Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

ΘΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!

_______"Οι Πρωθυπουργοί δέν δικάζονται" είχε πή μερικά χρόνια πρίν κάποιος, τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου δικαζόταν από τό "είδικό Δικαστήριο".  Παραφράζοντας το παραπάνω θά έλεγα, μετά λόγου γνώσεως, ότι καί "οι Πατριάρχες δεν φυλακίζονται"!
________Καί όμως ένας αψεγάδιαστος άνθρωπος, ένας ταπεινός υπηρέτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ήδη από την ηλικία των 16 ετών, μετά ταύτα ένας ακατηγόρητος Αρχιερεύς του αυτού Πατριαρχείου, του οποίου η ζωή και η εν γένει συμπεριφορά ήταν πάντα πάλλευκη   και τελικά ένας Πατριάρχης των Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, τέσσερα τόσα χρόνια τώρα εἶναι φυλακισμένος στό διαμέρισμά του, ευρίσκεται δηλ. εις "κατ' οίκον περιορισμόν", χωρίς  κατηγορητήριο, χωρίς δίκη, χωρίς καταδίκη! Άρα όλα αυτά τα ασύμβατα με την χριστιανική Ηθική και με την Διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού συμβαίνοντα, δηλ. όλα αυτά τά ανήθικα καί αντιχριστιανικά, συμβαίνουν και τελεσιουργούνται  χωρίς αιδώ από την πλευρά  των εκκλησιαστικών Αρχών του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων! 

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ.......ΣΙΩΠΟΥΝ!

_________Εμμέσως, πλήν σαφώς, συνένοχος στο μεγάλο αυτό έγκλημα ανευ ετέρου καθίσταται παθητικώς ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Φρουρός ούτος της Κανονικής Τάξεως εν τη ανά τον κόσμον Ορθοδοξία, ο εξ ορισμού Φρουρός της Ηθικής και του Δικαίου! Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος γνωρίζει μεν αλλά ...σιωπά! Αφήνει αβοήθητο έναν Πατριάρχη, ο Οποίος έχει οδηγηθή στην έσχάτη ταπείνωση και περιφρόνηση χωρίς νά βαρύνεται με ατιμωτικά εγκλήματα! Το πείσμα μερικών εν Χριστώ Αδελφών του τέσσερα χρόνια τώρα τον κρατάει φ υ λ α κ ι σ μ έ ν ο!  Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης ώφειλε νά λάβει θέση. Παρά ταύτα κλείνει τά μάτια του και τα αυτιά του στις οιμωγές ενός Αθώου! Έτσι λοιπόν καθίσταται συνένοχος στο μεγάλο αυτό έγκλημα!
________Αλλά  και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  της Εκκλησίας της Ελλάδος κρατάει τήν ίδια στάση! Ένας Αδελφός μας Ιεράρχης, μάλιστα δε Πατριάρχης, ο Μακαριώτατος κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, υποφέρει, αδικείται, στενάζει καί αργοπεθαίνει,! Κραυγάζει γοερώς, ζητώντας την ελευθερία Του! Την ελευθερία του, δηλαδή το θείο αυτό δώρο στον άνθρωπο! Από τον Μάρτυρα Πατριάρχη το δώρο αυτό της ελευθερίας το εστέρησαν μικρόψυχοι εκκλησιαστικοί άνθρωποι, αδελφοί Του, ντυμένοι την επισκοπική αλλουργίδα!  Καί όμως οι εν Αθήναις έκκλησιαστικοί μας Ταγοί, αν και προκλήθησαν από τον υποσημειούμενον, "ένιψαν τας χείρας των", όπως κάποτε και ο Πιλάτος!  Πλήν όμως ο βαθύτατος πόνος και η γοερά κραυγή του ιερομάρτυρος Πατριάρχου Ειρηναίου θα πνίξει και θα καταπνίξει όλους τους ενόχους! Ένοχοι δε είναι και όσοι καθημερινά τον σταυρώνουν, αλλά καί όσοι μένουν σιωπηλοί μπροστά σε μια κραυγαλέα εκκλησιαστική αδικία! Η φωνή του Θεού είναι σαφής: "Ρύσασθε αδικούμενον"! 

ΠΡΟΦΑΣΙΣ Η "ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ"

_______Φανάρι και Αθήνα κρατούν αυτήν την γραμμή της σιωπής, επειδή δεν επιθυμούν επέμβαση στα εσωτερικά μιάς άλλης αδελφής τοπικής Εκκλησίας. Μας το εδήλωσεν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του υπ' αριθμ. Πρωτ. 4403π.έ./ Διεκπ. 1103/ 6 Απριλίου 2011 Συνοδικού εγγράφου:  " ...η Ιερά Σύνοδος... απεφάσισεν, όπως...., ίνα μη υπάρξη ενδεχομένως υπόνοια επεμβάσεως τηςε Εκκλησίας της Ελλάδος εις τα εσωτερικά θέματα άλλης Αυτοκεφάλου Εκκλησίας.....". Αυτή βέβαια είναι η κόκκινη γραμμή, την οποία έχει καθιερώσει  η εκκλησιαστική πρακτική, για να μη γίνεται σύγχυση στα εκκλησιαστικά πράγματα. Εμείς όμως τόσο από το Φανάρι, όσο και από την Αθήνα δεν ζητάμε  να λύσουν το πρόβλημα της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, όπου σήμερα υπάρχουν δύο Πατριάρχες! Δεν επιθυμούμε, δεν μπορούμε και δεν πρέπει άλλωστε να υπεισέλθουμε στην ουσία του ζητήματος. Μας απασχολεί ο έγκλειστος άνθρωπος καί όχι  ο Πατριάρχης!  Ζητάμε να επιτραπεί η ελεύθερη επικοινωνία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου με τόν "έξω κόσμο"!  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ από τήν διάδοχο Πατριαρχική Αυλή. Τούτο μόνο ζητάμε, να αφεθή ελεύθερος! Αυτό δεν αποτελεί επέμβαση στα εσωτερικά μιάς άλλης Αυτοκεφάλου Εκκλησίας. Μια φωνή συμπαραστάσεως, μια διαμαρτυρία, μιά  αδελφική υπόδειξη χρειάζεται! Μόνο και μόνο επειδή η χριστιανική Ηθική δολοφονείται! Όσοι λοιπόν σιωπούν καθίστανται συνένοχοι!   

ΒΕΒΑΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ  Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ
_______Στο ζήτημα του Πατριάρχου Ειρηναίου την μεγάλη ευθύνη φέρει στο ακέραιο η Πολιτική Ηγεσία της Ελλάδος. Οι παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών τότε και σήμερα παρασύρθηκαν σε δολοπλοκίες και καταδίκασαν έναν ΑΘΩΟΝ! Για την έκπτωση του Μακαριωτάτου κ. κ. Ειρηναίου ΔΕΝ ΕΤΗΡΗΘΗΣΑΝ όσα οι Ιεροί Κανόνες διακελεύουν! Ούτε επίσης όσα οι νόμοι του κοσμικού Δικαίου επιτάσσουν! Απλώς έγιναν υπερβάσεις και αυθαιρεσίες!  Αυτό είναι όλο!   

ΠΑΣΧΑ 2011
________Έπειτα απο τά παραπάνω εισαγωγικά και κατατοπιστικά,  αγαπητοί μου φίλοι καί αδελφοί, χωρίς αλλα λόγια σας παρουσιάζω για μια ακόμη φορά την ειδησεογραφία από τά Ιεροσόλυμα, όπως μας ήλθε αυτές τις άγιες ημέρες. Τούτη τη φορά δεν θα σας ζητήσω να προσευχηθήτε για τον Πατριάρχη ΕΙΡΗΝΑΙΟ! Αντιθέτως θα σας παρακαλέσω να προσευχηθήτε τόσο γι΄αυτούς τους ίδιους τους σταυρωτές του Πατριάρχου, όσο καί για όσους, δια της σιωπής των, εδιάλεξαν τόν απαίσιο ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Να προσευχηθούμε λοιπόν  για τόν Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για τά Μέλη της Αγίας και Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου και για τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλ. για όλους αυτούς δηλ. που μπορούν να συμπαρασταθούν στον Μάρτυρα Πατριάρχη Ειρηναίο καί οι οποίοι δυστυχώς -διά της σιωπής των-  συμπαρίστανται και υποστηρίζουν τους σταυρωτές Του. Στα Ιεροσόλυμα η χριστιανική Ηθική δολοφονείται, το δίκαιο καταπατείται. Καί όμως ουδείς των Κορυφαίων της Ορθοδοξίας συγκινείται!  "O!, tempora, o!, mores" που θα έλεγαν και οι Λατίνοι.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

*******

 Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ..."ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ"

ΕΚΑΝΕ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ!

