Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ!


Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΝΙΚΗΣΕ!

__________Σε προηγούμενο σημείωμά μας αναφερθήκαμε στο γεγονός, ότι και στο χώρο της αριστερής κουλτούρας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύουν στο Θεό, παρά το γεγονός, ότι η αριστερή ιδεολογία έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Θεό και επισήμως ασπάζεται την αθεΐα! Αληθινά άπιστοι δεν υπάρχουν!  Και όσοι ακόμη εμφανίζονται ως άπιστοι ή ως άθεοι το πράττουν από πολύ μεγάλο εγωϊσμό ή έπειτα από μία μεγάλη ηθική πτώση. "Είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού· ουκ έστι Θεός" (Ψαλμ. 13, 1). 
___________Την κατά κράτος κατάρρευση της αθεΐας είδαμε πιά στο λίκνο του αθεΐσμού τήν άλλοτε Σοβιετική Ένωση. Εκεί τα ηγετικά στελέχη του Κόμματος στην μετά Γκορμπατσώφ εποχή ξαφνικά έγιναν πιστοί χριστιανο! Τούτο πιστοποιεί, ότι ο Θεός ήταν κρυμμένος μέσα στην ψυχή τους, αλλά δεν Τόν άφηναν να φανερωθή! Όταν λοιπόν άλλαξε το κλίμα, τότε αυτομάτως όλοι τους έφθασαν στο αυτονόητο. Δεν ενεφανίσθησαν ως πιστοί χριστιανοί, απέδειξαν ότι ήσαν κρυπτοχριστιανοί, σαν τον Νικόδημο, τόν νυκτερινό μαθητή τοιυ Κυρίου! Ο φιλάνθρωπος Θεός όλους τους δέχεται! Όλους τους συγχωρεί! "Δέχεται τόν έσχατον καθάπερ καί τόν πρώτον", καθώς ακούομεν τό βράδυ της Αναστάσεως κατά τό τέλος της θείας λειτουργίας.
_________΄Ετσι λοιπόν και στην περίπτωση του Χαρίλαου Φλωράκη ο Θεός για μια ακόμη φορά ενίκησε! Ο περιώνυμος διώκτης του Χριστού, ο διάσημος αρνητής της πίστεως στο τέλος έσκυψε το κεφάλι μπροστά στον πνευματικό, τον αντιπρόσωπο δηλ. του Θεού, και ωμολόγησε την ενοχή του. Πραγματοποιήθηκε έτσι μια ακόμη συμφιλίωση του Θεού με τον άνθρωπο, του τύπου Σαούλ. Ἡ φωνή του Σωτήρος Χριστού "Σαούλ, Σαούλ, τι με διώκεις;" (Πράξ. 22, 7) ήχησε στα κατάβαθα της ψυχής και του Χαρίλαου Φλωράκη  και τότε το θαύμα έγινε! Μέσα στο Μέγαρο του Λαού, στό Αρχηγείο του Κ.Κ.Ε. μετά από πρόσκληση του Χαρίλαου, εισήλθεν ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Αθανάσιος, αδελφός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρα,  καί εκεί μέσα δέχθηκε την εξομολόγηση του άλλοτε διώκτη της πίστεως! "Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου, Κύριε". Ο π. Αθανάσιος διηγείται τα παρακάτω στις 8 Φεβρουαρίου 2008 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κατερίνης, στη Σχολή Γονέων. Η μαρτυρία του είναι αυθεντική. 
__________Παρακολουθήστε, αγαπητοί μου αδελφοί, τα παρατιθέμενα δύο video και αφήστε την καρδιά σας να δοξάσει μαζί μου τόν Σωτήρα Χριστό! Προβαίνουμε στην παρούσα ανάρτηση μόνο καί μόνο επειδή μερικοί αναγνώστες μας εξέφρασαν την απορία: "Μήπως, Σεβασμιώτατε, δεν έχετε μια έγκυρη πληροφόρηση; Πως είναι δυνατόν ο πασίγνωστος Φλωράκης να προέβη σε μια τέτοια ενέργεια;" Τα παρατιθέμενα video λοιπόν αποτελούν την πιό αυθεντική απόδειξη! Ο Φλωράκης με μια και μόνο ενέργειά του κατέρριψε όλο το προηγούμενο οικοδόμημα της ζωής του. Είπε δε τα εξής βαρυσήμαντα λόγια: "Μακάρι να είχα έλθει προσκυνητής στό Άγιον Όρος όταν ήμουν στα δεκαοκτώ μου χρόνια. Τότε και εγώ θα ήμουν καλύτερος., αλλά και η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη"!
 Αίγιον, 19 Μαου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  

(Πηγή των VIDEO: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/03/blog-post_31.html)

ΤΟ ΠΡΩΤΟ VIDEO-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ VIDEO
Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