάμε.  Στην οικονομία, πέραν της λογιστικής προσέγγισης, υπάρχει και η πολιτική.  Η πρώτη αφορά το πόσο θα μειώσουμε τα ελλείμματα και πώς θα πετύχουμε την τελική γραμμή του ισολογισμού.  Από την άλλη πλευρά, η πολιτική προσέγγιση έχει να κάνει με το τι μίγμα πολιτικής επιλέγεις για να πετύχεις μείωση των ελλειμμάτων.  Η κυβέρνηση, για παράδειγμα, επειδή έχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα, τι κάνει; Περικόπτει ακόμα παραπάνω μισθούς και συντάξεις, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, περικόπτει ακόμα παραπάνω τα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων –με ό,τι αυτό σημαίνει για την ανάπτυξη- και έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό χρέος, κηρύσσοντας στάση πληρωμών απέναντι στους πιστωτές της στο εσωτερικό… Ο βασικότερος υπέρμαχος του κινήματος «Δεν πληρώνω» είναι το ίδιο το κράτος!  Οπότε, αυτό που κάνει η κυβέρνηση ουσιαστικά είναι να αυξάνει την ύφεση και την ανεργία.  Επομένως, ακολουθεί λάθος πολιτική προσέγγιση:  Δεν μπορεί να βάζεις τον πολίτη σε δεύτερη μοίρα απλά και μόνο για να μειώσεις τις δημόσιες δαπάνες!  Ναι, χρειάζεται δημοσιονομική προσαρμογή, όχι όμως αυτής της έντασης και έκτασης.
(Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – 7/4/2011)

*****************

Η μαύρη τρύπα φέρνει μέτρα
Λιγότερα τα έσοδα του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του ΄11 από τον στόχο.  Λείπουν 1,4δισ.
Δυσκολίες αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών στη συγκέντρωση μέτρων για τα 22 δισ., του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.  Βασίζεται κυρίως στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω της προβλεπόμενης μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και της επιδιωκόμενης πάταξης της εισφοροδιαφυγής. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναμένεται να υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο ως την Πέμπτη, μαζί με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που επίσης δύσκολα φθάνει τον επιδιωκόμενο στόχο των 50 δισ. Ευρώ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ
Επιμήκυνση του χρέους η σωστή οδός
Ο κάτοχος του βραβείου Νομπέλ Οικονομίας 2010 μιλάει στα «ΝΕΑ» και τάσσεται υπέρ της δυνατότητας του Δημοσίου να απολύει.
Την επιμήκυνση χρέους της Ελλάδας θεωρεί ως την πιο ενδεδειγμένη λύση ο κύπριος οικονομολόγος του βραβείου Νομπέλ Οικονομίας 2010 Χριστόφορος Πισσαριδής.

***************
Ζητούν Προανακριτική για την υπουργία Τσοχατζόπουλου
Πρόταση ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για τις συμβάσεις των γερμανικών υποβρυχίων

ΠΩΛΗΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Διώκονται πρώην στελέχη της Ferrostaal για «λαδώματα» σε Ελλάδα και Πορτογαλία
(ΤΑ ΝΕΑ – 12/4/2011)

*****************