ΜΟΝΟΣ.. ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΕΨΑΛΛΕ το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"! - Πάσχα κλειδωμένος στο κελί του, δίπλα στον Πανάγιο τάφο έκανε για τέταρτη χρονια ο ..πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ενώ ο νυν Πατριάρχης Θεόφιλος μέσα στο ιερό κουβούκλιο έλεγε την Πατριαρχική προσευχή για την αφή του Αγίου Φωτός. Ποιος άραγε είναι υπεύθυνος για αυτή την..κατάντια;Τι ΄΄εγκλήματα ΄΄διέπραξε ο κ. Ειρηναίος και οι Αγιοταφείτες τον έχουν σε απομόνωση; Αυτή η αντιμετώπιση μόνο Χριστιανική δεν είναι.
Χωρίς να έχει καταδικαστεί απο τα πολιτικά δικαστήρια για τα....αδικήματα που τον κατηγορούν παραμένει έγκλειστος απο ανθρώπους που χειροτόνησε ....
Αξίζει να δείτε το παρακάτω βίντεο. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Ο κ. Ειρηναίος ανοίγει τις πόρτες του κελιού του στη δημοσιογράφο Mαρία Γιαχνάκη η οποία με την συνδρομή της Ισραηλινής Αστυνομίας έφθασε μέχρι στο κελί και μίλησε με τον κ. Ειρηναίο εξασφαλίζοντας παγκόσμια αποκλειστικότητα. Ευχαριστούμε την αξιόλογη συνάδελφο για την παραχώρηση του παρακάτω βίντεο στο agioritikovima.grΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

________Από την πλευρά μας την 1η Νοεμβρίου 2010 μέ τά παρακάτω δημοσιευόμενο έγγραφό μας απευθυνθήκαμε στους Πατριάρχες και τους λοιπούς Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών για να θέσουμε υπό την προσοχήν τους το σοβαρό αυτό πρόβλημα της Ορθοδοξίας. Η ενέργεά μας είχε καί εξακολουθεί νά εχει μία καί μόνη σημασία:  νά αποσείσουμε από τήν ψυχή μας το κατάκριμα, ότι γνωρίζαμε το πρόβλημα καί σιωπήσαμε. Τώρα η ευθύνη βαρύνει τους ώμους των. Να λοιπόν το διάβημά μας.

Αίγιον, 1η Νοεμβρίου 2010


" ...και παν ο,τι εάν ποιήτε, εκ ψυχής εργάζεσθε, ως τω Κυρίω και ουκ ανθρώποις, ειδότες ότι από Κυρίου απολήψεσθε την ανταπόδοσιν της κληρονομίας• το γαρ Κυρίω Χριστώ δουλεύετε• ο δε αδικών κομιείται ο ηδίκησε, και ουκ έστι προσωποληψία" (Κολ.3,23-25)


