Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!

ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ!

Προσκύνημα στα μαρτυρικά, ιστορικά καί ηρωϊκά Καλάβρυτα την προσεχή Κυριακή 29 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ο Εξοχώτατος Πρωθυπουργός του Καναδά κ. Στίβεν Χάρπερ, συνοδευόμενος από τόν Ἐξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου.

________Πρώτος σταθμός του θα είναι ο ιστορικός ιερός Ναός της Αγίας Λαύρας, σύμφωνα με εκφρασθείσα επιθυμία Του. Ἐκεῖ θά Τόν υποδεχθῆ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος καί η Μοναστική Αδελφότης.

________Με χαρά λοιπόν θα Τον υποδεχθούμε, πολύ δε περισσότερο αφού στη Συνοδεία του κ. Πρωθυπουργού του Καναδά έχει κληθή να συμμετέχει καί ο Σεβ. Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος, συμφοιτη-τής κάποτε του Μητροπολίτου μας στη Θεολογική Σχολἠ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1956-1960). Επισημαίνουμε το γεγονός, ότι ο Πρωθυπουργός του Καναδά, με το να συμπεριλάβει στη Συνοδεία του τον Σεβ. κ. Σωτήριο, απονέμει ύψιστη τιμή στον Ὀρθόδοξο Μητροπο-λίτη της Χώρας Του!

________Με αφορμή ένα υπαινιγμό, που δημοσιεύθηκε χθές σε τοπική εφημερίδα «φήμες για «θερμή» υποδοχή του Έλληνα Πρωθυπουρ-γού», ερωτηθείς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προέβη στην ακόλουθη Δήλωση:

«Γνωρίζουν όλοι, ότι δεν μασάω τα λόγια μου! Ομιλώ μετά παρρησίας πρός πάσαν κατεύθυνσιν. Επισημαίνω, λοιπόν, ότι η παρουσία του Πρωθυπουργού μας κ. Γεωργ. Παπανδρέου στα Καλάβρυτα με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθή ως ευκαιρία για να εκφράσουμε ΄ τα όποια παράπονά μας. Αντιθέτως πρέπει να «βγάλουμε ασπροπρόσωπο» τον Πρωθυπουργό της Χώρας μπροστά στα μάτια του Πρωθυπουργοῦ μιάς ξένης Χώρας. Ώστε λοιπόν παρά τα σοβαρώτατα οικονομικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Χώρα μας και την βαθύτατη απογοήτευση, που έχει καταλάβει τον Ελληνικό Λαό, επ εσχάτων δε και τον ιερό Εφημεριακό Κλήρο, από την οικονομική πολιτική της Κυβερνήσεως, καλούμε όλους, τόσο τον ιερό Κλῆρο όσο καί τον ευσεβή Λαό της Επαρχίας Καλαβρύτων νά συμμετάσχει στην υποδοχή των δύο Πρωθυπουργών και να τιμήσει με κάθε τρόπο την παρουσία Τους στη μαρτυρική γή μας. Πρέπει όλοι μας ανεξαιρέτως και πρώτος εγώ, ο Μητροπολίτης σας, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και, αποκρύπτοντας την οποιαδήποτε πικρία μας, να αποδώσουμε την πρέπουσα και οφειλομένη τιμή στον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου, καθώς συνοδεύει στην περιοχή μας τον Υψηλό Επισκέπτη του. Τις διεκδικήσεις μας και τις διαφορές μας δεν θα τις λύσουμε μπροστά στα μάτια των Ξένων και Υψηλών Επισήμων, οι οποίοι επισκέπτονται τη Χώρα μας ως θαυμαστές της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας».
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Αίγιον, 26 Μαου 2011