Εν βάρει της αρχιερατικής μου συνειδήσεως προάγομαι δια της παρούσης, όπως υποβάλω ευλαβώς προς την Υμετέραν θεοτίμητον Κορυφήν την κατωτέρω ταπεινήν ικεσίαν:
Ο εν Χριστώ Αδελφός μας Μακαριώτατος πρ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος από του έτους 2008 ευρίσκεται έγκλειστος εις το εν τοις Πατριαρχικοίς Δώμασιν Διαμέρισμά του, μη δυνάμενος το παράπαν να εξέλθη εκείθεν, ουδέ και να δεχθή την εκ της επισκέψεως φιλικών Του προσώπων ανθρωπίνην παρηγορίαν.
Ταπεινώς φρονώ, ότι ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος δεν βαρύνεται δια τινος ποινής, είτε των εκκλησιαστικών Δικαστηρίων, είτε και των κοσμικών τοιούτων, περί του κατ’οίκον περιορισμού της Μακαριότητός Του, πολλώ δε μάλλον περί εγκλεισμού, ήτοι της φυλακίσεως Αυτού, εις το Διαμέρισμά Του!
Εξ όσων επίσης γνωρίζω, ουδέ ετέρα τις ποινή τις υφίσταται περί της απελάσεως Αυτού εκ της αγίας Γης των Ιεροσολύμων, ένθα μετέβη εις την ηλικίαν των 13 μόλις ετών και όπου ηνάλωσε τον βίον Αυτού.
Δεν προσεγγίζω τα όσα διεδραματίσθησαν εκεί λυπηρά γεγονότα, τα όποια και ωδήγησαν εις την καθαίρεσιν Αυτού, καθ’ότι δεν επιθυμώ να υπεισέλθω εις τα εσωτερικά μιας άλλης αδελφής Εκκλησίας, αλλά και δεν παραλείπω να εκφράσω την γνώμην μου, ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος ΔΕΝ ΕΚΡΙΘΗ κατά την κανονικήν Τάξιν, καθ’όσον α) δεν απηγγέλθη κατ’Αυτού κατηγορία, δεν απελογήθη, δεν εδικάσθη υπό εκκλησιαστικού τινός Δικαστηρίου, ως οι ιεροί Κανόνες διακελεύουσιν, δεν κατεδικάσθη, ουδέ εκρίθη τελεσιδίκως υπό Δευτεροβαθμίου τινός εκκλησιαστικού Δικαστηρίου!
Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, η υπόθεσίς Του διερευνάται από την ανθρωπίνην και μόνον πλευράν της. Είναι δυνατόν ένας Πατριάρχης η έστω ένας τέως Πατριάρχης να ευρίσκεται έγκλειστος εις το Διαμέρισμά Του; Εξετάζω το ζήτημα μόνον εκ της επόψεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ας σημειωθή, ότι δεν είμαι εντολοδόχος του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου. Η συνείδησίς μου εξεγείρεται δια το συντελούμενον εκκλησιαστικόν έγκλημα! Ένα έγκλημα, το οποίον ούτε ο Θεός συγχωρεί, ούτε και το ανθρώπινον Δίκαιον επιτρέπει! Ακόμη και οι εκ μολυσματικής τινός νόσου πάσχοντες είχον πάντοτε, και εισέτι απολαμβάνουν, ποιάς τινος ανθρωπίνης παρηγορίας!
Αφορμήν δια να ασχοληθώ με το ζήτημα απετέλεσεν το από 2ας Σεπτεμβρίου τρ. έτους Διάβημα (Διάγγελμα) Αυτού προς το «Χριστεπώνυμον Πλήρωμα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας»! Εκ της αναγνώσεώς του εξανέστην! Εις την σκέψιν μου ήλθον οι λόγοι του αγ. Αποστόλου Παύλου: « ...και παν ο,τι εάν ποιήτε, εκ ψυχής εργάζεσθε, ως τω Κυρίω και ουκ ανθρώποις, είδότες ότι από Κυρίου απολήψεσθε την ανταπόδοσιν της κληρονομίας• το γαρ Κυρίω Χριστώ δουλεύετε• ο δε αδικώ κομιείται ο ηδίκησε, και ουκ έστι προσωποληψία". Κατενύγη τότε η καρδία μου και προέβην εις δημοσίευσιν σχετικού άρθρου εις το προσωπικόν μου blog (mkka.blogspot.com), προκειμένου να γνωστοποιηθή ευρύτερον η αδικία.
Ήδη απευθύνομαι ευλαβώς προς Υμάς, Μακαριώτατε, και Σας ικετεύω, όπως, εν τω μέτρω των Υμετέρων δυνατοτήτων, κινηθήτε προς «απελευθέρωσιν», του δεσμώτου εν Χριστώ Αδελφού Σας. Η από της Παλαιάς Διαθήκης σύστασις αντηχεί εις τα ώτα μου: «ρύσασθε αδικουμενον» (Ησ.1, 17).
Επί δε τούτοις, εξαιτούμενος την συμπάθειάν Σας δια την ενόχλησιν, διατελώ

Υπογραφή
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